Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Проблем Телекабел различен сигнал на различна фрекфенција

Nikola_sr

Intern
3 септември 2007
301
26
Здраво,

Дали ќе може да ми кажете како да го средам сигналот на повеќето фрекфекции различен е сигналот и имам т.н коцки на телевизорот. Само што се префрлиф на телекабел тв од локален провајдер, и почнав да добивам проблеми на некои програми.

Инсталацијата на каблите е постоечката од стариот провајдер, само влезот го поврзав од модемот што зима преку оптика и дели на коаксијален и на интернет (lan)

Пробав да сменам сплитери, конектори, не најдов на решение.

Видов crimp спојќите се поквалитетни од обичните на вртење, дали може некој да ми каже од каде може во мк да набавам ваков алат и да ги обновам сите кабли дома.

Се разбира дека можам и телекабел да ги викнам, но сакам малку да се позанимавам јас со оваа проблематика.

Поздрав!

mihovkris

Unstoppable
1 јуни 2016
3.902
3.457
Неготино
Може да не е исто, ама јас го имав овој проблем и се живо пробавме, па на крај се јавивме во кабелскиот и испадна дека имале проблем со нивното сандаче на бандера :) Така да ако ништо не бива, можно е да е истиот проблем.

Nikola_sr

Intern
3 септември 2007
301
26
Може да не е исто, ама јас го имав овој проблем и се живо пробавме, па на крај се јавивме во кабелскиот и испадна дека имале проблем со нивното сандаче на бандера :) Така да ако ништо не бива, можно е да е истиот проблем.
Интересно, али тоа нели е малку чудно, знам за оптика или ја има или ја нема?

Коаксијалниот кабел излегува од модемот што до него иде оптика од бандера.

Се јавив јас во телекабел, ми кажаа дека сигналите сите се перфектни.

mihovkris

Unstoppable
1 јуни 2016
3.902
3.457
Неготино
Интересно, али тоа нели е малку чудно, знам за оптика или ја има или ја нема?

Коаксијалниот кабел излегува од модемот што до него иде оптика од бандера.

Се јавив јас во телекабел, ми кажаа дека сигналите сите се перфектни.
Имаш апаратче? Локалниов оператор во Неготино си има коаксијален кабел од бандера до дома а оптиката си е башка.
Исто и кај мене инаку, коаксијалниот излегува од модемот ама ете, тоа испадна проблем на крај.

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
48.484
Мислења
995.706
Членови
36.487
Најнов член
ak1_

ит маркет