Snow :)
Gaining Experience
- 27 април 2013
- 105
- 172
Апдејт, ми го сменија рутерот со HG8145V5 и сега (на 5GHz) имам 100/80 во друга соба.
Мислев дека и климите нема да ми функционираат пошто кога ги поврзував на WiFi пишуваше дека поддржуваат само 2.4GHz, но испадна дека се ОК на тој начин пошто ја користат само 2.4GHz мрежата и воопшто не ја гледаат 5GHz.
Според мојот research најдобро е да им смениш име на мрежите и да имаш една за 2.4 друга за 5.
Кромкастот ми работи супер поврзан на 5GHz или 2.4GHz.
Јас користеВ исти SSID за 2.4 и 5GHz бек ин да деј и на телефонот беше океј, го дава као една мрежа и користи тоа што мисли дека е подобро, но имав некои уреди што кочеја, јас мислев дека е пошо не подржуваат 5GHz, но испадна пошо се "шекнуваат" и цело време шалтаат помеѓу 2.4 и 5GHz. Тоа ми се дешаваше на Google Chromecast, најновиот 4К. Сега исто го сетирав и овој рутер, кромкастот исто не лоадираше видеа.Гледај да се закачуваш на 5GHz. Најпросто е да го смениш името на мрежата што зрачи на 5GHz и така 100% ќе знаеш кога ќе се закачуваш не неа. И да виде соодветно сетирана. Имаш воопшто пристап до админ панелот на рутерот?
Мислев дека и климите нема да ми функционираат пошто кога ги поврзував на WiFi пишуваше дека поддржуваат само 2.4GHz, но испадна дека се ОК на тој начин пошто ја користат само 2.4GHz мрежата и воопшто не ја гледаат 5GHz.
Според мојот research најдобро е да им смениш име на мрежите и да имаш една за 2.4 друга за 5.
Кромкастот ми работи супер поврзан на 5GHz или 2.4GHz.