Necromancer
Unbeatable
Сега ги проверив климите и изгледа има конекција, не сум прибран уште.Се јавивме, ни рестартираа модем и пак ни пуштија 1gbps брзина.
Сега ги проверив климите и изгледа има конекција, не сум прибран уште.Се јавивме, ни рестартираа модем и пак ни пуштија 1gbps брзина.
Ќе се начекаме изгледа...Во Лисиче нема исто, техничка подршка викаат цела линија било - екипи работат.
Ќе си почекаме.
Па да кога во некои од тие месеци ќе поминав над 2 „TB“ и ќе ми се јавија на телефон заради сообраќајот. Се обратив на тие повици да прашам до каде е границата и добив различни одговор што првиот пат каде ми рекоа дека нема, додека другиот пат ми рекоа дека било 4. Претпоставувам тоа е многу за еден месец или ако гледале по ден/час колку сум трошел па сакале да прашат дали држам сервери или некакви веб сервиси.ти па на еден член му веруваш што ке каже?
пази коа праел проекти 2 пати у годината му вртеле
Имав многу работа првиот пат и објаснив на кратко што ми е работата без да навлегувам во многу детали, вториот само се извинив и реков дека ќе внимавам за следен пат.И? Што им кажа?
Што има да се извинуваш? Имаш нет дома и си правиш што сакаш со него. Не е нивна работа колку и како трошиш.Имав многу работа првиот пат и објаснив на кратко што ми е работата без да навлегувам во многу детали, вториот само се извинив и реков дека ќе внимавам за следен пат.
Не ти треба веб страна,На која web страна да проверам дали нетот е преку мрежата на Телекабел или е преку изнајмена мрежа на Неотел или Телеком ?
Ова ти е за рутирањето, секогаш е така, Телекабел нема надворешен пееринг директен мислам сообраќајот секогаш им идел преку Неотел. Членот мислам прашува за физичката мрежа линкот до кај него дома. Доколку е така, Телекабел мислам не рента друга мрежа никаде односно доколку немаш кабел инсталација од нив не може да користиш нивна услуга никако, само мобилна од Телеком рентаат, доколку е нешто сменето нека сподели некој, се извинувам.Не ти треба веб страна,
Само напиши го ова во команд промпт
C:\Users\korisnik>tracert google.com
Tracing route to google.com [172.217.169.110]
over a maximum of 30 hops:
1 <1 ms <1 ms <1 ms 192.168.0.1
2
3
4 24 ms 49 ms 18 ms 80.77.144.157.neotel.mk [80.77.144.157]
5 5 ms 5 ms 4 ms 142.250.160.232
6 4 ms 5 ms 5 ms 216.239.59.239
7 5 ms 6 ms 5 ms 216.239.49.199
8 4 ms 4 ms 4 ms sof02s31-in-f14.1e100.net [172.217.169.110]
Trace complete.
Вебстрана никогаш нема да каже дали кабелот е изнајмен физички.Ова ти е за рутирањето, секогаш е така, Телекабел нема надворешен пееринг директен мислам сообраќајот секогаш им идел преку Неотел. Членот мислам прашува за физичката мрежа линкот до кај него дома. Доколку е така, Телекабел мислам не рента друга мрежа никаде односно доколку немаш кабел инсталација од нив не може да користиш нивна услуга никако, само мобилна од Телеком рентаат, доколку е нешто сменето нека сподели некој, се извинувам.
Ова ти е за рутирањето, секогаш е така, Телекабел нема надворешен пееринг директен мислам сообраќајот секогаш им идел преку Неотел. Членот мислам прашува за физичката мрежа линкот до кај него дома. Доколку е така, Телекабел мислам не рента друга мрежа никаде односно доколку немаш кабел инсталација од нив не може да користиш нивна услуга никако, само мобилна од Телеком рентаат, доколку е нешто сменето нека сподели некој, се извинувам.
Странава ми е blast from the past… Не ни памтам конкретно за што ми беше, ваљда за Wayback Machine …Истражував и оваа страна кажува за Trace Rout на интернет операториве дали се со своја или изнајмена мрежа
www.bgp.he.net
Странава ми е blast from the past… Не ни памтам конкретно за што ми беше, ваљда за Wayback Machine …
Уфф, па не креваат мајмуниве пробвав околу 40 минути и се откажав
Се попрај интернетот пред 5 минути.Уфф, па не креваат мајмуниве пробвав околу 40 минути и се откажав