Мило ми е што помогнавТи дужам пиво за ова. Пиши у која кафана сакаш да го пиеме.
Благодарам многу за инфото.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Мило ми е што помогнавТи дужам пиво за ова. Пиши у која кафана сакаш да го пиеме.
Благодарам многу за инфото.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ова што го бараш го имаат скоро сите нови телевизори. За стримање од телефон треба да има мислам chromecast. Сите се паметни телевизори, дали андроид, гоогле, или некој со свој оперативен систем LG, Samsung i Philips мислам. Ама сите ги имаат битните аплаикации како нетфликс, приме, дизни, јутуб… Потрошувачката е зависно од големината на телевизорот и цената.Дечки сакам да земам телевизор ама не знам што ми треба. Сакам да биде лед зашто не сакам да трошам многу пари. Нема да гејмам. Битно ми е да се поврзува на интернет зашто повеќето ствари што ги гледам се од Youtube. Да може да се пушта од мобилен видеото на телевизорот. Кажете кои марки се добри? Дали треба да има андроид? Итн
Јас мислам дека сум видел и без chromecast, као доволно е да бидат и двата уреди поврзани на иста вифи. Ама не знам за сигурно....За стримање од телефон треба да има мислам chromecast.
Провери пред да зимаш спецификации, мада мислам дека новиве модели имаат се од горенаведеното.Јас мислам дека сум видел и без chromecast, као доволно е да бидат и двата уреди поврзани на иста вифи. Ама не знам за сигурно....
Bez cromecast nemozeЈас мислам дека сум видел и без chromecast, као доволно е да бидат и двата уреди поврзани на иста вифи. Ама не знам за сигурно....
Не мора баш chromecast, а и да не андроид телевизорот сите имаат вградено стримување од телефон.Јас мислам дека сум видел и без chromecast, као доволно е да бидат и двата уреди поврзани на иста вифи. Ама не знам за сигурно....
Солиден е, само ако планираш да играш игри на него би ти препорачал да си земеш друг бидејќи овој ти е 50 Hz, друго аголот на гледање не е толку добар во споредба со OLED телевизори. Се друго е супер. Ако го зимаш земи го од Neptun еве ти линк од истиот телевизор, 4k UHD QLED SMART TV HISENSE 55A7GQ, 55"(139.7cm), Quantum Dots, WifiШто мислите за овој
Продавачот во Техномаркет вика добар сооднос на цена и перформанси.![]()
Техномаркет - HISENSE 55A7GQ 55'' SMART ULTRA HD ULED ТЕЛЕВИЗОР
Техномаркет ТВ/ АУДИО/ ВИДЕО ТЕЛЕВИЗОРИ QLED ТВ HISENSE 55A7GQ 55'' SMART ULTRA…www.tehnomarket.com.mk
И општо брендов го бива или е џанк?
Hisense se tuka od pred okolu 2god,ako ima nekoj neka ti spodeli, ako ne baraj na google recenzii ke vidis sto/kako... vaka ne izgleda losoСолиден е, само ако планираш да играш игри на него би ти препорачал да си земеш друг бидејќи овој ти е 50 Hz, друго аголот на гледање не е толку добар во споредба со OLED телевизори. Се друго е супер. Ако го зимаш земи го од Neptun еве ти линк од истиот телевизор, 4k UHD QLED SMART TV HISENSE 55A7GQ, 55"(139.7cm), Quantum Dots, Wifi
3000 денари ти е поевтин овде.
Телевизорот е 120 Hz на 1080p.Солиден е, само ако планираш да играш игри на него би ти препорачал да си земеш друг бидејќи овој ти е 50 Hz, друго аголот на гледање не е толку добар во споредба со OLED телевизори. Се друго е супер. Ако го зимаш земи го од Neptun еве ти линк од истиот телевизор, 4k UHD QLED SMART TV HISENSE 55A7GQ, 55"(139.7cm), Quantum Dots, Wifi
3000 денари ти е поевтин овде.
Philips - от доколку го избериш нема да згрешиш. Кога бев во Италија имаше во хотелот долу philips телевизор и на него гледав филм. Осветленоста на телевизорот и резолуцијатабеа фантастични, бев на растојание негде од 3- 4 метра од телевизорот. Имам philips и дома и сликата и звукот се фантастични и после 5 години користење.Ми треба предлог за телевизор. Од брендови почитувам LG>Sony>Phillips, во тој редослед, но ако некој има друг предлог слободно нека додаде. Макс буџет ми е 1000еу, ако ептен вреди да се доплати... Инаку би рекол 700.
ТВ-то ќе биде во дневна која што е доста осветлена преку ден, со дистанца на гледање некаде на 3м од комодата.
За осветленоста колку што имам читано ОЛЕД пример не е добар за многу осветлени простории. А за дистанцата се водев по ова но со оглед дека малце офф ми личи, за 3м 70" тв)). Па би се одучил за 55ка како некоја златна средина.
![]()
TV Size to Distance Calculator and Science
Our TV Sizes to Distance Calculator helps you choose the right size TV for your space. The optimal viewing distance is about 1.6 times the diagonal length of the television. For example, for a 55” TV, the best distance is 7 feet.www.rtings.com
Вака што разгледав овие ми фатија око:
https://www.neptun.mk/categories/televizori/LG-55-UP-81003-LR
https://www.neptun.mk/categories/televizori/LG-55-UQ-90003-LA-
https://www.tehnomarket.com.mk/product/29386870/sony-kd-55x80j-55-4k-ultra-hd-smart-led-google-tv
https://www.tehnomarket.com.mk/prod...00712-4k-android-tv-with-p5-processing-engine
Ти треба гугл плеј стор. Плеј стор има само на андроид. Самсунг тв нема андроид оперативен. Ти треба андроид тв бокс/стик. Не знам како си ја инсталирал на првиот самсунг.Zdravo koristam gley na dve godini star televizor samsung i se instalirase bez problem e sega sakam da uklucam uste eden televizor samsung 2016 godina i aplikacijata ne postoi ovie od gley vikaat instaliraj od google play store a jas neznam kako ili nekoj ako znaekako neka pomaga
Ти треба гугл плеј стор. Плеј стор има само на андроид. Самсунг тв нема андроид оперативен. Ти треба андроид тв бокс/стик. Не знам како си ја инсталирал на првиот самсунг.
JVC – JVC – JVC discontinued production of televisions in 2010, the right to manufacture televisions under the JVC brand was sold in 2011. The right to manufacture and sell JVC-branded TVs in the United States, Canada and Mexico was bought by the Taiwanese company AmTran Video, in 2018 the license expired and the right to sell TVs was bought by the Chinese company Shenzhen MTC, it also has a license to sell TVs in China and Korea, the website in the United StatesШто мислите за JVC како бренд? Гледам дека телевизорите им се екстра евтини. Вредат ли во таа ентри левел класа до 300-350 еур?
JVC – JVC – JVC discontinued production of televisions in 2010, the right to manufacture televisions under the JVC brand was sold in 2011. The right to manufacture and sell JVC-branded TVs in the United States, Canada and Mexico was bought by the Taiwanese company AmTran Video, in 2018 the license expired and the right to sell TVs was bought by the Chinese company Shenzhen MTC, it also has a license to sell TVs in China and Korea, the website in the United States. In Europe, the license was bought by the Turkish company Vestel . License holders are OEM electronics manufacturers, the quality of TVs can vary quite a bit depending on the model, when choosing a TV, check the reviews of real customers.
Провери, можеби и некој philips ќе најдеш за слична цена. Јас повеќе би им верувалЗначи, тиња?
Многу ниски цени имаат, а со солидни спецификации, да се зачуди човек.
Знам во тој ценовен ранг највеќе се етаблираа Hisense и поготово TCL...