• Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Спам

CyberSpic

Intern
14 април 2007
823
26
howtoformatacomputer.com
Здраво.

Штотуку примив еден од оние меилови " Препрати го за да донираш 0,1 цент на тој и тој..." не е битно тоа, да објаснам што сакам да направам следно:

Добив идеа да собирам маилови од сите коишто ги препраќаат тие маилови ( нели ги пишува сите во forward ), и откако ќе соберам добра цифра на маилови, околу 2000, да почнам едномесечен спам - 24 пати во денот со порака од типот - Ви благодариме за донацијата бла бла нешто без врска.. помогнавте многу или слично не е битно...едноставно сакам маиловите да се толку досадни, па сите коишто праќаат такви нереални и досадни меилови ( јасно ми е дека не знаат дека не е вистина ), да им се наполни инбоксот или спам фолдерот без разлика, со маилови и никогаш повеќе да не им текне да препратат маил.

Сакав да прашам, според новите закони во РМ дали тоа спаѓа во спам, и дали е казливо со некој закон?

поз

п.с. sry за насловот, немав идеа :)

Commie

Gaining Experience
27 октомври 2007
4.720
221
www.foxmediahouse.com
Ја ваквите мејлови исто ги собирам а кога ќе дојде до бројката која треба да ја направам пуштам една е-бомба. Е после ќе видиме дали ќе спамираат или не.

TheSpeedy

Intern
4 септември 2007
279
2
Добра топ идеја е со е-бомба , ама мислам има нов закон донесен во врска со спамот дека за обична спам порака испратена кон многу луѓе ќе се плаќало некој големки суми, барем така слушнав нешто на ТВ.

CyberSpic

Intern
14 април 2007
823
26
howtoformatacomputer.com
А ако ставам најдолу во пораката линк за откажување од тој сервис? односно unsubscribe преведено на македоски, не ми текнува соодветен збор

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
44.622
Мислења
927.271
Членови
33.215
Огласи
1.325
Најнов член