Кај мене само тастатурата прекинуваше, некое копче како да се заглавеше и не работеше целата тастатура. Ги притискав сите копчиња и си проработуваше и по неколку пати прекинување престана да прави проблеми и се нема повторено проблемот.Од утрово престана да работи тастатурата на лаптопот.
Го вклучувам 1 минута работи потоа престанува и тачпадот исто така.
Преинстслирав драјвери ама не помогна.
Некој со сличен проблем да помогне?
Чипот (контролерот) на флет кабелот или околу флетот е ојден да дојде.
кога сакаш, добиваш кафе, сок и бозаИ мене ми мириса на хардверски проблем пошто не се реши со драјвери.
Пошто е купен од @gOJDO го пингам во оваа прилика да ми каже кога да му го однесам на сервис.![]()
Ovie kako gi falea na forumov, nema sansi da e rasipano nesto, sigurno ti ne go koristis kako sto treba.Lenovo thinkpad 470
Епа ништо не е перфектно, затоа без нервози си пиеш кафенце и оставаш мозокот да ти работи да размислиш што би можело да зеза.@TylerMkD Џабе ги фалеле, Lenovo се тешко ѓубре кога се работи за дефекти и поправки, и ги имаат најглупите дефекти. Ни Apple не им се рамни.
Точно!!Вакви глупави проблеми имавме во сервис и на крај краева испадна дека е до адаптерот/полначот. Од прво не ни беше верно ама се повторуваше дефектот од една тура на компатибилци (бележани 90w ама трт) и со веке изработени подостарени оригинални адаптери. Не знам дали е тоа. Пробај...
Што конкретно да пробам?Вакви глупави проблеми имавме во сервис и на крај краева испадна дека е до адаптерот/полначот. Од прво не ни беше верно ама се повторуваше дефектот од една тура на компатибилци (бележани 90w ама трт) и со веке изработени подостарени оригинални адаптери. Не знам дали е тоа. Пробај...
оваПробај со некој live linux, дали ќе се сличи истото?
И јас би играл така.Пробај напрај си Hirens Boot usb , boot-ирај од него и види дали ке ти работи тастаурата