- Ја почнал/а темата
AMD_fan
Gaining Experience
- 10 ноември 2007
- 3,646
- 139
@super_hacker
Друже, само за неколку дена најавуваш дека започнуваш со неколку обемни проекти:
Mozilla Firefox промоција во Битола
Дај смири се малку човече.
Не сакам да те обесхрабрувам, но не мислиш дека сите овие работи се толку обемни и бараат време и посветеност секоја за себе и тешко (јас би рекол невозможно) дека би постигнал се наеднаш?
Ако веќе планираш да започнеш некој проект, те охрабрувам да го сториш тоа и да го завршиш заедно со помош на членовите на форумов. Доколку продолжиш со отворање на нови теми за "твои нови проекти" се сомневам дека ќе успееш да завршиш барем еден од нив.
Најискрена порака од мене е да се смириш малку со "проективе" и наместо да започнуваш нови проекти секој 2-3 дена, започни да работиш на еден по еден. :muahaha:
Друже, само за неколку дена најавуваш дека започнуваш со неколку обемни проекти:
Mozilla Firefox промоција во Битола
Што ми е потребно за веб хостинг провајдер?Јас и еден тим од моето школо планираме да направиме промоција на Мозила Фајрфокс во Битола за денот на Нова Година. Името на промоцијата е Happy New Year with New Mozilla Firefox. Сакам да знам дали некој од форумов ќе се пријави за да биди гостин на Промоцијата??
Ве молам поддржете го настанов.
Македонска Линукс Дистрибуцијасега ќе отворам за брзо ISP.
ReactMixOSЦело време си мислам како би било да се собереме тим за да направиме Македонска Линукс Дистрибуција која што нема да биде идентична на никоја друга Линукс Дистрибуција (Сакам да бидеме оригинални).
Очекувам мислења за ова од сите членови на форумот, а посебно од Aleks. Дајте да го направиме Веб Порталот за градовите на Македонија, а потоа да започнеме со работа на еден ваков проект.![]()
Работам на нов портал....Уште од порано си размислував како да направам свој ОЅ... И така од идеја до реализација и дојде времето на таа реализација. Со http://www.reactos.org ќе биде реализирана таа идеја. ReactOS е оперативен систем со премногу сличен кернел како Windows NT кернелот.
Затоа јас ќе го користам него и поради што е слободен. Но да преминиме на главното. Поради што не можам сам сите работи да ги репрограмирам и да ги редизајнирам и сл. ве молам контактирајте ме преку ПП или МСН за да направиме тим кој ќе работи на овај оперативен систем. Значи потребни се:
Програмери
Графички Дизајнери
Тестери
Linux Книга...Епа вака:
Јас и другар ми работиме на нов Веб Портал. Оваа тема ја отворив за да барам помош околу порталот. Порталот го работам затоа што имам идеи за полно проекти од кои половина од нив се реализираа. Прво прашање за порталот:
Еве сега инсталирам Џумла, но сакам од вас некој да ми каже каде можам да најдам македонски јазичен пакет за неа?
:chudenje:
Мислам WTF? :lut2:Кога ќе завршам со сите обврски и проекти, планирам да започнам со пишување книга за Linux. Би сакал да ме поддржите. Инаку книгата ќе биде во две верзии (англиски и македонски јазик). Ќе започнам прво на македонски јазик. Книгата ќе биде наменета за Почетници во Линукс и ќе има многу корисни работи, за кои овде често се поставуваат прашања.
Пр.
Како се инсталира Линукс
Како се Мести Македонска Поддршка во Линукс
...
Би сакал и некој предлози за име да ми дајте.
Дај смири се малку човече.
Не сакам да те обесхрабрувам, но не мислиш дека сите овие работи се толку обемни и бараат време и посветеност секоја за себе и тешко (јас би рекол невозможно) дека би постигнал се наеднаш?
Ако веќе планираш да започнеш некој проект, те охрабрувам да го сториш тоа и да го завршиш заедно со помош на членовите на форумов. Доколку продолжиш со отворање на нови теми за "твои нови проекти" се сомневам дека ќе успееш да завршиш барем еден од нив.
Најискрена порака од мене е да се смириш малку со "проективе" и наместо да започнуваш нови проекти секој 2-3 дена, започни да работиш на еден по еден. :muahaha: