Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Ставање и подигање пари на картичка од Payoneer

daci92

Gaining Experience
4 февруари 2009
2.120
162
Скопје
Zdravo
Me interesira preku koja banka mozam da stavam pari od Makedonija na kreditna karticka od payoneer ,jas veke imam kreditna od payoneer i sakam da pocnam so nea da kupuvam od net i da si ja koristam najnormalno niz makedonijava,zatoa me interesira dali i kade moze da se vadat pari od nea ,dali moze od site bankomati i taka natamu
Se nadevam na dobri i konkretni odgovori
pozdrav

Taurus

Модератор
13 октомври 2007
2.583
1.496
dribbble.com
Taurus's setup  
Processor & Cooler
i5-2500K Quad 3.3GHz LGA 1155 6MB + Cooler Deepcool Gammaxx 200
Motherboard
Gigabyte Z68P-DS3
Storage
WD 1ТB SATA3 Caviar Black 7200rpm 64MB + SSD 2.5" Samsung 850 Evo 250GB
PSU
460W Gigabyte Superb Real Power
RAM
2x4GB DDR3 1866Mhz Kingston CL11 HyperX Genesis
Video card
Sapphire ATI PCX R9 270X 2GB GDDR5
Case
Gigabyte LUXO X140
Mouse
Zalman ZM-M300 Black
Keyboard
Sweex Illuminating
Audio
DeLux 2.1
Monitor
Dell UltraSharp U2311H 23" e-IPS
OS
Win 8.1
И мене ми стигна картичката минатата недела.
Пробав да префрлам одма на неа пари од Visa (иначе не е битно од која банка, може да се префрла и од Mastercard и од Visa).
Ми ја одбија трансакцијата.
Им пишав зошто го направија тоа и ми дадоа одговор дека картичката, првенствена намена и е за користење со парнтнерот од каде е порачана (во мојот случај од Elance). Прво значи да ми префрлеле пари од таму (заработени преку проекти), потоа сме можеле да се договориме и за полнење на картичката, ама пак постолео шанси за одбивање и постоеле лимити.
Другата недела имам намера да се позанимавам повторно со неа.

daci92

Gaining Experience
4 февруари 2009
2.120
162
Скопје
lele ne mi kazuvaj deka navistina e taka ,ako e taka ke ja batalam ,poso jas nejkam da se nafakam da prefrlam pari od ODesk vo mojot slucaj ,zatoa sto nemam ic nisto zaraboteno kaj niv(ne sum se zamaral),sepak sakam da cujam poveke mislenja za da znam tocno od kade i dali da stavam pari na karticata za da ja aktiviram

Taurus

Модератор
13 октомври 2007
2.583
1.496
dribbble.com
Taurus's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Gigabyte Z68P-DS3
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Gigabyte LUXO X140
Mouse
Zalman ZM-M300 Black
Keyboard
Sweex Illuminating
Audio
DeLux 2.1
Monitor
OS
Win 8.1
Ако ти е за купување преку нет и низ Македонијава, не ти ни треба Payoneer.
Извади си наша дебитна интернет картичка и ќе ти ги врши сите тие работи, плус нема да имаш ни дополнителни трошоци и слични работи.
Payoneer се наоѓа повеќе за примање пари од странство.

daci92

Gaining Experience
4 февруари 2009
2.120
162
Скопје
abe dobro mene ovaa karticka ke mi sluzi za zemanje pari od stranstvo ali rabotata e kako moze da gi povlecam ,zatoa sto do sega ne sum imal karticka od payoneer ,imav germanska ali taa bese izvadena od germanska banka i taa bese kreditna ne debitna

Taurus

Модератор
13 октомври 2007
2.583
1.496
dribbble.com
Taurus's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Gigabyte Z68P-DS3
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Gigabyte LUXO X140
Mouse
Zalman ZM-M300 Black
Keyboard
Sweex Illuminating
Audio
DeLux 2.1
Monitor
OS
Win 8.1
Може да вадиш пари со неа од секој банкомат во земјава што има ознака MasterCard или за купување со неа во нашиве продавници.

За повеќе инфо имаш тука:
https://www.payoneer.com/faq.aspx

daci92

Gaining Experience
4 февруари 2009
2.120
162
Скопје
BUMP
Luge dajte uste nekoe mislenje za toa dali moze da se koristi karticata za normalna upotreba kaj nas,za da znam dali da stavam sredstva na nea ili ne

Kafka

Intern
8 јуни 2007
128
19
Моја препопрака е да ја баталите картичката доколку не ја полните со пари заработени од интернет. Јас ја имам повеке од 6 месеци и моето мислење е дека е добра само заради брзиот трансфер на пари (од интенрнет) за да не чекам чек а многу е скапа за користење поради високите провизии кои што ги зимаат и payoneer и нашиве банки... Значи користетте ја само за брзата исплата од интернет.

daci92

Gaining Experience
4 февруари 2009
2.120
162
Скопје
pa mene i mi e za toa ,ali ispadna problem so nea ,jas ja zemav preku ODesk i trebase da mi izvrsi eden biznis sorabotnik transakcija na pari ,ali tuka ispadna problemot ,covekot mi gi prati parite i se cekase na odobrenie od bankite ,negu mu dadoa odobrenie mene ne mi dadoa od payoneer ,koga im pisav na support zaso ne ja odobrile transakcijata mi odgovorija so "Vasata prva isplata(transakcija) mora da bide od Odesk ,dodeka prvata transakcija ne bide od odesk vie nema da mozete da dodavate pari na vasata smetka i nema da mozete da vrsite privatni transferi,no otkoga ke go ja izvrsite prvata transakcija pak nema da bide sigrno deka vasata privatna transakcija ke bide sekogas odobrena"
i sea jas ja bataliv kartickata zatoa sto ne mozam da izvrsam prva transakcija od odesk zatoa sto nemam tamu zaraboteno ic,baram nekoj drug nacin za da mozam da vrsam brzo i kvalitetno privatni transakcii,ako ne uspeam da najdam ke probam da zarabotam nesto preku odesk i da prefrlam,ako ne ke ideme pak preku cek ili preku western union

burce

Intern
1 април 2009
268
38
Скопје
Јас зедов картичка од payoneer преку plimus, на истата ги земам парите и од rentacoder. До сега вадам само од банкомат од комерцијална, не сум имал проблеми. Пари на неа не ставам. $3 USD ми земаат секој месец, што е околу 1600 годишно, помалку или приближно исто со годишна чланарина за некоја виза од наша банка. Курсот исто така мислам дека не е лош, а и не приметив дека нешто многу провизија ми зема КБ

daci92

Gaining Experience
4 февруари 2009
2.120
162
Скопје
jas znam deka moze da se podigaat pari ,ali kaj mene e problem prvata transakcija ,jas nemam nekoj golem nacin za zarabotka preku odesk ,jas sakav da napravam privaten transfer ali mi go ukinaa i mi go pisaa toa pogore sto go pisav:plachko2:tapa,ako ima nekoj nacin preku payoneer kartica (polesen nacin) da se napravi prva transakcija preku odesk daj kazete zatoa sto nemam nacin da izvadam nasa a mi e mnogu potrebna

burce

Intern
1 април 2009
268
38
Скопје
Да се регистрираш на Plimus, да ја регистрираш и картичката што ја имаш од odesk (мислам дека може така, јас за rentacoder ја регистритав таа од plimus, што ќе ми се две), да креираш продукт во plimus (пример Virtual Assistance 1 hour, 50USD), некој другар што има веќе некоја картичка да ти го купи продуктот, а ти да му дадеш кеш на рака. Ќе изгубиш 10% од парите, ама тоа ти е тоа.

burce

Intern
1 април 2009
268
38
Скопје
појди на plimus.com, регистрирај се како вендор, значи ќе продаваш нешто, тие ќе ги собираат парите за тебе, а како против-услуга ќе ти земат процент. Ќе креираш нов продукт, ќе му подесиш цена (ќе видиш кои се опции се задолжителни) и после тоа ќе имаш линк до твојот продукт како да се нарача. Ќе му кажеш на некој што има VISA или MC да го нарача тоа што ти го продаваш (може да е виртуелна работа, не мора физички продукт), ќе го купи со неговата картичка и тебе ќе ти легнат парите на твојот плимус акаунт. Ќе избереш за префрлање парите да ти одат на payoneer картичката, и еднаш во месецот (мислам на средина дека е), ќе ти ги префрлаат парите што си ги заработил претходниот месец. Значи, на овој начин (неиспробан за ова, јас продавам програм вака) би можел да добиеш пари на картичката што ја имаш од odesk. Ако не објаснувам убаво, прашај конкретно нешто, вака пак ќе ти го кажам истото :p

daci92

Gaining Experience
4 февруари 2009
2.120
162
Скопје
mislam deka razbrav nesto od nesto ,ako imam nekoj problem ili prasanje ke pisam na temava
edit: sto ti e toa vendor ,ovde ima affiliates i sellers.Mislis na Seller so vendor ili???

burce

Intern
1 април 2009
268
38
Скопје
да, sellers, јас на времето кога се регистрирав беше vendors, најверојатно го смениле изразот, тоа ти е тоа.

daci92

Gaining Experience
4 февруари 2009
2.120
162
Скопје
me interesira ,treba jas da go kupam proizvodot od nekoja firma i da mi go dostavat do doma pa posle da go pustam na Plimus?

burce

Intern
1 април 2009
268
38
Скопје
Не, не.

Ти ќе креираш производ. Има негде таму, New Product ли, така нешто, не ме фаќај точно за збор. Значи ти дефинираш нов производ, ти ќе си измислиш, дали virtual assistance, дали program testing, значи нешто што не мораш да го праќаш по пошта.

Потоа, откако ќе го имаш продуктот, ќе имаш и линк за нарачка. Ќе замолиш некој што има виза или мастеркард или нешто такво да го купи тој производ со картичката. Парите со кои ќе го купи, ќе се префрлат на твојот акаунт на плимус. Оттаму, наредниот месец ќе можеш да си ги префрлиш на картичката (ако ја регистрираш и за плимус).

Не знам, може не објаснувам убаво ... :zbunet3:

daci92

Gaining Experience
4 февруари 2009
2.120
162
Скопје
a inace moze li da ja koristam ovaa strana za prodazba na programi osven za toa ,inace ne mozam da ja registriram stranata na karticka mi vika nekoj error ,deka imalo nekoj problem so toa ,im pisav na tie od support ali uste nikakov odgovor ,im pisav uste pred nekoj 6-7 saati ,ke cekam zdravje utre ,inace navistina me interesira dali moze da prodavam nekoj programi ili itn.Inace toa seller registracijata sto e bara da imas web strana na firmata ,a najdov vo pomos kako vendor i taka ne bara
fala za pomosta ,ako mozes i za ovoj problem da mi pomognes nekako bi ti bil mnogu blagodaren
Ps:go vidov uste preeska toa za nov produkt ali ne pokusav nesto da napravam

daci92

Gaining Experience
4 февруари 2009
2.120
162
Скопје
i uste eden mal mnogu mal problem
mi pratija nekoj kod na e mail za menuvanje na nacin na plakanje ili verifikacija ali vrska nemam kako treba da go iskoristam i kaj da go staam ,razbiram angliski perfektno ali nekako se izgubiv vo toj tekstot ,mozes li da mi kazes ako znaes kaj treba da go stavam toj kod
Fala odnapred
ps:zs ne mozev da go izmenam prethodniot post za da go dopisam ova ,a nemase pominato 10 min tuku samo 8 bea pominati

daci92

Gaining Experience
4 февруари 2009
2.120
162
Скопје
ali spored ova sto go citam na Plimus za dobivanje pravo za koristenje na payoneer karticka mora prvo da imas edna isplata preku wire transfer pa posle da moze da zemes plimus karticka od payoneer ili pak da dodades tvoja ,i bas sea ke im pisam na payoneer sto ke kazat da vrsam prva isplata preku plimus dali ke moze taka da ja koristam karickata

burce

Intern
1 април 2009
268
38
Скопје
Да, можно е да ставаат сопки, јас имав направено неколку $$$ пред да се регистрирам за картичка. Инаку за дали можеш да продаваш програми преку плимус, да нормално, за тоа и е првенствено, јас веќе продавам.

daci92

Gaining Experience
4 февруари 2009
2.120
162
Скопје
od payooner mi kazaa deka nema da moze istata karticka da ja koristam za na plimus ,a inace od plimus vikaat deka prvo mora edna isplata da se izvrsi preku wire transfer ili check pa posle da moze da se ovozmozi opcijata za Debit MasterCard ,inace vaka nisto ne praam ,znaci ke mora na dva pati da stavam po nekoj $40 za da mozam da sredam>... taka da izgleda i ovaa opcija ke otpadne:plachko2:

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
48.824
Мислења
1.001.692
Членови
36.638
Најнов член
Dina M

ит маркет