Закон работа се пакетомати, арно му текна некому. Само ми се вртат разноразни македонски сценарија за разноразни пи*дарии што може да се десат, ама ајде со розов филтер да посматрам и да чекам да бидам демантиранаАко идат преку Карго експрес, може да испораката да биде на пакетомат.
И ти да беше вака симпатична плавуша 100 души ќе ти одговоревме.некаде прочитав IQ просек во мкд е 81, ако читате тему на фб нема да биде повеќе од 20.
Порачале пратка уште не е подготвено ама паника немале тракинг број, и 100 луѓе објаснуваат каде да го најде тракинг бројот кој сеуште го нема буидеќи не е испратена... Погледнете го атачментот 145465
Пакетоматот по можност да оди во комплет со кафемат и храномат. Особено ако има мераклии да не се одвојуваат од него по половина час како од банкоматите.Закон работа се пакетомати, арно му текна некому. Само ми се вртат разноразни македонски сценарија за разноразни пи*дарии што може да се десат, ама ајде со розов филтер да посматрам и да чекам да бидам демантирана![]()
Тие беа за пратките од АлиЕкспрес.Што се случува со ВИА пост дали и тие се во игра сеуште со праткиве?
имаш копше рефунд на тему, тему вика ако ти стигнат после се твои ќе ги плати неспособната поштаELS се укочија некако. Веќе 20 дена не ми мрдаат шест пратки, со ист статус се.
Погледнете го атачментот 145477
Има и појако, не е доставена, ниту си контактиран, а поштарот ја враќа во магацин со известување: Addressee requested later delivery. Па сега ти докажувај се...Еве денес во ЕЛС Прилеп, цел ден курирот ја чуваше пратката кај него од 221, а не ја доставува ниту се јавува за достава, а при крај на работно време ја остави во 222, па утре од сабајле да одам да ја подигнам, бидејќи се јавуваат дојди подигни си сам ама кај 13 часот.
Од Скопје до Прилеп 5 дена.
Ја најде ли барем во долната продавница?Едно интересно искуство да споделам, ниту доставувачот ми има ѕвонето, ниту SMS дека пратката е испратена со линк за следење добив.
Ќе биде добро, само не губи надежјас 7 ствари нарачав. Wish me luck![]()
Да хах ама според мене апсолутно не е коректно што ниту ми се јави доставувачот, ниту SMS од ЕЛС добив за да ја очекувам нарачката, туку сопственикот на продавницата да ми пишува дека имам пратка да си ја земам (притоа на веб-страната се фалат нашиот курир секогаш ве бара 2 патиЈа најде ли барем во долната продавница?![]()
Конкретно за Штип ќе зборувам убедливо НАЈЛОШИ се. Нарачка од 30.000 денари (клима) си ја „чуваа“ во магацин 2 дена, на телефон ги барам нонстоп не се јавуваат, да не беа од Клима маркет да апелираат да ми ја достават којзнае уште колку ќе си ја „чуваа“ во маагцин, па од тука натаму што очекуватеШто е проблемот со Карго Експрес, опиши подетално
Најмалце ми се свиѓа како работат за разлика од другите, неколку пати ме имаат малтретирано да идам до Олимпико па да ја нема таму пратката па да ми речат да вртам на доставувачот па он да ми рече да идам на карго експрес страната да се јавам на броевите а тие броеви никад да не се достапни или да ми изгасат одма. ЕЛС на пример ќе се јави два пати доставувачот и ако му дигнам тек после саат време ми вика ајде доаѓам веднаш или ако стварно не може, до 7 саат можам од Олимпико да си ја земам без проблем.Што е проблемот со Карго Експрес, опиши подетално