Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Совет за избор на лаптоп

JeanB

Intern
14 јануари 2019
3
4
Здраво!
Ми треба совет и/или препорака за добар лаптоп кој би го користила главно за графички дизајн.
Програми кои ги користам често а моментално ми прават огромен проблем се Photoshop и XD (во главно работам со Adobe програмите) отворени во исто време со различни големини на фајлови и нормално Chrome.

Не знам што е побитно за оваа намена, само знам дека треба да има 16GB RAM но колку се важни CPU и GPU?

Досега имам на ум да земам DELL лаптоп.

Па се мислам помеѓу овие следниве:

Друг лаптоп кој ми се допадна е овој но ми е прескап (моментално на попуст):

mdeni

Unbeatable
24 септември 2012
5.933
5.836
Се додека има лагер од овој лаптоп, се друго е утка.

Nikola100

Unbeatable
30 септември 2019
5.004
4.955
Скопје
hackitfree.github.io
Здраво!
Ми треба совет и/или препорака за добар лаптоп кој би го користила главно за графички дизајн.
Програми кои ги користам често а моментално ми прават огромен проблем се Photoshop и XD (во главно работам со Adobe програмите) отворени во исто време со различни големини на фајлови и нормално Chrome.

Не знам што е побитно за оваа намена, само знам дека треба да има 16GB RAM но колку се важни CPU и GPU?

Досега имам на ум да земам DELL лаптоп.

Па се мислам помеѓу овие следниве:

Друг лаптоп кој ми се допадна е овој но ми е прескап (моментално на попуст):

За побрза работа со Фотошоп - обавезно 16 рам и пожелно Графичка
Од овие далеку најдобар избор

Едит - Инаку од Сетек - никако не би купил - сем ако ептен морам и ептен е евтино ...
Цената е одлична инаку не му се мисли... Едино попустче некое ако ти понудат продавачите искористи.

JeanB

Intern
14 јануари 2019
3
4
За побрза работа со Фотошоп - обавезно 16 рам и пожелно Графичка
Од овие далеку најдобар избор

Едит - Инаку од Сетек - никако не би купил - сем ако ептен морам и ептен е евтино ...
Цената е одлична инаку не му се мисли... Едино попустче некое ако ти понудат продавачите искористи.

Искрено овој ми е прв избор поради графичката и процесорот, i5-11260H е солиден процесор.
Цената ми одговара а можеби и некој попуст ќе има покрај Black Friday.
Ти благодарам!

batka23

Gaining Experience
16 септември 2022
85
88
Јас би препорачал леново најдобри се за цена и перформански најчесто имаат втор слот за рам да додадеш и убава подршка за драјвери.Делот исто има добра подршка и е стабилен ама држи цена многу.

Nikola100

Unbeatable
30 септември 2019
5.004
4.955
Скопје
hackitfree.github.io
Јас би препорачал леново најдобри се за цена и перформански најчесто имаат втор слот за рам да додадеш и убава подршка за драјвери.Делот исто има добра подршка и е стабилен ама држи цена многу.
Оооо... Батка ... Па кај си ти бе ? :p
Немој молимте вакви невистини да шириш - сеа ќе ти се сипат со коментари како Леново се „пластикарија„ :LOL:

Последна промена:

JeanB

Intern
14 јануари 2019
3
4
Фала, ќе го имам во предвид.
Само не знам колку се сигурни Жирафа50. Немам искуство со нив.

Nikola100

Unbeatable
30 септември 2019
5.004
4.955
Скопје
hackitfree.github.io
Фала, ќе го имам во предвид.
Само не знам колку се сигурни Жирафа50. Немам искуство со нив.
Прочитај во тема

Инаку секако боље ти е од овде од реномирана фирма да си земеш заради сервис и гаранција...

mdeni

Unbeatable
24 септември 2012
5.933
5.836
Го има во друга фирма Легион 5 про по оваа цена? Бидејќи жирафа е наша фирма.

thrw

On your way to fame
3 декември 2021
702
576
Го има, видов кај сетек пред малку.
По оваа цена сигурно не.
Се "наша" во смисол дека имаат правна присутност во македонскиот централен регистер како даночен обврзник, ама не се наши зошто магацинот и централниот менаџмент се во Косово додека набавувачите им се Чеси.

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
48.817
Мислења
1.001.528
Членови
36.639
Најнов член
Dina M

ит маркет