Стани премиум член, добиј куп бенефити и поддржи ја работата на IT.mk!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Строго се забранува било каков вид на спамирање

Статус
Затворена за нови мислења.

JimmyKing

Баниран/a
21 септември 2007
49
0
1. Строго се забранува било каков вид на спамирање.
Македонски ИТ форум не е место каде што ќе биде толериран СПАМ-от. Бесплатното рекламирање на Вашата компанија, сајт, фирми или било што друго проценето од модераторите/админите како СПАМ ќе биде отстрането и ќе се смета дека вршите злоупотреба на форумот за очајно рекламирање. Внимавајте како и на кој начин го истакнувате Вашиот вебсајт, компанија и др. Секое истакнување на друг форум повржан со ИКТ во потписите или во постовите, ќе се смета исто така како СПАМ.

Ова за вас администратори не важи? Вие сте изземени од ова правило? Ако некој пуште линк до некој сајт вие одма СПАМ и бришете линк. А во потпис имате линкови до ваши лични страни , блогови, па и до адвокат штерјоски.
Еј си ги кршете сопствените правила бе еееј.

Ова правило не е демократко, а и Спам е нешто сосема друго.
Вие сте диктатори бре. Ја ограничувате слободата на членовите. Ова само на вашиот форум го има.

JimmyKing

Баниран/a
21 септември 2007
49
0
Што не ми е јасно? Па цело време гледам некој ќе пуште линк до нов форум или македонски сајт и одма му го бришат. Спам било тоа. Само тука дефиницијата за спам е поинаква од онаа општо познатата. Поарно нека кажат забрането е ставање линкови до конкурентски сајтови.
@thricer
Зошто да едитирам. Оти ќе ме банираат? Па многу ми е гајле. А и ако ме банираат тоа само ќе докаже дека на овој форум нема демократија.

AMD_fan

Gaining Experience
10 ноември 2007
3.646
139
Само тука дефиницијата за спам е поинаква од онаа општо познатата.

Кога ќе одиш на гости кај некој пријател, вообичаено е да го почитуваш куќниот ред на домаќинот. Не можеш ти да правиш што сакаш. Нели? Ако почнеш да кршиш, да растураш по домот сигурен сум дека ќе те исфрли на клоци надвор домаќинот.
Слично и тука има еден вид на куќен ред па така да штом си се регистрирал и сега постираш, занчи дека такви какви што се си ги прифатил Правилата. Ако не се согласуваш со Правилата не треба да постираш и да бидеш дел од форумот. Нема сила што ќе ме задржи на некој форум со сила, ако мене не ми се допаѓа. Секаква дискусија околу Правилата сега е непотребна. Правилата се тие и мора да се почитуваат. Take it or leave it?
А за оние членови што доаќаат на форумов за да рекламираат и промовираат нивни сајт, форум или било што, it.com.mk не е местото за тоа.

Поарно нека кажат забрането е ставање линкови до конкурентски сајтови.
Конкурентски сајтови?:isplashen:
Како прво, it.com.mk не се плаши од конкуренција, и далеку од тоа дека на таков начин како што велиш би се штителе од конкуренција.
Како второ во оваа област не би рекол дека има конкуренција. Секој форум си е приказна за себе и разработува различна тематика, така да не би рекол дека има конкуренција. Ако пак мислиш дека има конкуренција според бројот на регистрирани членови, тогаш it.com.mk е далеку пред повеќето други форуми. :bravo:

Ова за вас администратори не важи? Вие сте изземени од ова правило? Ако некој пуште линк до некој сајт вие одма СПАМ и бришете линк. А во потпис имате линкови до ваши лични страни , блогови, па и до адвокат штерјоски.
Да те потсетам само на Правилото бр.7:
7. Потписите можат да содржат слика не поголема од 475x85 пиксели. Доколку потписот содржи слика дозволени се 2 реда текст, доколку не содржи, дозволени се 3 реда текст.Максималната големина на фонтот во потписите е 3.
Потписот треба да е лично нешто кое ќе Ве претставува Вас или Вашата идеологија. Не ги користите потписите за рекламирање. Дозволено е истакнување на линк до Вашиот личен блог, но не и до веб сајтот на Вашата компанија, во спротивно тоа се смета како СПАМ. Потписот одржувајте ги во нормални граници посочени во ова правило. Секој потпис кој не ги исполнува критериумите ке биде изменет од страна на администраторите.
Па што не ти е јасно? Кој од администраторите или Модераторите има СПАМ во потписот? Доколку немаш конкретен пример кој од нас спамира, ќе те замолам да не отвараш вака беспредметни теми.

Зошто да едитирам. Оти ќе ме банираат? Па многу ми е гајле. А и ако ме банираат тоа само ќе докаже дека на овој форум нема демократија.
Зошто да те банираме? Се додека се придржуваш на Правилата нема причина да бидеш баниран. Досега никој не е баниран без причина односно без да прекрши некое од правилата.

Друг пат ако имаш забелешка наведи конкретно за што приговараш а не вака генерално да се напаѓа Администрацијата на форумот. Без аргументи се смета дека е неосновано твоево обвинување.
Поздрав! :bye1:

Andrijeski

Gaining Experience
1 март 2007
2.599
65
andrijeski.net
Веројатно постов е реакција на мојот потпис. Еве офтопик ако толку те интересира: Сите линкови во мојот потпис се непрофитабилни и се лично мои вклучително и последниот линк што го додадов. Последниот линк во потпис за адвокатот го додадов само затоа што забележав дека на луѓето ќе им бидат добродојдени бесплатни правни совети.

Aleks

Gaining Experience
18 мај 2007
5.748
289
Pak li bre narode... Zoshto ne prestaneme da se karame i da napravime neshto produktivno, a ne vremeto na gavgi da go trosime

''TcM>>

Intern
6 јануари 2008
961
39
hmm nejkev ama morav da se vmesam malce.. Ova revoltot na JimmyKing mislam deka bese oti imase objaveno sajt od drug nekoj si forum... I ok mozda da ke go raunate toa kako spam, odnosno on toa sto go naprai e ustvari dade link do nekoja si druga da receme interesna web strana, kade sto toa ne e bas nekoja si necesta rabota.Pa kako prvo Imase otvoreno poveke temi kade sto bea prezentirani razlicni web strani na primer kako sto bese temata mislam: makedonski web strani, pa ni edna od tamu ne e spamirana. A kako vtoro ova sea inace go zabelezav, da znaes Andrijeski malce ke te kritikuvam ali barem iskreno.. Ova sto ti e za Advokatot Sterjovski e samo edna Reklama... Besplatni pravni soveti nema tamu, cisto samo edna REKLAMA, taka da ne znam zosto ne e dozvoleno da se kaze nekoj si drug forum. Mozda se plasite od konkurencija da!?
Ali go kazav toa sto go kazav, pa ako mu preci na nekoj srry...
pozz

Andrijeski

Gaining Experience
1 март 2007
2.599
65
andrijeski.net
hmm nejkev ama morav da se vmesam malce.. Ova revoltot na JimmyKing mislam deka bese oti imase objaveno sajt od drug nekoj si forum... I ok mozda da ke go raunate toa kako spam, odnosno on toa sto go naprai e ustvari dade link do nekoja si druga da receme interesna web strana, kade sto toa ne e bas nekoja si necesta rabota.Pa kako prvo Imase otvoreno poveke temi kade sto bea prezentirani razlicni web strani na primer kako sto bese temata mislam: makedonski web strani, pa ni edna od tamu ne e spamirana. A kako vtoro ova sea inace go zabelezav, da znaes Andrijeski malce ke te kritikuvam ali barem iskreno.. Ova sto ti e za Advokatot Sterjovski e samo edna Reklama... Besplatni pravni soveti nema tamu, cisto samo edna REKLAMA, taka da ne znam zosto ne e dozvoleno da se kaze nekoj si drug forum. Mozda se plasite od konkurencija da!?
Ali go kazav toa sto go kazav, pa ako mu preci na nekoj srry...
pozz

Оф топик е ама ајде:

Твој цитат:
da znaes Andrijeski malce ke te kritikuvam ali barem iskreno.. Ova sto ti e za Advokatot Sterjovski e samo edna Reklama... Besplatni pravni soveti nema tamu, cisto samo edna REKLAMA

Цитат од сајтот: "Она што можете да го добиете е бесплатна правна помош и консултација само со пишување на бараните информации на нашиот контакт мејл, во колку е потребно или претставува ваша желба може да закажете состанок на кој ќе ги добиете вашите информации непосредно."

Значи грешиш, другпат прочитај подобро пред да тврдиш нешто, само посрамотување е на форум.

Форуми се спомнувати на форумов претходно исто како и страници (како што ти самиот кажа).
Проблем се јавува кога некој член го користи форумов и вниманието на членовите како реклама. За тоа не е наменет во никој случај, правилото е јасно.

Како што имам кажано и во мои претходни постови на форумов, неможе да се пресече што треба и што не треба во сите ситуации. Затоа има администратори и модератори, да реагираат кога се работи за некои покомплицирани работи каде програма или машина неможе.

D

Администратор
31 март 2007
3.802
3.746
www.iwmnetwork.com
Во секој случај, JimmyKing, еве ти објаснување:

На форумот е забрането СПАМирање, но не и рекламирање. Доколку видиш убаво, во контакт формата има дел Маркетинг. Заинтересираните за маркетинг може да пишат, ќе им бидат доставени разни солуции.

Прво: Андријески е администратор, придонесува на милион и еден начин за форумов, од каде знаеш ти дека рекламата за адвокатот во потписот не е платена или компензирана па да отвараш теми каде што само ќе тропаш? Па затоа што ти е тебе исбришан потписот кој очигледно ти бил СПАМ, сега ќе се обидуваш да наоѓаш вина во други.

Вакви теми се отворени од чист револт и со желба да се направи форумот да изгледа како лош и непрофесионален. Епа момци со такви идеи и помисли, за жал, во иднина посебно внимание ќе обрнам на вакви теми.

Бројот на корисници се зголемува рапидно секојдневно, и морам да признам дека сум спремен да го жртвувам квантитетот за квалитетот, посебно за да избегнам вакви, непотребни и љубоморни теми.

Темава е затворена.

Статус
Затворена за нови мислења.

Нови мислења

Последни Теми

Онлајн членови

Статистика

Теми
45.674
Мислења
947.023
Членови