Isak Keyten
Practice makes perfect
Isak Keyten's setup
- Processor & Cooler
- Intel® Core™ i5-4460 Processor 6M Cache, 3.20 GHz Haswell 22nm Technology
- Motherboard
- ASUS H81M-K (SOCKET 1150)
- Storage
- Samsung SSD 850 PRO 120GB
- PSU
- Thermaltake TR2 Bronze 700W
- RAM
- Kingston HyperX DDR3 16GB 1600Mhz Dual-channel
- Video card
- ASUS AMD Radeon R9 280x 3072MB
- Mouse
- Logitech G603 LIGHTSPEED
- OS
- Windows 10 :(
Не сум у тек со компјутериве и се сум забораил практично.
Ми рикна напајањето, старото ми беше Thermaltake 750w Bronze старо 7-8 години.
Рестото од системот ми е:
Знам дека треба цела конфигурација да ја сменам ама не ми е приоритет у моментов.
Не ни гејмам ни нишо на него, више е као browsing/multimedia/vscode-webdev систем.
Шо напајање ми препорачувате? Не ми се зима чичка ново на стар систем ко овој а ми се сумњиви половниве.
Е сеа, иам и Gigabyte 550w 80+ bronze, ново не користено, ги има сите конектори, 6+2 + 6 се на гпу.
Го поврзав пали вози, пушам еве cinebench и geekbench (hackintosh e не знам др боље софтвери) ми изглеа ок.
Ќе брка работа или иам некаков ризик да рокне нешо?
Ми рикна напајањето, старото ми беше Thermaltake 750w Bronze старо 7-8 години.
Рестото од системот ми е:
- Asus AMD 280x DCU2
- i5 4460
- 2 рам стика
- 2 SSD
- 1 HDD
- 4 екстра вентилатори шо не ги палам 99.9% од времето (екстерен регулатор, не се pwm)
Знам дека треба цела конфигурација да ја сменам ама не ми е приоритет у моментов.
Не ни гејмам ни нишо на него, више е као browsing/multimedia/vscode-webdev систем.
Шо напајање ми препорачувате? Не ми се зима чичка ново на стар систем ко овој а ми се сумњиви половниве.
Е сеа, иам и Gigabyte 550w 80+ bronze, ново не користено, ги има сите конектори, 6+2 + 6 се на гпу.
Го поврзав пали вози, пушам еве cinebench и geekbench (hackintosh e не знам др боље софтвери) ми изглеа ок.
Ќе брка работа или иам некаков ризик да рокне нешо?