Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Совети од членови при купување/надоградба на конфигурација

toshex

the fool
18 септември 2013
6.419
8.015
Мелмак
Општа тема каде членови би прашувале совети за склопување/купување или надоградба на конфигурации.

Планирам да склопвам PC, сакам да порачам од computeruniverse. Знам како оди постапката, само ме интересира дали е проблем ако порачам повеќе компоненти наеднаш. Еве ги спецификациите:
Погледнете го атачментот 111654

Со се поштарина еве како иди целосно:
Погледнете го атачментот 111656

На 1940 евра имам 97 евра ДДВ (плус некое евро ако го пресметаат PSU-то на 18% ДДВ а не на 5%), само ме интересира во DHL дали е исто 1500 денари лежарина заедно со се нивната услуга за шпедиција, или има некој скриени трошоци бидејќи се работи за повеќе делови? Исто така дали ќе ми ги испорачаат до Битола (имаат тука претставништво) или ќе морам да ги земам од Скопје. Фала дечки.

Се надевам ќе ти стигне нотификација за ова @StefanPetrov:

На таа конфигурација дефинитивно би додал уште 20-30 ЕУР и би земал целосно модуларно напојување. Напојувањето кое си го избрал е одлично, нема збор таму - ама semi modular ќе те нервира некогаш ако решиш да ставаш кастум кабли, со екстендери пак би имал долги црни кабли вишок стуткани некаде (ќе ти зафаќаат место), и во најлош случај при оштетен кабел пример е многу потешко да се замени.

Многу мал процент на доплата ти е во ваков стадиум и е сулудо да не земеш со сите марифети.

StefanPetrov

On your way to fame
5 април 2016
481
750
StefanPetrov's setup  
Processor & Cooler
12700F / Arctic Liquid Freezer II 240
Motherboard
MSI PRO Z690-A DDR4
Storage
1TB Firecuda 520 SSD / 500GB Kioxia Exceria SSD / 1TB WD HDD
PSU
Asus ROG STRIX 750W
RAM
32GB G.Skill Aegis 3200 MHz
Video card
EVGA 3080 FTW3 Ultra 10GB
Case
Modecom Volcano Amirani White
Mouse
Razer Deathadder V2
Keyboard
Cooler Master MK730 Brown Switches
Monitor
LG 32" 165Hz QHD
OS
Windows 10 / Ubuntu
Општа тема каде членови би прашувале совети за склопување/купување или надоградба на конфигурации.

Се надевам ќе ти стигне нотификација за ова @StefanPetrov:

На таа конфигурација дефинитивно би додал уште 20-30 ЕУР и би земал целосно модуларно напојување. Напојувањето кое си го избрал е одлично, нема збор таму - ама semi modular ќе те нервира некогаш ако решиш да ставаш кастум кабли, со екстендери пак би имал долги црни кабли вишок стуткани некаде (ќе ти зафаќаат место), и во најлош случај при оштетен кабел пример е многу потешко да се замени.

Многу мал процент на доплата ти е во ваков стадиум и е сулудо да не земеш со сите марифети.
Само така го ставив искрено PSU-то да пресметам грубо цена, сакам да земам бело напојување со RGB хаха (Corsair CX750F). Уште не сум решен дали ќе земам од кај нас или од CU, чисто дека 18% ДДВ има само на него и некако исто ми иди. А иначе да, сегашниот i7-4790 и Maximus Ranger VIII ми бркаја работа прошлите 7 години (сменав само од STRIX 970 на G1 1070), планирам сега нов PC да склопам и да не го менвам 5-6 години... зато и се решив за 3080 а не за 3070. Би одел и на Ti вариајнта ама едно 300 евра се поскапи за 5-10% перформанси, така да нема смисла.

Нови мислења

Последни Теми

Онлајн членови

Статистика

Теми
48.485
Мислења
995.729
Членови
36.488
Најнов член
Dzoro