Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Совет за бела техника-очајни домаќинки

krema

Epic
24 јуни 2009
15.113
14.980
youtu.be
@CBB_6 @mihovkris @krema
Туку кажете дали се продаваат заменски навои каде што тече водата? Глупа димензија се и еднаш кога барав не најдов. Па дали сега донеле заменски.

Погледнете го атачментот 142949

Едно време налетав на ФБ продавница која што продаваше целосен асортиман на резервни делови за овие проточни чешми, побарај можеби е уште активна продавницата.

stefan_mkd

On your way to fame
18 март 2015
827
640
@CBB_6 @mihovkris @krema
Туку кажете дали се продаваат заменски навои каде што тече водата? Глупа димензија се и еднаш кога барав не најдов. Па дали сега донеле заменски.

Погледнете го атачментот 142949
Купив во Електроелемент пред некој месец. Нешто на П се викаат, ама неам поима како точно :)

Necromancer

Unbeatable
24 февруари 2012
4.095
5.325
Скопје
Едно време налетав на ФБ продавница која што продаваше целосен асортиман на резервни делови за овие проточни чешми, побарај можеби е уште активна продавницата.
Немам фб, ама ако ти текне пушти линк.

krema

Epic
24 јуни 2009
15.113
14.980
youtu.be

mihovkris

Unstoppable
1 јуни 2016
3.831
3.361
Неготино
Дурекс 139 денари, со колку години гаранција одат?
Не успеав да најдам.
Мислењето е автоматски споено:

Ај да прашам тука:
1731083368399.png

Од синоќа стои вака, по нет не можам да најдам некое решение. Чаре?
Ако стиснам на еророт и се вратам, го снемува.

mihovkris

Unstoppable
1 јуни 2016
3.831
3.361
Неготино
Дечки пак јас.

Моите во Неготино имаат инвертер Вивакс (не се сеќавам на моделот а не сум таму да проверам).
Кога ја земавме, пишуваше инвертер -10 - +50 степени.
Моментално е 4 степени во Неготино, а моите ми кажаа дека им се појавувало dF (defrost) на внатрешната единица.
Климата е сетирана на 28 степени.

Има решение за ова? Зошто на таа температура се појавува? Извинете, не сме се грееле дома никогаш со клима, па затоа прашувам. Tnx

VerGer

Practice makes perfect
9 ноември 2016
1.827
1.644
Скопје
Дечки пак јас.

Моите во Неготино имаат инвертер Вивакс (не се сеќавам на моделот а не сум таму да проверам).
Моментално е 4 степени во Неготино, а моите ми кажаа дека им се појавувало dF (defrost) на внатрешната единица.

Има решение за ова? Зошто на таа температура се појавува? Извинете, не сме се грееле дома никогаш со клима, па затоа прашувам. Tnx
defrost се случува од време на време .. зависи од разни фактори како влага и темп. Не е нешто што не треба да се случува .. проблематично би било ако се случува премногу често нели (поготово ако не се условите склони за тоа да мрзне).

со дефрост не е удобно нели, ваљда тоа ти се пожалиле, пошто тогаш дува ама не топло .. дур да се одмрзне надворешната единица

mihovkris

Unstoppable
1 јуни 2016
3.831
3.361
Неготино
defrost се случува од време на време .. зависи од разни фактори како влага и темп. Не е нешто што не треба да се случува .. проблематично би било ако се случува премногу често нели (поготово ако не се условите склони за тоа да мрзне).

со дефрост не е удобно нели, ваљда тоа ти се пожалиле, пошто тогаш дува ама не топло .. дур да се одмрзне надворешната единица
Да, тоа беше проблемот, рекоа 10тина минути чекале. Е сега, не знам колку често им се случува.

Lokvan

Unbeatable
12 јануари 2016
3.993
5.501
SK
Дечки пак јас.

28с ??

Местат на толку пошто сакаат да има 28с? Или пошто им е ладно и нема ни ~24с (на пример), па мислат дека наместат на 28+ дека климата повеќе ќе грее... Сакам да објаснам дека веројатно сценарио е следново: Климата изгледа работи на 100% капацитет, и во тие услови нормално е почесто да влегува во дефрост. Посебно кога надвор е поголема влажноста, а синојќа ете беше ~88% (Скопје).

Веројатно ова е посоодветна тема за добивање подобри одговори:

CBB_6

On your way to fame
9 декември 2016
247
704
Запнала жената за еир фраер сега фалело.
Шо би ми препорачале нешто проверено добро шо функционира, да не е многу скапо?

mihovkris

Unstoppable
1 јуни 2016
3.831
3.361
Неготино
Запнала жената за еир фраер сега фалело.
Шо би ми препорачале нешто проверено добро шо функционира, да не е многу скапо?
Поголем модел имаш во Нептун, 5500 денари. Еден куп ребра, ќебапи и компири има изнаправено.

Пиши буџет ако не одговара ова.

Isak Keyten

Practice makes perfect
25 ноември 2014
1.330
1.521
Скопје
Isak Keyten's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-4460 Processor 6M Cache, 3.20 GHz Haswell 22nm Technology
Motherboard
ASUS H81M-K (SOCKET 1150)
Storage
Samsung SSD 850 PRO 120GB
PSU
Thermaltake TR2 Bronze 700W
RAM
Kingston HyperX DDR3 16GB 1600Mhz Dual-channel
Video card
ASUS AMD Radeon R9 280x 3072MB
Mouse
Logitech G603 LIGHTSPEED
OS
Windows 10 :(
Дечки пак јас.

Ја колку шо разбирам...
Надворешна е 4 ама самите цевки/хладњак стигаат и до под 0.
Што повеќе влажност во воздухот тоа повеќе шанси да замрзнат и да мора дефрост да прави.

А и не дека хејтам ама 28 внатрешна е варење али тоа е според мене.

mihovkris

Unstoppable
1 јуни 2016
3.831
3.361
Неготино
Ја колку шо разбирам...
Надворешна е 4 ама самите цевки/хладњак стигаат и до под 0.
Што повеќе влажност во воздухот тоа повеќе шанси да замрзнат и да мора дефрост да прави.

А и не дека хејтам ама 28 внатрешна е варење али тоа е според мене.
Тоа и ја со денови им викам, шо праите на 28 степени. Ќе им кажам да пробат да намалат на 25 - 26 па да видиме.
Фала ви.

Pulse

Practice makes perfect
26 октомври 2014
1.500
1.592
127.0.0.1
Не е техника ал је бела... се убив вакво да најдам, ми требаат 2-3 наводно лопови ги викале, кај може да има? :D
* Стрикно вакво, не пишувајте замени, ми треба за тесен простор да свртам позиција на адаптерот.
adapter-11106-beli1.jpg

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
48.183
Мислења
991.463
Членови
36.281
Најнов член
shawn94m56475224