a primer ako teram nad 5TB ima nekoe namaluvanje?Неограничен е стварно.
a primer ako teram nad 5TB ima nekoe namaluvanje?Неограничен е стварно.
најверојатно ќе имаш bandwidth throttling.a primer ako teram nad 5TB ima nekoe namaluvanje?
По искористување на тие 40 ти паѓа брзината?Моментално сум на Business 40GB, после искористување на тие 40GB префрла на Residential / Unlimited.
Интернетот го користам како бекап за серверите, но, пробав неколку партии LOL и CS, пингот се движи од 45 до 72ms, за сателитски интернет пингот е одличен.
Сигнал - 100%
D/U Speed - од 290 до 370Mbps (за Download) и од 50 до 80Mbps (за Upload).
Пинг на speedtest - 22ms
Uptime - 99.98%
Погледнете го атачментот 140828Погледнете го атачментот 140829
Не, само ја губам Public адресата.По искористување на тие 40 ти паѓа брзината?
И колку кошта? На кого плаќаш?Не, само ја губам Public адресата.
Опремата е 31.700ден со се држач (wall mount) итн...И колку кошта? На кого плаќаш?
Пишува на едно место така, ама на друго место у денари вика 3700 месечно120 dolari e mnogu pari mesecno
IPTV - одлично (моментално го користам)Дали би можело за IPTV, за гледање 4K видеа, за пример ихрање игри онлајн, за Yourube стриминг?
Се плаќа месечно пакет за интернет?
Дали опремата ако ја земеш од Нептун или Сетек може да ја носиш и било каде надвор од Македонија да користиш? Пример опрема купувам во Македонија а го користам во Србија.IPTV - одлично (моментално го користам)
Youtube стриминг - добар
Гејминг не е сјајно, има висок пинг (околу 80ms)
Се плаќа месечно, Residential пакетот е 3700 денари, Business пакетот е 5070 денари.
1. Не знам, не сум тестирал до сега.Дали опремата ако ја земеш од Нептун или Сетек може да ја носиш и било каде надвор од Македонија да користиш? Пример опрема купувам во Македонија а го користам во Србија.
Каде може на сајтот нивни да се видат пакетите?
не можеш, т.е. се плаќа дополнителна услуга ако сакаш да се „шеташ“. Да промениш локација можеш, ама не знам колку пати можеш годишно.Дали опремата ако ја земеш од Нептун или Сетек може да ја носиш и било каде надвор од Македонија да користиш? Пример опрема купувам во Македонија а го користам во Србија.
Каде може на сајтот нивни да се видат пакетите?
За Србија гледам на картата пишува во 2025 ќе почнат.не можеш, т.е. се плаќа дополнителна услуга ако сакаш да се „шеташ“. Да промениш локација можеш, ама не знам колку пати можеш годишно.
Во Србија мислам тешко дека ќе можеш, зошто не е активна услугата.
Без разлика дали „фаќа“ сигнал, Старлинк треба да е регистриран како давател на услуга во таа држава.
Стабилен, нема никаков проблем.Ај една информација од некој што има интернет од Старлинк како е пример кога времето е лошо пример врни снег дали тогаш се намалува брзината,дали пингот е висок итн.??