Здраво!
Ми треба совет и/или препорака за добар лаптоп кој би го користила главно за графички дизајн.
Програми кои ги користам често а моментално ми прават огромен проблем се Photoshop и XD (во главно работам со Adobe програмите) отворени во исто време со различни големини на фајлови и нормално Chrome.
Не знам што е побитно за оваа намена, само знам дека треба да има 16GB RAM но колку се важни CPU и GPU?
Досега имам на ум да земам DELL лаптоп.
Па се мислам помеѓу овие следниве:
www.anhoch.com
www.anhoch.com
Друг лаптоп кој ми се допадна е овој но ми е прескап (моментално на попуст):
Ми треба совет и/или препорака за добар лаптоп кој би го користила главно за графички дизајн.
Програми кои ги користам често а моментално ми прават огромен проблем се Photoshop и XD (во главно работам со Adobe програмите) отворени во исто време со различни големини на фајлови и нормално Chrome.
Не знам што е побитно за оваа намена, само знам дека треба да има 16GB RAM но колку се важни CPU и GPU?
Досега имам на ум да земам DELL лаптоп.
Па се мислам помеѓу овие следниве:

Anhoch PC Market Online - Notebook Dell G15 Gaming i5-11260H/16GB/512GB SSD/RTX3050Ti 4GB/15.6" FHD IPS 120Hz/Backlit KB
Anhoch PC Market Online Лаптопи и опрема Преносни компјутери (Лаптопи) Notebook Dell G15 Gaming i5-11260H/16GB/512GB…

Anhoch PC Market Online - Notebook Dell G15 Gaming Ryzen5 5600H/16GB/512GB SSD/RTX3050 4GB/15.6" FHD 120Hz/Backlit Kb/Win11
Anhoch PC Market Online Лаптопи и опрема Преносни компјутери (Лаптопи) Notebook Dell G15 Gaming Ryzen5…
Друг лаптоп кој ми се допадна е овој но ми е прескап (моментално на попуст):