нешто не е во ред со мене, покрај тему и од али не ми пристигаат, за 10+ пратки од ноемви не ми ги дава на нивната страна а оваа е порачана на 1 декември Погледнете го атачментот 145885
Тоа важи за сите нарачки 30 дена од денот на порачката. Ако производот е поефтин само кај истиот продавач ја враќа разликата во кредит, ама мора да си пробуваш секој ден!Денес видов имало и price adjustment опција и ако за нарачките што се уште во процес, цената на некој продукт паднала, разликата ти ја враќаат во форма на кредити.
128 денари рефундирав, пробајте![]()
точна адреса имам и на али и на тему, со 2 телефона со емаил со улица со сфе, торковците од елс се проблемот како и пошта што е, не им се работи....не знам што може да е проблемот. Можно е адресата да видиш да ја корегираш. Стави поштенски код локален од населбата каде што живееш ако немаш ставено за идни нарачки. Мене така ми е. Ми дојде во Влае одма.
Зошто јас пишував погоре да му се одземе лиценца.Не ме интересира дали има или не конкуренција кој како за колку влегол во бизнисот каков му е ќарот се жали кука а ваму забава си прави, во мкд пошти и другиве да си прават такви разоноди. Да не се повторувам разбирам наплив на порачки и недостиг на кадар за испорака на истите. Имаме разбирање за тоа, но дали треба и тука да бараме поврат или оштета за пратките ако бидат оштетени или ненавремено доставени.глупсоне имам 11000 ден кредит од 9 пратки од елс кои не се стигнати нарачани во ноември.
Мислењето е автоматски споено:
друже елс доби да ги работи али и тему, цена на пратка им е 110 ден, само од магацин до краен да ја однесат, за 130 ден треба од село во срумица да подигнат и да ја достават до дебар, добија бомбона бизнис ама треба д а се сработи. Газдата наместо да се зафати и органиира логистика секој ден е гостин на 2 телевизии и кажува како се прејаки и пренајдобри. Пред некој ден имаше гала забава со пејачи со сфе, 30 000 пратки им седат заглавени повеќе од месец.
тему вика ако за 45 не ја добиеш ти следува рефунд, на 45 се активира копче рефунд на самата нарачка, го кликаш и ги имаш назат парите, доколку ти стигне пратката твоја е. Мене на 9 пратки ми дадоа рефунд, проблемот е сто мене ми требаа производите затоа и сум ги порачал, сепак подобро е отколку да платиш и д а нема ни пари ни нарачка. На исти ставови сме, елс се неспособни и не е наш проблем, сме платиле колку побарале, ние сме го исполниле нашиот делЗошто јас пишував погоре да му се одземе лиценца.Не ме интересира дали има или не конкуренција кој како за колку влегол во бизнисот каков му е ќарот се жали кука а ваму забава си прави, во мкд пошти и другиве да си прават такви разоноди. Да не се повторувам разбирам наплив на порачки и недостиг на кадар за испорака на истите. Имаме разбирање за тоа, но дали треба и тука да бараме поврат или оштета за пратките ако бидат оштетени или ненавремено доставени.
Што да правиш. Насекаде има вакви што ќе вложат труд и време да расипат нешто добро.На фб во групата
Нов сајт имаателс сајтот за проверка е паднат или само кај мене е проблемот?
елс сајтот за проверка е паднат или само кај мене е проблемот?
Ne moze da se izbriseСамо да прашам како може да се избриши нарачката од историјата на Тему, откажав една нарачка, но сега се појавува во листата, а би сакал да ја нема, како на Али?
ЕЛС во Прилеп нема проблем ниту со некомплетна адреса, битен им е само мобилниот број на кој те бараат, или ако одиш сам во хабот само тоа го бараат ништо друго и со го земаш пакетот. Ниту смс, ниту ЛК.
Кога државата ќе ја подигне границата од 22 евра за безцарински увоз на пратки од странство, тогаш и тему одма ќе ја подигне и ќе има други производи повисоки по цени.Нешто информација кога би се подигнал ценовниот лимит на Тему?
Во Америка мислам е 800 долариКога државата ќе ја подигне границата од 22 евра за безцарински увоз на пратки од странство, тогаш и тему одма ќе ја подигне и ќе има други производи повисоки по цени.
Не е баш точно, во почетна фаза е со текот на времето ке има и поскапи производи, исто беше и со СрбијаКога државата ќе ја подигне границата од 22 евра за безцарински увоз на пратки од странство, тогаш и тему одма ќе ја подигне и ќе има други производи повисоки по цени.
не е до тему, кога сериозна компанија ќе организира народски кажано домашно царинење, слично како пошта. Треба и владата да дозволи, значи кога добра вмровска компанија ќе направи објект царински склад и ќе има услови за брзо царинење, и во уса и еу сите пратки се царинат секаде прагот е различенНешто информација кога би се подигнал ценовниот лимит на Тему?
Плус ако е еднаш увезено БИЛО каде во ЕУ, нема потреба повторно да се царини туку само локалното ДДВ (бугарското). А мислам дека сите кинези интензивно прават дистрибутивни центри во ЕУ (и САД)Во Бугарија исто прагот е како нашиот, но таму се продаваат и поскапи работи. Најверојатно е организирано како Алиекспрес, ддв-то го плаќаш директно на Али/Тему, и после државата од нив си го зима.