Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Temu

dashbog

On your way to fame
24 јуни 2008
446
612
dashbog's setup  
Processor & Cooler
i5 6500
Motherboard
Asrock B250 Pro 4
Storage
1TB NVME + 3TB HDD
PSU
Cooler Master 650W
RAM
8GB
Video card
RX580 8GB
Case
SAMA Yuhui
Mouse
Logi M310
Keyboard
Logi K540
Audio
Logitech Z333
Monitor
Dell 27"
OS
Windows 10
нема „виш листа“, ставај во кошничката, и кога сакаш да купиш стиклирај ги па продолжи со наплата.
Ставаш во кошница и за некој ден кога сакаш да ги нарачаш цената воопшто не е иста. Менуваат цени постојано.

chroot

On your way to fame
12 ноември 2021
448
577
Скопје
ЕЛС веројатно веќе нема да испорачуваат пратки од Тему, ги оставиле во Пошта Железничка и пренасочуваат таму да си ги зимаме.

Ова од лошо полошо оди, преку пошта барем до локална пошта ми стигаа.

roliver

Intern
7 јануари 2018
62
27
Цените постојано одат горе долу, или се распродаваат производите. Јас не користам мобилна апп оти ми е преммногу ситно, а на виндовс нема виш листа. Кошницата ми е виш листа.

Сега проверував на мобилен нема дел за омилени, на анг е верзијата само 4 икончиња има.

Атачменти

• Screenshot_2025-01-22_162416.jpg
    Screenshot_2025-01-22_162416.jpg
    405 KB · Прегледи: 34

chroot

On your way to fame
12 ноември 2021
448
577
Скопје
па нема од таа пошта да ги пратат до локалната пошта?
За понатаму нз, сега оставаат картонче за да си ја подигнеш сам. Очигледно се преценија со капацитетот, а и останативе не се подобри. Јас чекам означено возило од брза пошта он доаѓа со Цитроен Саксо и ми вика кај си дечко те чекам.

Мислам дека ниедна брза пошта нема капацитетот за ваква работа, пак ќе се вратиме на пошта.

gamon

Practice makes perfect
15 септември 2014
1.570
1.856
orgrimar
ЕЛС веројатно веќе нема да испорачуваат пратки од Тему, ги оставиле во Пошта Железничка и пренасочуваат таму да си ги зимаме.

Ова од лошо полошо оди, преку пошта барем до локална пошта ми стигаа.
јас денес порачав една со крго тргна една со елс од каде инфово? Пошта доставува за тему веќе 4 недели.

roliver

Intern
7 јануари 2018
62
27
Јас денес подигнав од Прилеп од ЕЛС, не чекав да се јават штом видов дека е во хабот до мене, отидов и си ја зедов. Не прават проблем никаков, дури и кажа дека наредниве дена ќе имало уште (јас не кажав дека гледам тракинг).
Само кажа дека работат од 8 и 30 до 15 часот со странки

123456

Practice makes perfect
12 април 2013
1.980
1.524
Naselba Dracevo, Kisela Voda, Macedonia
јас денес порачав една со крго тргна една со елс од каде инфово? Пошта доставува за тему веќе 4 недели.

нели бе преваро една не нарачуваш, нели плачеше овде дека ништо не ти стигало од тему, па чак сеа 2 нарачки нарачал одеднаш

chroot

On your way to fame
12 ноември 2021
448
577
Скопје
Мене еве втора пратка преку ЕЛС што ми ја губат. Пратката е означена дека е влезена на царина, помината царина, и толку, нема информации веќе втора недела.

Минатиот пат ми рекоа дека по грешка е внесена во систем, не е кај нив и да си ја редундирам, ме интересира што ќе кажат за вторава.

Pane24

Mariovec
31 октомври 2012
6.397
7.445
Скопје
www.facebook.com
Како што гледам за тему отсеа натаму Карго Експрес ќе доставуваат.

А за старите пратки од претходно ваљда ке се раздолжаат ЕЛС, односно тие што се со нивни тракинг..

M@RKO

Gaining Experience
3 јуни 2009
1.183
363
Јас мое мислење од тоа што гледам по групана на Фејсбук проблем е со луѓево што Тему им стана како од дрога зависни, само нарачуваат луѓе како луди. Ок секој со свој пари имаат право да ги троши на што сака ама се нарачува се и сешто дури и некакви глупости кој верувам ги нарачуваат само зошто е евтино и нема царина/поштарина не дека им е премногу потребно.

Нашиве карго фирми веројатно толку капацитетот па затоа се случуваат секакви пратки да не ти ги пратат, изгубат, да ти се јават сам да доаѓаш да си ја подигнеш, да остане подолго време во карго магацинот.. Карго фирмиве верувам повеќе и гледаат приоритет на побитни и поголеми пратки па со појавувањево на Тему не сакаат многу да се замараат да се експресни за ситни пратки кој имаат најмала вредност.

Последна промена:

Ron26

Practice makes perfect
4 мај 2019
1.317
1.669
Јас мое мислење од тоа што гледам по групана на Фејсбук проблем е со луѓево што Тему им стана како од дрога зависни, само нарачуваат луѓе како луди.

ти не сакаш да купуваш како милијардер?

Антониј.К

On your way to fame
28 ноември 2014
1.176
763
Скопје
Антониј.К's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 5600
Motherboard
Asus Prime B550M-K
Storage
Samsung SSD 980
PSU
Cooler Master
RAM
ADATA 2x8gb
Video card
MSI N750TI/OC EDITION
Case
Cooler Master MB511 RGB
Keyboard
GHOSTWRITER CLASSIC | RIOTORO
Monitor
SAMSUNG C24F396FHU 24" Curved AMD Freesync Monitor
OS
Microsoft Windows 10 Pro
1737574070367.png

Некој со ваков статус на пратка од Тему преку ЕЛС?
Карпош е точното место од каде што треба да се достави и во претходните 5 пати до сега, ама направиле релокација. Ги барав ама не се јавуваат.
Кој ги знае, а имам топ искуство со нив во рок од еден ден сум ги зимал од Олимпико хабот.

M@RKO

Gaining Experience
3 јуни 2009
1.183
363
ти не сакаш да купуваш како милијардер?
Абе нека купува народот дај боже сите да имаме пари за трошење на купување онлајн ама не сум да се троши на се и сешто. Би нарачал и јас ако ми треба нешто а не да се залетам дека мора да се нарача нешто.

Луѓе даваат пари на ситници пример видов некој се пофали со нарачано рачно вентилаторче кое убеден сум ќе се користи еднаш два пати и после ќе ја даде деца да играат со него или во некое чистење дома ќе заврши во ѓубре. Нормално ли е за вакви работи пари да се даваат? Не толку за парите туку деја за ништо не вреди и не е корисно.

roliver

Intern
7 јануари 2018
62
27
Еве пак пратка со ЕЛС испратена, сеуште испраќаат преку Тему со ЕЛС, а од СК во ПП за 1 ден максимум 2 дена и пратката е во мои раце.
Досега само една пратка со Карго експрес имам и таа е од пред 2 дена.

maci

On your way to fame
2 април 2008
3.293
884
Се нарачува се,мислејќи дека некогаш ќе ти треба...ама кога ќе видиш никад нема да ти треба

шопингот е израз на немање среќа/задоволство...па среќата односно задоволството го бараш во шопингот

Последна промена:

gamon

Practice makes perfect
15 септември 2014
1.570
1.856
orgrimar
нели бе преваро една не нарачуваш, нели плачеше овде дека ништо не ти стигало од тему, па чак сеа 2 нарачки нарачал одеднаш
глупсоне имам 11000 ден кредит од 9 пратки од елс кои не се стигнати нарачани во ноември.
Мислењето е автоматски споено:

Јас мое мислење од тоа што гледам по групана на Фејсбук проблем е со луѓево што Тему им стана како од дрога зависни, само нарачуваат луѓе како луди. Ок секој со свој пари имаат право да ги троши на што сака ама се нарачува се и сешто дури и некакви глупости кој верувам ги нарачуваат само зошто е евтино и нема царина/поштарина не дека им е премногу потребно.

Нашиве карго фирми веројатно толку капацитетот па затоа се случуваат секакви пратки да не ти ги пратат, изгубат, да ти се јават сам да доаѓаш да си ја подигнеш, да остане подолго време во карго магацинот.. Карго фирмиве верувам повеќе и гледаат приоритет на побитни и поголеми пратки па со појавувањево на Тему не сакаат многу да се замараат да се експресни за ситни пратки кој имаат најмала вредност.
друже елс доби да ги работи али и тему, цена на пратка им е 110 ден, само од магацин до краен да ја однесат, за 130 ден треба од село во срумица да подигнат и да ја достават до дебар, добија бомбона бизнис ама треба д а се сработи. Газдата наместо да се зафати и органиира логистика секој ден е гостин на 2 телевизии и кажува како се прејаки и пренајдобри. Пред некој ден имаше гала забава со пејачи со сфе, 30 000 пратки им седат заглавени повеќе од месец.

Последна промена:

Ron26

Practice makes perfect
4 мај 2019
1.317
1.669
ми стигнаа сабајлево две стварчиња преку ЕЛС. За 2 дена од магацин до дома, not bad.

Нови мислења

Последни Теми

Онлајн членови

Статистика

Теми
48.651
Мислења
998.516
Членови
36.600
Најнов член
StojkaFN