Стани премиум член, добиј куп бенефити и поддржи ја работата на IT.mk!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

SuperScript и SubScript во Excel

Object

Intern
18 септември 2007
75
0
Дали некој знае како можам да додам SuperScript и SubScript батоните во Excel (но,не да ми кажите земиго J-Walk SuperSub зашто го имам, ама не сакам со него да додавам степени).

SuperScript =
supers10.gif

SubScript =
subscr10.gif

StenmarC

Intern
16 април 2007
716
13
stenmarc.blog.com.mk
Во ексел нема :( Пробај со копи-пејст преку word. Јас така правам. Иначе за во Word постапката е:
Десен клик на тулбарот кај што ти се останатите икони и најдоле во менито што ќе се појави ќе одбереш Customize... Ќе го одбереш вториот таб од малото прозорче што ќе ти се појави. Од лево ќе одбереш Format, a десно ќе ги бараш subscript i superscript...

lizardlabs

Intern
23 август 2007
58
1
Napisi tekst vo kelijata, selektiraj go teksto koj sakas da go napravis SuperScript / SubScript, desn klik, Format Cells (ili Ctrl+Shift+F), Efects, SuperCript....

Ova vazi za Excell 2007, ne znam za postarite verzii.

efto

Gaining Experience
19 април 2007
328
268
@ Stenmarc

Mоже и во Excel, со тоа што се прави макро што го форматира текстот, а со Customize се додаваат батони што ќе ги извршуваат макроата.
Опишано е во погорниот линк.

@ lizardlabs

Прашањето колку што разбрав не беше за тоа како се форматира текстот во SuperScript / SubScript туку како се додава батон што ќе ја врши таа функција. Се извинувам ако погрешно сум разбрал.

Нови мислења

Последни Теми

Онлајн администрација

Статистика

Теми
45.586
Мислења
945.393
Членови
34.072
Огласи
1.966