Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Телекабел оптички пакети

marv

Unbeatable
5 октомври 2007
5.282
4.908
Уште да направеа понуда само ТВ+Оптика би било супер.
Дали некој користи Мобилен број од Телекабел, и како е задоволен/на? ( Работат ли смс верификации од google,microsoft,whatsapp,viber,fb,linkedin,steam,authy,twitch и други ?)
Работи сѐ, освен оние плаќања со СМС или повик (паркинзи, автобуси, и сл.).

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

Halaf

Intern
27 јуни 2015
36
42
Моментално некој да не се соочва со проблеми? Битола ништо живо неможи да отвори, техничка подДршка стандард “Заузето“

JamesKirk

Unstoppable
12 февруари 2015
2.320
2.069
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1215u
Motherboard
Lenovo
Storage
Solidigm P41 Plus 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO

Godlike

On your way to fame
11 октомври 2014
783
905
Моментално некој да не се соочва со проблеми? Битола ништо живо неможи да отвори, техничка подДршка стандард “Заузето“
Има проблем две-три недела интернетот посебно за викенд во Битола, со губење пакети, некогаш не отвара страни.
За викендот ќе игравме кантер, но имаше 5-15% packet loss, тие што сме на Телекабел и добиваме IP од неотел го имавме проблемот, но еден друг исто така од Битола со телекабел но IP од Телеком го немаше истиот проблем.

Во викендот се јавив во техничка чекав 10 минути, па после да ме префрли во дирекција и му кажувам што е проблемот, добивам одговор стандард: ( искулчи,вклучи модем/рутер, ќе ви рестартираме од кај нас, од наша страна гледаме имате конекција.)
Е сега, јас му објаснувам дека во ист момент имаме повеќе луѓе ист проблем, но не знаеше како да поможи.

Дали провајдерите што изнајмуваат на Телекабел како Телеком и Неотел, можат да ни поможат кога имаме проблем, и да ги бараме нив на техничка подршка? :unsure:

pipelin

*ੈ✩‧₊˚༺☆༻*ੈ✩‧₊˚
8 мај 2010
2.209
2.285
aleksandar.mk
pipelin's setup  
OS
macOS
Дали провајдерите што изнајмуваат на Телекабел како Телеком и Неотел, можат да ни поможат кога имаме проблем, и да ги бараме нив на техничка подршка? :unsure:
Нема логика по мене да се јауваш во Телеком/Неотел, тие изнајмуваат само услугата не може да ти помогнат тие пошто твоето е клиентски проблем, не бизнис (мислам на услугата Телеком на Телекабел). Треба Телекабел да пуштат луѓе и да проверат по бандери и да сменат тие засилувачи или како и да им се викаат што се расипуваат често.

Последна промена:

kristijan1001

Gaining Experience
29 септември 2014
112
89
Што е ова позади CGNAT ме имаат ставено не се нормални. Со години се било добро сега неможам Remote Desktop да користам вејќе од надвор. Која катастрофа. Некој се има јавено и му имаат исклучено CGNAT ?

100JKO

On your way to fame
27 јуни 2018
375
983
Скопје
Што е ова позади CGNAT ме имаат ставено не се нормални. Со години се било добро сега неможам Remote Desktop да користам вејќе од надвор. Која катастрофа. Некој се има јавено и му имаат исклучено CGNAT ?
Се соочувам со истиот проблем моментално, дури и на некои игри ми прави проблем ова. Ако најдеш решение пиши тука или ПМ.
ЕДИТ: Избегнувам да се јавам бидејки ако го слушнам саксофонот уште еднаш, ќе спобудалам.

kristijan1001

Gaining Experience
29 септември 2014
112
89
Се соочувам со истиот проблем моментално, дури и на некои игри ми прави проблем ова. Ако најдеш решение пиши тука или ПМ.
ЕДИТ: Избегнувам да се јавам бидејки ако го слушнам саксофонот уште еднаш, ќе спобудалам.
Јави им се, ке им оставиш број, ке ти се јават назад за 10-20мин и ке ти исклучат CGNAT, мене ми рекоа незнам од каде ви се доделени две ИП адреси треба да имате една, ние не го правиме ова, и ја ресетнааа сега една е. Ја викам онлајн исто имаат сличен проблем и други не знаеше за што станува збот. Ама завршив работа за 20минути.

Hyperion

Intern
12 мај 2017
11
3
За во Кисела Вода, како сте задоволни од Телекабел? Дали да земам од Телеком Интернет и ТВ или од Телекабел?

Nikola100

Unbeatable
30 септември 2019
4.666
4.639
Скопје
hackitfree.github.io
За во Кисела Вода, како сте задоволни од Телекабел? Дали да земам од Телеком Интернет и ТВ или од Телекабел?
Супер е Телекабел. 150/150 имам пакет - со 100ден доплата ми пуштија 300/300 . Барем за у Скопје Центар оптика досега не сум имал проблеми .(sem denes ete slab aploud)
Прочитеј наназад постови 2-3 страни ..
За ТВ не знам

Последна промена:

Hyperion

Intern
12 мај 2017
11
3
Супер е Телекабел. 150/150 имам пакет - со 100ден доплата ми пуштија 300/300 . Барем за у Скопје Центар оптика досега не сум имал проблеми .(sem denes ete slab aploud)
Прочитеј наназад постови 2-3 страни ..
За ТВ не знам
Фала ти друже!
Читав се, ме интересираше строго за Кисела Вода

100JKO

On your way to fame
27 јуни 2018
375
983
Скопје
Фала ти друже!
Читав се, ме интересираше строго за Кисела Вода
Кисела Вода, Расадник.
Корисник веќе 9 месеци, презадоволен сум од интернетот. Претходно имав на А1, жива катастрофа.
300/300mbps пакет, многу ретко паѓа. Единствен проблем ми е моментално со CGNAT поради 2 IP адреси ама не сум се јавил да ми средат тоа.

1731801157084.png

Hyperion

Intern
12 мај 2017
11
3
Кисела Вода, Расадник.
Корисник веќе 9 месеци, презадоволен сум од интернетот. Претходно имав на А1, жива катастрофа.
300/300mbps пакет, многу ретко паѓа. Единствен проблем ми е моментално со CGNAT поради 2 IP адреси ама не сум се јавил да ми средат тоа.

Погледнете го атачментот 143316
Топ, фала ти! Ја А1 немам многу години, уште од времето на ВИП. Идиотите беа бруталтно лоши. Телеком е добар, ама во последно време убитачно спор нет и ми паѓа. Да не даде господ да работиш од дома, јадеш отказ по кратка постапка колку се лоши.
Затоа највише ми е, да си ја пробам среќата, чим договорот е необврзувачки, таман ќе пробам.

outsider

Practice makes perfect
14 јуни 2019
751
1.485
Битола
www.instagram.com
Топ, фала ти! Ја А1 немам многу години, уште од времето на ВИП. Идиотите беа бруталтно лоши. Телеком е добар, ама во последно време убитачно спор нет и ми паѓа. Да не даде господ да работиш од дома, јадеш отказ по кратка постапка колку се лоши.
Затоа највише ми е, да си ја пробам среќата, чим договорот е необврзувачки, таман ќе пробам.
Телеком оптика?

Vektor666

Gaining Experience
25 октомври 2020
66
90
Користам околу 2 ипол години оптика 150-150 и никогаш сум немал проблеми. Сега пред околу 2 часа почнав да имам страшен пакет лос, неможам игра да почнам. Некои други со слично искуство?
На speedtest си е океј...
1731889212875.png

Последна промена:

mihovkris

Unstoppable
1 јуни 2016
3.818
3.334
Неготино
Користам околу 2 ипол години оптика 150-150 и никогаш сум немал проблеми. Сега пред околу 2 часа почнав да имам страшен пакет лос, неможам игра да почнам. Некои други со слично искуство?
Користам локален ISP во Неготино го имам истиот проблем.
Другари по Скопје ми викаат имаат ист проблем со Телеком и А1 .. којзнае шо се дешава.

TexasUS

On your way to fame
25 февруари 2017
969
932
Погледнете го атачментот 143350
Пакет лос кон каде кога? Кога?

Alek7

Gaining Experience
2 април 2020
75
103
Skopje
Ja iskoristi nekoj opcijava od 1800 denari?
Јас ја активирав опцијата, потпишав, од 1ви Декември ќе се активира пакетов.
Нема опција да започне од средина на месец, мора да се почека до следниов 1ви.

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
48.146
Мислења
990.964
Членови
36.259
Најнов член
Minco
На врв Дно