Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Совет/предлог вентилатори за куќиште NZXT H7 Flow

100JKO

On your way to fame
27 јуни 2018
376
985
Скопје
Здраво, пред скоро време си склопив нова конфигурација со мерак и ми остана само да докупам кулери некои за куќиштето.
Моментално на куќиштето (NZXT H7 Flow) имам 2xF120Q вентилатори (еден позади и еден напред) и некои Deepcool привремени што ги најдов во фиока додека не се земе нешто поасално.
Тој што е на задниот дел од куќиштето ќе остане сега за сега, не гледам потреба да го сменам.

Од можни и разгледани опции до сега:
1. 3x Arctic P14 без PWM (напред), 3x Arctic P12 Slim PWM (горе)
2. 3x NZXT F140Q (напред), 3x NZXT F120Q (горе)
Може и да се искомбинира од двете.

Примам сугестии, совети, предлози за вентилатори.
Благодарам. :)

orce97

Баниран/a
19 декември 2022
509
519
linktr.ee
Доколку ти дозволува буџет земи NZXT, ако си со тесен буџет оди со Arctic у секој случај и двата типа на вентилатори се добри. Мада пошто ти е high end build јас би земал BeQuiet имаш голем избор во Нексио :)

100JKO

On your way to fame
27 јуни 2018
376
985
Скопје
Доколку ти дозволува буџет земи NZXT, ако си со тесен буџет оди со Arctic у секој случај и двата типа на вентилатори се добри. Мада пошто ти е high end build јас би земал BeQuiet имаш голем избор во Нексио :)
Опција се ама искрено толку грди ми се некако тие. Жал ми е да ги купам. :ROFLMAO:
Шала на страна, не се грди ама не ми се допаѓа премногу изгледот, би сакал all-black stealth некои.

orce97

Баниран/a
19 декември 2022
509
519
linktr.ee
Опција се ама искрено толку грди ми се некако тие. Жал ми е да ги купам. :ROFLMAO:
Шала на страна, не се грди ама не ми се допаѓа премногу изгледот, би сакал all-black stealth некои.
На кој вент мислиш, Bequiet ти се black друже :D

Molec

Unstoppable
18 мај 2011
1.434
2.245
Има и црни ноктуа, Chromax се викаат. Ако пари не се проблем = Noctua chromax серија, ако се иде на буџет варијанта = Arctic P серија.

fuzzjaw

Unstoppable
13 јануари 2014
2.062
3.832
Arctic P серија се феноменална опција, особено со оглед на цената. Noctua Chromax би биле подобри, ама ќе ги платиш два до три пати поскапо, а не се два до три пати подобри. Јас би гласал за Arctic.

Само, зошто Slim за горе? Немаш опција стандардните P12/P14 PWM да ги ставиш?

• Ми се допаѓа
Реакции: thrw

100JKO

On your way to fame
27 јуни 2018
376
985
Скопје
Arctic P серија се феноменална опција, особено со оглед на цената. Noctua Chromax би биле подобри, ама ќе ги платиш два до три пати поскапо, а не се два до три пати подобри. Јас би гласал за Arctic.

Само, зошто Slim за горе? Немаш опција стандардните P12/P14 PWM да ги ставиш?
Нексио носат само Arctic како што знам и нажалост има неколку модели на залиха само.

fuzzjaw

Unstoppable
13 јануари 2014
2.062
3.832
Нексио носат само Arctic како што знам и нажалост има неколку модели на залиха само.
Носат и Gjirafa, имаш P12 PWM за 690 денари парче или 2,390 за пет парчиња.

Од P14-ките имаш стандарден (890 денари парче, 2590 денари пет парчиња), Silent (990 денари) или PWM (990 денари парче, 2,790 денари пет парчиња).

Ако одиш со 3x P12, или земи ги на парче и заштеди 300 денари, или земи пет парчиња и чувај ги резерва/препродај ги. P14 во секој случај се подобар дил како комплет, два ти се гратис пошо цената за парче им е височка малку.

100JKO

On your way to fame
27 јуни 2018
376
985
Скопје
Носат и Gjirafa, имаш P12 PWM за 690 денари парче или 2,390 за пет парчиња.

Од P14-ките имаш стандарден (890 денари парче, 2590 денари пет парчиња), Silent (990 денари) или PWM (990 денари парче, 2,790 денари пет парчиња).

Ако одиш со 3x P12, или земи ги на парче и заштеди 300 денари, или земи пет парчиња и чувај ги резерва/препродај ги. P14 во секој случај се подобар дил како комплет, два ти се гратис пошо цената за парче им е височка малку.

Ова ми се допаѓа, убава понуда е. Ќе разгледам ама најверојатно ова ќе земам бидејќи супер понуда е.

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
48.490
Мислења
995.817
Членови
36.493
Најнов член
darkooooooooooooo

ит маркет