Нема.имаш фид склопка на чешмата?
Нема.имаш фид склопка на чешмата?
Лоша е за бољери, не за пиење... ОК, освен 6-то валентниот Хром.Се отвара се отвара хаха.
Инаку да, знам за водата, затоа купуваме ние за пиење.
@CBB_6 @mihovkris @krema
Туку кажете дали се продаваат заменски навои каде што тече водата? Глупа димензија се и еднаш кога барав не најдов. Па дали сега донеле заменски.
Погледнете го атачментот 142949
Купив во Електроелемент пред некој месец. Нешто на П се викаат, ама неам поима како точно@CBB_6 @mihovkris @krema
Туку кажете дали се продаваат заменски навои каде што тече водата? Глупа димензија се и еднаш кога барав не најдов. Па дали сега донеле заменски.
Погледнете го атачментот 142949
Немам фб, ама ако ти текне пушти линк.Едно време налетав на ФБ продавница која што продаваше целосен асортиман на резервни делови за овие проточни чешми, побарај можеби е уште активна продавницата.
Перлатор се вика.Нешто на П се викаат, ама неам поима како точно
Imas testirano nesto od ova hahaНавалете народе... И Амц вака почнаа на времето..•СВЕТ НА СТРАСТИ
www.neptun.mk
50 Shades of NeptunImas testirano nesto od ova haha
defrost се случува од време на време .. зависи од разни фактори како влага и темп. Не е нешто што не треба да се случува .. проблематично би било ако се случува премногу често нели (поготово ако не се условите склони за тоа да мрзне).Дечки пак јас.
Моите во Неготино имаат инвертер Вивакс (не се сеќавам на моделот а не сум таму да проверам).
Кога ја земавме, пишуваше инвертер -10 - +50 степени.
Моментално е 4 степени во Неготино, а моите ми кажаа дека им се појавувало dF (defrost) на внатрешната единица.
Климата е сетирана на 28 степени.
Има решение за ова? Зошто на таа температура се појавува? Извинете, не сме се грееле дома никогаш со клима, па затоа прашувам. Tnx
Да, тоа беше проблемот, рекоа 10тина минути чекале. Е сега, не знам колку често им се случува.defrost се случува од време на време .. зависи од разни фактори како влага и темп. Не е нешто што не треба да се случува .. проблематично би било ако се случува премногу често нели (поготово ако не се условите склони за тоа да мрзне).
со дефрост не е удобно нели, ваљда тоа ти се пожалиле, пошто тогаш дува ама не топло .. дур да се одмрзне надворешната единица
28с ??Дечки пак јас.
Моите во Неготино имаат инвертер Вивакс (не се сеќавам на моделот а не сум таму да проверам).
Моментално е 4 степени во Неготино, а моите ми кажаа дека им се појавувало dF (defrost) на внатрешната единица.
Има решение за ова? Зошто на таа температура се појавува? Извинете, не сме се грееле дома никогаш со клима, па затоа прашувам. Tnx
Запнала жената за еир фраер сега фалело.
Шо би ми препорачале нешто проверено добро шо функционира, да не е многу скапо?
Ја колку шо разбирам...Дечки пак јас.
Тоа и ја со денови им викам, шо праите на 28 степени. Ќе им кажам да пробат да намалат на 25 - 26 па да видиме.Ја колку шо разбирам...
Надворешна е 4 ама самите цевки/хладњак стигаат и до под 0.
Што повеќе влажност во воздухот тоа повеќе шанси да замрзнат и да мора дефрост да прави.
А и не дека хејтам ама 28 внатрешна е варење али тоа е според мене.
Kaj mene sega raboti na 22-3 stepeni nisto poveke, se raboti za 16 kvadratiТоа и ја со денови им викам, шо праите на 28 степени. Ќе им кажам да пробат да намалат на 25 - 26 па да видиме.
Фала ви.