Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Temu

gamon

Practice makes perfect
15 септември 2014
1.566
1.856
orgrimar
ми стигнаа сабајлево две стварчиња преку ЕЛС. За 2 дена од магацин до дома, not bad.
нешто не е во ред со мене, покрај тему и од али не ми пристигаат, за 10+ пратки од ноемви не ми ги дава на нивната страна а оваа е порачана на 1 декември 1737633247231.png

Ron26

Practice makes perfect
4 мај 2019
1.313
1.663
нешто не е во ред со мене, покрај тему и од али не ми пристигаат, за 10+ пратки од ноемви не ми ги дава на нивната страна а оваа е порачана на 1 декември Погледнете го атачментот 145885

не знам што може да е проблемот. Можно е адресата да видиш да ја корегираш. Стави поштенски код локален од населбата каде што живееш ако немаш ставено за идни нарачки. Мене така ми е. Ми дојде во Влае одма.

DaniDaniel

Gaining Experience
5 јуни 2020
78
129
Денес видов имало и price adjustment опција и ако за нарачките што се уште во процес, цената на некој продукт паднала, разликата ти ја враќаат во форма на кредити.
128 денари рефундирав, пробајте :)

roliver

Intern
7 јануари 2018
61
27
Денес видов имало и price adjustment опција и ако за нарачките што се уште во процес, цената на некој продукт паднала, разликата ти ја враќаат во форма на кредити.
128 денари рефундирав, пробајте :)
Тоа важи за сите нарачки 30 дена од денот на порачката. Ако производот е поефтин само кај истиот продавач ја враќа разликата во кредит, ама мора да си пробуваш секој ден!

gamon

Practice makes perfect
15 септември 2014
1.566
1.856
orgrimar
не знам што може да е проблемот. Можно е адресата да видиш да ја корегираш. Стави поштенски код локален од населбата каде што живееш ако немаш ставено за идни нарачки. Мене така ми е. Ми дојде во Влае одма.
точна адреса имам и на али и на тему, со 2 телефона со емаил со улица со сфе, торковците од елс се проблемот како и пошта што е, не им се работи....

roliver

Intern
7 јануари 2018
61
27
ЕЛС во Прилеп нема проблем ниту со некомплетна адреса, битен им е само мобилниот број на кој те бараат, или ако одиш сам во хабот само тоа го бараат ништо друго и со го земаш пакетот. Ниту смс, ниту ЛК.

kloki

Gaining Experience
24 јули 2015
258
57
глупсоне имам 11000 ден кредит од 9 пратки од елс кои не се стигнати нарачани во ноември.
Мислењето е автоматски споено:

друже елс доби да ги работи али и тему, цена на пратка им е 110 ден, само од магацин до краен да ја однесат, за 130 ден треба од село во срумица да подигнат и да ја достават до дебар, добија бомбона бизнис ама треба д а се сработи. Газдата наместо да се зафати и органиира логистика секој ден е гостин на 2 телевизии и кажува како се прејаки и пренајдобри. Пред некој ден имаше гала забава со пејачи со сфе, 30 000 пратки им седат заглавени повеќе од месец.
Зошто јас пишував погоре да му се одземе лиценца.Не ме интересира дали има или не конкуренција кој како за колку влегол во бизнисот каков му е ќарот се жали кука а ваму забава си прави, во мкд пошти и другиве да си прават такви разоноди. Да не се повторувам разбирам наплив на порачки и недостиг на кадар за испорака на истите. Имаме разбирање за тоа, но дали треба и тука да бараме поврат или оштета за пратките ако бидат оштетени или ненавремено доставени.

gamon

Practice makes perfect
15 септември 2014
1.566
1.856
orgrimar
Зошто јас пишував погоре да му се одземе лиценца.Не ме интересира дали има или не конкуренција кој како за колку влегол во бизнисот каков му е ќарот се жали кука а ваму забава си прави, во мкд пошти и другиве да си прават такви разоноди. Да не се повторувам разбирам наплив на порачки и недостиг на кадар за испорака на истите. Имаме разбирање за тоа, но дали треба и тука да бараме поврат или оштета за пратките ако бидат оштетени или ненавремено доставени.
тему вика ако за 45 не ја добиеш ти следува рефунд, на 45 се активира копче рефунд на самата нарачка, го кликаш и ги имаш назат парите, доколку ти стигне пратката твоја е. Мене на 9 пратки ми дадоа рефунд, проблемот е сто мене ми требаа производите затоа и сум ги порачал, сепак подобро е отколку да платиш и д а нема ни пари ни нарачка. На исти ставови сме, елс се неспособни и не е наш проблем, сме платиле колку побарале, ние сме го исполниле нашиот дел

Nikola100

Unbeatable
30 септември 2019
4.901
4.874
Скопје
hackitfree.github.io
На фб во групата
Што да правиш. Насекаде има вакви што ќе вложат труд и време да расипат нешто добро.
Па уште ако му речеш -„Немој. За наше добро е ова. Нам ни користи да споделуваме искуства и совети„ - Е дури тогаш нема на раат да те остави и ќе треска за инает :(

roliver

Intern
7 јануари 2018
61
27
Само да прашам како може да се избриши нарачката од историјата на Тему, откажав една нарачка, но сега се појавува во листата, а би сакал да ја нема, како на Али?

psyside

Rising Star
4 септември 2008
30.369
31.643
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
ЕЛС во Прилеп нема проблем ниту со некомплетна адреса, битен им е само мобилниот број на кој те бараат, или ако одиш сам во хабот само тоа го бараат ништо друго и со го земаш пакетот. Ниту смс, ниту ЛК.

Од внатрешни извори Прилеп нема ни приближно пратки како Скопје и одредени други градови

Jedah

Unstoppable
6 ноември 2007
1.265
2.131
Jedah's setup  
Processor & Cooler
AMD RYZEN 5 1600AF 6-Core 3.2 GHz (3.6 GHz Turbo) & CoolerMaster Hyper H411R
Motherboard
ASUS PRIME B450M-K
Storage
SSD: M.2 Corsair NVMe MP510 240GB / HDD: SAMSUNG F1R HE103UJ 1TB / HDD TOSHIBA DT01ACA 1TB
PSU
Cooler Master MasterWatt Lite 700W, 230V, 80Plus, HDB fan, Active PFC
RAM
Kingston 16GB 2666MHz DDR4 CL16 DIMM (Kit of 2) 1Rx8 HyperX FURY Black
Video card
MSI Gaming Radeon RX 570 256-bit 4GB GDRR5
Case
DeepCool Tesseract BF
Mouse
Logitech Optical M100 USB Black
Keyboard
A4Tech A4 KR-85 ComfortKey
Monitor
LG 24'' Full HD IPS Monitor with FreeSync™ (24MP60G-B)
OS
Windows 11
Нешто информација кога би се подигнал ценовниот лимит на Тему?

roliver

Intern
7 јануари 2018
61
27
Кога државата ќе ја подигне границата од 22 евра за безцарински увоз на пратки од странство, тогаш и тему одма ќе ја подигне и ќе има други производи повисоки по цени.

kirev

Guru
31 мај 2010
8.021
6.462
Кога државата ќе ја подигне границата од 22 евра за безцарински увоз на пратки од странство, тогаш и тему одма ќе ја подигне и ќе има други производи повисоки по цени.
Во Америка мислам е 800 долари :)

Ab@ace

On your way to fame
21 мај 2016
771
641
Не е баш точно, во почетна фаза е со текот на времето ке има и поскапи производи, исто беше и со Србија

gamon

Practice makes perfect
15 септември 2014
1.566
1.856
orgrimar
не е до тему, кога сериозна компанија ќе организира народски кажано домашно царинење, слично како пошта. Треба и владата да дозволи, значи кога добра вмровска компанија ќе направи објект царински склад и ќе има услови за брзо царинење, и во уса и еу сите пратки се царинат секаде прагот е различен

mak

Gaining Experience
15 април 2009
107
52
Во Бугарија исто прагот е како нашиот, но таму се продаваат и поскапи работи. Најверојатно е организирано како Алиекспрес, ддв-то го плаќаш директно на Али/Тему, и после државата од нив си го зима.

kirev

Guru
31 мај 2010
8.021
6.462
Во Бугарија исто прагот е како нашиот, но таму се продаваат и поскапи работи. Најверојатно е организирано како Алиекспрес, ддв-то го плаќаш директно на Али/Тему, и после државата од нив си го зима.
Плус ако е еднаш увезено БИЛО каде во ЕУ, нема потреба повторно да се царини туку само локалното ДДВ (бугарското). А мислам дека сите кинези интензивно прават дистрибутивни центри во ЕУ (и САД)

Joco Ilievski

On your way to fame
24 август 2011
586
588
Joco Ilievski's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 5700x3D / Wraith Prism
Motherboard
Aorus B450 Pro
Storage
Samsung 980 PRO NVME m.2 / Samsung EVO 850 250GB / Toshiba 2TB HDD
PSU
Sharkoon SilentStorm Icewind Black 80 Bronze Plus 750W
RAM
Kingston 2x16GB @ 3200Mhz
Video card
Sapphire RX 7700 XT Pure 12GB
Case
SAMA Inpower Black Gold 5 v2
Mouse
Attack Shark X3 Pro
Keyboard
Attack Shark K86 Mechanical + Pudding Keycaps
Audio
Genius GX SW-G 2.1 1250
Monitor
Benq EX3710Q Mobiuz 165Hz + Dell U2414H 60Hz
OS
Windows 11
Две пратки нарачани во исто време... едната со тракинг бројче ELT.........МК, до тракинг бројчето има ELS лого.. истата би требало да се следи на страната еко логистик како ELS бројчињата до сега?
И другата пратка е тринаесет цифрен број, до него има лого од iMile... кај можам да ја следим таа пратка?

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
48.627
Мислења
998.064
Членови
36.584
Најнов член
fich
На врв Дно