Aowek
Gaining Experience
- 14 април 2012
- 667
- 366
Не се местат моментално напредни рутери ради ситуацијава со ковид-19.
Nemam optika jasКој рутер од телеком го имаш? Јас веќе 4ти ден сум на Телеком рутер dual-band го цепам на 5Ghz во 80 квадрата стан.
Немам никаков проблем. Да пробаш да побараш да ти го заменат со нов? Овие ги ставаат скоро месец дена. Збориме зa Huawei рутерите, за оптички интернет.
Испратено од iPhone преку IT.mk форум апликација
Го имам во канцеларија. Ништо посебно, нај обичен рутер. Пробај со друг... Може ќе добиеш нешто плус.Nemam optika jas
Inaku se raboti za ZTE Speedport 2I
Има. Мојот што го монтираа има.Huawei рутерот нема 5GHz, 2.4GHz се.
Кој модел на рутер го имаш?
Кој модел на рутер го имаш?
100/100 оптика, брзина на wifi. Користам рутер на телеком, тој од погоре што го пратив.Од мене едно нешто само ќе кажам како и на другите постови.
Телеком не ви продава интернет на вифи, ако сакате стабилност и константна брзина само на кабел, со тоа што решението на вифито ви е само вие ако си уложите во подобра опрема, а кој и рутер да ви го стават од телеком нема да го решите проблемот со покриеност или пак стабилност на вифи или пак да ја барате брзината на пакетот на вифи да ја добиете.
Се тоа е можно на вифи како што може да ви објасни @HardCorec но не со рутерот на телеком.
Рутерот на телеком ви е ТОП ако користите се на кабел и воедно потоа си направите ваша приватна мрежа со ваши поквалитетни рутери за вифи.
Јавете се КАТАЉОН пати во телеком нема да ви го решат тој проблем затоа што кога ќе дојде техничар ќе стави кабел директно во рутерот на телеком на нивни лаптоп и ќе видите дека брзината си ја добивате , а воедно и пакетот кој го плаќате.
Воедно да го елиминирате рутерот на телеком не може во ниеден случај него само може да го подесат во БРИЏ мод и да глуми како модем со тоа што после
ППОЕ внесувате во вашиот рутер и интернетот го добивате од вашиот рутер и тогаш телеком не го интересира за вашиот приватен рутер или дека вие сте го ставиле во бриџ туку тогаш телеком ве смета за стручковци кои се прават паметни и знаат се и ви остава самите да си бркате ако имате некој проблем зашто не ви чини нешто.
ПС : Не ги бранам телеком но тоа што го имам видено што бараат корисниците и воедно телеком што нуди 80% се криви корисниците затоа што не се информирани убаво , тетките тие со цициња ги лажат во салоните , пакетот кој го земале 30/5 мислат дека на 8 уреди приклучени од еднаш е СУПЕР тој пакет и нема да има проблеми и ред други работи.
Јас реков дека се е возможно и знам дека брзината се добива и на вифи бидејќи имам работено во сите фирми и се ми е тестирано али нејќам да навлагам во дебата каде што знам дека корисниците се 80% криви.100/100 оптика, брзина на wifi. Користам рутер на телеком, тој од погоре што го пратив.
Погледнете го атачментот 95740
Испратено од iPhone преку IT.mk форум апликација