Сакам да пробам линукс но на две ботабилни CD(Преснимени од ентер) на koj нe им треба инсталација zastanuvat vo vakva polozba :
[DR-DOS]A:\>
Послем >треба несто да напишам или ...???lachko2:
Го снимив преку неро-дата-make bootable CD-iso.
Работата е што за почеток сакам да ми остане виндовсот.
Значи сега како да го снимам ако е грешна постапката и ако го симнам од нет пак на кој принцип да го снимам(понудете ми верзија што ке работи паралено со виндовс).
дечкото искористи веќе една помош... играл на опцијата „повикај пријател“.
Edubuntu е дистрибуција на Линукс и колку што јас знам доаѓа на ЦД.
А само да прашам баш вчера случајно во раце ми падна DVD на кое пишува Linux for Macedonia на него пишува и нешто Edubuntu ја никад не сум работел со Linux нити знам како ама ме интересира ова што го имам дали е оперативниот систем linux или сум собрал некоја глупост.
Епа добро ќе ми дојде со оглед на тоа дека немам врска од линукс.Edubuntu е линукс наменет за училишта.Edu кратенка за education.
Епа добро ќе ми дојде со оглед на тоа дека немам врска од линукс.
Во блиска иднина планирам да го инсталирам па може малку ќе ве гњавам бидејќи немам врска.
@hijackhacker
OT:
Ќе те замолам да не цитираш непотребно веднаш после дадениот пост. Доколку твојот одговор се однесува на некој пост после неколку други постови тогаш користи цитирање.
Го спуштив тоа што ми кажа и сега само да го екстрактирам од zip и да го снимам на цд????
Кој формат да биде цд то и дали ќе биде бутирачко??