Aleksandar!
Gaining Experience
- 29 јули 2010
- 544
- 173
Нешто подетално околу ова ако може? Да беа паднати ќе имаше проблеми со мрежата валда? Бар јас во Скопје немам заприметено проблеми да има.Не работи на најновата верзија на андроид. Не кажуваат јавно ова. И тешки хакерски напади имаат деновиве на сите страни се растрчани летаат откази од самите вработени додека они се фалат со 5г мрежа.
Многу базни станици се паднати и не ги поправаат под изговор се фокусираме на 5г да го лансираме после ќе решаваме 4г и 3г.
Не работи на најновата верзија на андроид. Не кажуваат јавно ова. И тешки хакерски напади имаат деновиве на сите страни се растрчани летаат откази од самите вработени додека они се фалат со 5г мрежа.
Многу базни станици се паднати и не ги поправаат под изговор се фокусираме на 5г да го лансираме после ќе решаваме 4г и 3г.
Не работи на Андроид 12, тоа не е лага сигурно.Повеќе лаги во еден пост и да сакаше да смислиш - немаше да можеш.
Ајде сега признај си, во која конкурентска фирма на Телеком работиш?
Работи.Не работи на Андроид 12, тоа не е лага сигурно.
Кај мене не работи, ја преинсталирав и пак ништо, крашува. А не сме единствени затоа што има еден куп review-а на Play Store.Работи.
Можно е, не викам не. На S21 земен од Телеком работи.Кај мене не работи, ја преинсталирав и пак ништо, крашува. А не сме единствени затоа што има еден куп review-а на Play Store.
Пробуваат да Outsource се веројатно и финансии се веќе префрлени. Не им даваат на луѓето договори на неопределено време се е преку агенции за вработување договори преку телеком речиси и да не даваат. Тешки партиски врски има ако сакаш да напредуваш ќе ти посочам и имиња ако те интересира толку. Се е преку призма на бројки претставено не ги интересира ништо освен пред швабите да претстават раст. Ако работиш во дирекција на телеком се е розово не работиш ништо дремеш пиеш кафиња и ручеци по Биен има и луѓе кои стварно се трудат да не ме разбереш погрешно ама прашај ги службите кои гинат техничари,контакт центар,надворешни фирми за оптика. Имаше моменти Телеком нема оптички кабли во залиха . Нема нови инсталации на оптики никаде а продаваат договори по салони и сл. Таква фирма доаѓа во стадиум да нема залиха на основни материјали за работа. Имаш еден куп скопски населби кои сеуште немаат оптика од Телеком а од сите други оператори имаат. Има еден куп примери да пишувам ама доста е. Веројатно не мислиш дека човек во конкурентска фирма би ги знаел сите овие работи. Ако си по телеком прашај колку луѓе си дадоа откази од NOC па пиши јавно.Повеќе лаги во еден пост и да сакаше да смислиш - немаше да можеш.
Ајде сега признај си, во која конкурентска фирма на Телеком работиш?
ТОЧНО И прецизно кажано.Пробуваат да Outsource се веројатно и финансии се веќе префрлени. Не им даваат на луѓето договори на неопределено време се е преку агенции за вработување договори преку телеком речиси и да не даваат. Тешки партиски врски има ако сакаш да напредуваш ќе ти посочам и имиња ако те интересира толку. Се е преку призма на бројки претставено не ги интересира ништо освен пред швабите да претстават раст. Ако работиш во дирекција на телеком се е розово не работиш ништо дремеш пиеш кафиња и ручеци по Биен има и луѓе кои стварно се трудат да не ме разбереш погрешно ама прашај ги службите кои гинат техничари,контакт центар,надворешни фирми за оптика. Имаше моменти Телеком нема оптички кабли во залиха . Нема нови инсталации на оптики никаде а продаваат договори по салони и сл. Таква фирма доаѓа во стадиум да нема залиха на основни материјали за работа. Имаш еден куп скопски населби кои сеуште немаат оптика од Телеком а од сите други оператори имаат. Има еден куп примери да пишувам ама доста е. Веројатно не мислиш дека човек во конкурентска фирма би ги знаел сите овие работи. Ако си по телеком прашај колку луѓе си дадоа откази од NOC па пиши јавно.
Со доказ дека не го знае правописот на македонскиот јазик.ТОЧНО И прецизно кажано.
Има update на апликацијата за Android. Кај мене проработе.
Сигурно и јога практикувашЈа само да кажам дека на Ајфон апликацијата си работи цело време... исто така и веган сум.![]()
![]()
![]()
Секое утро го поздравувам сонцето пред да доручкувам чиа со разноразни семки.Сигурно и јога практикуваш![]()
По мое искуство што сум имал увид ретко поминувале. Населби во Скопје не се заинтересирани да пуштат оптика бидејќи имало само куќи, долго време се враќало инвестиција и сл. Има еден интересен пример тоа е Стајковци таму бакарните доводни кабли беа многу деградирани и не можеше да се поправат плус конкуренција ги изеде има еден локален ип од таму растур правеше со коаксиалецот и го покрија цело Стајковци со оптика уште пред да е покриено Ченто и сл. Ако има многу куќи плус е ужас инфраструктурава како на скринов кај тебе а не е само проблем кај тебе има шанси да стават.![]()
Бакар. Оддалечен 2.5 км. Особено откако ги пуштија ХД каналиве...
До телеком е поднесено барање за поставување на оптичка инфраструктура од месната заедница на селото. Од дирекција имам добиено и печат нивни. Пред една недела е поднесено, рекоа ќе се разгледува оваа недела. Знаете колку се успешни овие барања и дали ќе бидне нешто од тоа ? И дали да идам во салон и да ги замарам постојано со барањето и печатот што го имам од нивна страна ? Ако се решат да инвестираат во оптичка инфраструктура, колку време им е потребно за поставување по главната улица (со копање или по бандери) и до кај мене дома ?
По мое искуство што сум имал увид ретко поминувале. Населби во Скопје не се заинтересирани да пуштат оптика бидејќи имало само куќи, долго време се враќало инвестиција и сл. Има еден интересен пример тоа е Стајковци таму бакарните доводни кабли беа многу деградирани и не можеше да се поправат плус конкуренција ги изеде има еден локален ип од таму растур правеше со коаксиалецот и го покрија цело Стајковци со оптика уште пред да е покриено Ченто и сл. Ако има многу куќи плус е ужас инфраструктурава како на скринов кај тебе а не е само проблем кај тебе има шанси да стават.
Од друга страна имаш пилот проекти села во западна Македонија како Нераште кое од 2017 мислам оптика има...
![]()
Бакар. Оддалечен 2.5 км. Особено откако ги пуштија ХД каналиве...
До телеком е поднесено барање за поставување на оптичка инфраструктура од месната заедница на селото. Од дирекција имам добиено и печат нивни. Пред една недела е поднесено, рекоа ќе се разгледува оваа недела. Знаете колку се успешни овие барања и дали ќе бидне нешто од тоа ? И дали да идам во салон и да ги замарам постојано со барањето и печатот што го имам од нивна страна ? Ако се решат да инвестираат во оптичка инфраструктура, колку време им е потребно за поставување по главната улица (со копање или по бандери) и до кај мене дома ?
Што има врска моделот на телефон со 5Г мрежата, освен ако не го ограничат со помош на посебен пакет, би требало сите 5г телефони да ја детектираат 5г мрежата.Пуштаат 5г денес![]()
Прво ќе има само за Samsung s21,Xioami Line Ne и Motorola Edge 20.
Можеби ги издвојуваат телефоните што можеш да ги купиш од кај нив.Што има врска моделот на телефон со 5Г мрежата, освен ако не го ограничат со помош на посебен пакет, би требало сите 5г телефони да ја детектираат 5г мрежата.