па ретко некој да има готова инсталација на цевки на кров.
во случајот за кој што пишав немаше никакви готови инсталации на цевки.
Фала докторе, го чекаме твојот изум, што како ќе направиш па да известиш,Убаво изгледа дисплејов. Не е висока цената, барем по мене. Уживај во убавините на топлата вода и благодетите на сонцето![]()
Еми виеА ние што сме во стан решение некое ?!
Може контакт од фирмата/мајсторот што ти местеше?Значи вака, кај мене инокс бојлер, 250 литри со 30 вакумски цевки што една содржи по 2 литра, за монтирање на кров, со целосна инсталација низ кров цевки до 3 спрат купатило и кујна, 2 спрат купатило и кујна и 1 спрат купатило и кујна 13.500 денари. Татко ми и дедо ми не предвиделе соларен систем, пред 25 години кога ја граделе куќата. Па што мислете за таа цена дали е ок или ме одраа.
Еве ја температурата денеска на не толку сончев ден.
Да, баш исто така само што нема да го користам за греење на простории, туку само за топла вода...Здравје некогаш кога ке имам многу пари, ке го конвертирам и за греење, ама ке треба цел кров да го наредам со панели![]()
Ќе топиш железо летно време?
Ваков преоден периот, пролет, есен, има многу денови кога е потребно загревање на просториитеЌе топиш железо летно време?
Многу е нелогично да ти работи пумпата цело време...Пошто навечер ке ти ја лади водата. Или ако имаш потреба екстра топла вода, кога веќе си ја потрошил загреаната, ако уклучиш да се грее на струја, никад нема да го згрееш бојлеротпумпата ќе ти врти цело време или ќе има некоја регулација,гасење палење по потреба?
Од 4 годишно искуство со таков колектор од термосол, можам само да ти кажам да не се мислиш, никаков проблем не сум имал. Топла препорака.Ќе ја искористам темава да прашам за искуство со термосол сончеви колектори. Денес бев и за сончев колектор под притисок со 170 литри вода ми побараа 29 000 денари што и не е така скапо.
Ако има некој искуство со такви колектори ке молам да сподели .
Испратено од [device_name] преку IT.mk форум апликација
Од 4 годишно искуство со таков колектор од термосол, можам само да ти кажам да не се мислиш, никаков проблем не сум имал. Топла препорака.
Испратено од [device_name] преку IT.mk форум апликација
SSD 2,5" 240GB MSI SPATIUM S270 S78-440N070-P83
3.650,00 ден
COOLERS CASE FAN 140mm ARCTIC P14 PRO REVERSE PWM ARGB, 400-2650 RPM, WHITE, ACFAN00324A
1.440,00 ден
GAMING CHAIR NEXT LEVEL RACING GTLite Junior Racing Cockpit, 80kg, BLACK, NLR-S041
12.100,00 ден
UPS 2200VA / 1200W POWERWALKER VI 2200 SHL, 2xSHUKO, 2x IEC C13, USB, RJ11, 10120098
11.590,00 ден
PASTE THERMAL ARCTIC ULTIMATE PerformanceMX-7 (8g) TC: 4.2 W / mk ACTCP00091A
610,00 ден
HEADPHONES CORSAIR Gaming-Headset HS55 Wired w/microphone, PC/PS5/PS4/MAC, Carbon, CA-9011260-EU
4.710,00 ден