Ron26
Practice makes perfect
- 4 мај 2019
- 1.283
- 1.634
Но нема сигнал нели? Прекрасна тема, мора да го најдеме терминалот. Телефонската говорница која има пулс.
ниедна нема, сите се исклучени од функција.
Но нема сигнал нели? Прекрасна тема, мора да го најдеме терминалот. Телефонската говорница која има пулс.
Маа јоок... грешно мислишАко им се јавам на т-мобиле и инсистирам да бидам поврзан со одговорните за телефонските говорници, за 5-6 минути ќе бидам поврзан со лудачко палто и одведен во Демир Хисар. Барем така мислам
Го сменија системот, нема веќе 40+ V меѓу жиците на телефонскиот приклучок... Ех, во времето на рестрикциите на Милка Планинц се осветлувавме со автомобилски светилки приклучени на телефонскиот приклучок...ниедна нема, сите се исклучени од функција.
Од Македонски телекомуникации се првите терминали така да тешко дека преку повик до телеком ќе добиеш некаква информација. Само за магента знаат новиве и тоа тешко го владеат.Ако им се јавам на т-мобиле и инсистирам да бидам поврзан со одговорните за телефонските говорници, за 5-6 минути ќе бидам поврзан со лудачко палто и одведен во Демир Хисар. Барем така мислам
Да би требало да е така бидејќи телеком е комплетно на дигитална телефонија. Ама ако видите терминал, кренете слушалка и ако има сигнал, рапортирајте на темава.ниедна нема, сите се исклучени од функција.
Благодарам за појаснување, не видов такво нешто како слушалка туку некој спомна, „телефон“ и јас сликнав. Сликата е од Волковија (тетовско-гостиварско) село, во самата црква го има ова.Офтопик е затоа што не е телефонска говорница туку е интернет киоск, проект на владата на РМ, времето кога сурфавме на дајл ап со јузер vladanarm, пасворд ostvaruvame. Мислам дека по овие параметри можеш да закључиш кој беше премиер тогаш.
P.S. Во Стење да не е сликано? Само таму мислам дека имам видено, а овие беа наменети за рурални средини, кајшто можеш да си дојдеш средсело и да си сурфкаш.
Кичево, лето господово 2016та.Погледнете го атачментот 145302
Слободен пазар, слободен паркинг, телефон за кој што е тешко да добиеш судски налог за прислушување, тротоар кој ги спојува минатото и сегашноста...што повеќе сакаш?Што од сликава ти е убаво?
Ќе се коригирам кога станува збор за твоите мислења колега. ОК.Не се ни сомневав во себе, ама ете, другарот @Necromancer ги доведува моите изјави во прашање!
Доцна е… пробај утре посабајлеЌе се коригирам кога станува збор за твоите мислења колега. ОК.
Ти стаиФ пар лајка последниве 4етири минути, не ни враќам веќе. Мислам дека намерата е очигледна.Доцна е… пробај утре посабајле
Ќе се коригирам кога станува збор за твоите мислења колега. ОК.
Доцна е… пробај утре посабајле
Ah, such a b-ro manceТи стаиФ пар лајка последниве 4етири минути, не ни враќам веќе. Мислам дека намерата е очигледна.
Мислам дека се дел од ловечките приказни со мал (скоро незначителен) процент на точност.Мислам дека сум слушнал приказни дека така се прислушкувале разговори или се вметнувале трети лица во разговорите. Немам детали, бидејќи за жал не бев ни роден во тоа време но сѐ уште кружат во радиоаматерските кругови како легенди од постарите. Исто така имав слушнато за радиотелефони од Storno.
Има и по други градови.Само сметам дека би требало и на други места да има интернет бесплатен вака.
Да ама веројатно не е застапен на повеќе места во градовите.Има и по други градови.
Ме чуди како слушалката не е откорната.Еве ви една
Ма чудно е штоо воопшто и постои говорницава после толку години неактивност...Струга ги нема веќе ))Ме чуди како слушалката не е откорната.
залепена е со супер лепакМе чуди како слушалката не е откорната.
Ќе и дојде крајот и на таа со прво рушење некој објект ако има стар во близина, ако треба да се прави патот, да се копа за интернет оптика и друго.залепена е со супер лепак
Ова е кај Верона?Еве една од Штип
Мислам дека ќе те заинтересира видеово, или барем прикажувањето на злоупотребата на мешањето помеѓу телефонските канали пратени по една линија (мултиплексирани) за да се воспостави бесплатен контакт меѓу две (или сто) лица. На некои места имало толку лошо мешање што навистина можело да се разговара... Во 70-тите, еден куп тинејџери се јавувале на американскиот еквивалент на "телефонскиот број не постои" за да си прават муабет меѓусебно и да запознаат нови луѓе.Мислам дека се дел од ловечките приказни со мал (скоро незначителен) процент на точност.
Јас имав слушнато дека кога дувал јак ветер, тоа радио бранот се префрлал на друга па на трета линија и така си слушал муабет на комшиите.
А тоа што го знам со 100% точност е дека на тазе инсталираните броеви им се јавуваа комшиите среде ноќ и ги праќаа на мочање... Е тоа го имаше на многу места...
ДаОва е кај Верона?
Слушалката партали.Еве една од Штип