Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Телевизор управуван со глувче

Паланчански

On your way to fame
18 август 2019
852
762
Може ли на овие нови телевизори, кои воедно имаат пристап до интернет, да се управуваат со глувче наместо со далечински управувач?

Или поедноставно да се изразам: Може ли на телевизорот да му приклучам глувче и тастатура и да работам со него исто како со компјутер?

petkotrajko

Unstoppable
16 јуни 2017
2.092
2.348
Може ли на овие нови телевизори, кои воедно имаат пристап до интернет, да се управуваат со глувче наместо со далечински управувач?

Или поедноставно да се изразам: Може ли на телевизорот да му приклучам глувче и тастатура и да работам со него исто како со компјутер?
Да (тоа е краткиот одговор).
Повеќето тука користиме тастатура со тракпад.

Еве видео за самсунг телевизор (и за други брендови треба да е слично):

View: https://www.youtube.com/watch?v=xVQA4rx0asA
Да, и јас користам нешто такво, купив од анхоч пред некоја година, ретко ја користам, ама цело време е поврзана на USB хабчето од 50 денари од али експрес :)
Оваа е тастатурата од анхоч (сега гледам се поскапила неколку стотки, тогаш ко ја купив ќе да беше поефтина, околу 1.200 денари).

Имам испробано и друг сет од глушец и тастатура (двата од логитеч), преку unifying receiver, и функционираше и така.

Сепак, за ТВ користам даљинско во 99% од случаите :)

M@RKO

Gaining Experience
3 јуни 2009
1.307
476
Глувче и татстатура во телевизор е добро за замена на компјутер особено за секојдневно користење на веб прелистувач.

Имам два Android tv телевизори така да тастатура ми е телефонот за пребарување во апликации а едниот телевизор на самото далинско има тастатура од другата страна.

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
49.446
Мислења
1.011.888
Членови
36.680
Најнов член
xplodeart
На врв Дно