Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Сурфај и заработи

D

DimitarMK

Гостин
i jas pocnav so ova..ama nekako slabo mi odese..taka da se otkazav..

Kafka

Intern
8 јуни 2007
128
19
Decki daj be ne se zanimavajte so takvi neinteresni raboti .... toa ne ne napraveno za ti da zarabotis tuka za da go otepas vremeto i da mislis deka si zarabotil a ustari ne si napravil nisto posebno...

D

Администратор
31 март 2007
3.977
4.142
www.aqtos.com
Веќе напишав негде и пак ќе кажам:
Не бидете наивни.

Првин размислете, зошто некој би се мачел да ви овозможи на вас да заработувате на лесен начин ако тој самиот нема поголема заработка од вашата?

Појдете од себе....

DynamicMK

премиум член
11 април 2007
1.646
196
Доколку јас сум задоволен од заработеното ич нема да ме интересира тој колку заработил...

MarkoNet

Intern
8 јуни 2007
14
0
Ako slucajno nesto si zarabotil sigurno ce moze da go trosis samo na internet kako naprimer so PayPal i nekoi slicni.

Acid

Intern
17 април 2007
45
36
www.kajgana.com
Глупости. Башка, CyberSpic само се надева дека ќе заработи од вас.
Не за џабе линкот му е со refferal кон неговиот акаунт ;)

D

Администратор
31 март 2007
3.977
4.142
www.aqtos.com
CyberSpic, постираш во категоријата е-бизнис, бараш начин да заработиш, па претпоставувам дека те интересира (е-)бизнисот.... ако е така, не биди пиунот во играта, обиди се да бидеш кралот :)

Ти си задоволен од што ќе заработиш, негледајќи го тоа колку време имаш изгубено за да оствариш Х заработувачка, од која Х заработувачка некој има дупло поголема...

Додека ти ја завршуваш работата на некој друг и си укочен во едно место, задоволен со просечна Х заработувачка, тој е во потрага по нови идеи, нови авантури, нови начини на заработка и успех.

Размисли, тој го купува твоето време, нешто што неможеш да го повратиш а можеш истото да го искористиш за нешто друго :)

Не знам дали си сретнал нешто кое се нарекува "opportunity cost" :)
[SIZE=-1]Дефиниција за "оpportunity cost":[/SIZE][SIZE=-1]
The cost of doing an activity instead of doing something else - applied to the time involved in unproductive activities.[/SIZE]

[SIZE=-1]The economic value of a benefit that is sacrificed when an alternative course of action is selected.

[/SIZE]
[SIZE=-1]When you have a choice between two or more alternatives, you will choose the best alternative. However, choosing the best alternative means you can't choose the next-best alternative. Opportunity cost is the next-best alternative that must be sacrificed in order to get something else you want. Opportunity cost can be thought of as "the road not taken". (ie You have to choose between buying a stock that pays a 3% dividend yield plus capital gains and a bond that has a yield to maturity of 8%. ...

П.С. Доколку има потреба од превод, слободно кажете.
[/SIZE]

peromk

Intern
17 декември 2007
39
0
Првин размислете, зошто некој би се мачел да ви овозможи на вас да заработувате на лесен начин ако тој самиот нема поголема заработка од вашата?

Паметно кажано D, и не само тоа, туку и на крајот ќе ти најдат се некоја причина да не те исплатат.

Според мене, agloco не вреди да се пробува. попусто е на крај. Така и јас добив порака од нив дека членството им се зголемило и не се во можност да продолжат да ги „евидентираат“ моите часови на Интернет.

Затоа, памет за друг пат. Од тогаш само ако е нешто посериозно и пореално се нафаќам да го работам, а такви како agloco, surf for money, paid to click etc. нема леб од нив.

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
49.047
Мислења
1.004.889
Членови
36.671
Најнов член
gverus

ит маркет