InSides
Practice makes perfect
- 21 февруари 2009
- 531
- 1.292
Се мислам (т.е. собирам буџет) за 3D принтер, и како драстичен лаик во целата оваа ситуација, некако тешко ми оди и истражување и одлука.
Побарувањата ми се следните:
Како што ми делува, BambuLab е супериорниот избор, имајќи ја предвид и цената, секако, особено затоа што читам многу повеќе пофални зборови за истиот особено во однос на Creality.
Оттука, еве ми ги прашањата:
Побарувањата ми се следните:
- Да може да испечати комплексни модели;
- Да биде целосно затворен затоа што ќе биде сместен во соба во која се живее / работи;
- Да биде прилично подобен за почетник (set-and-forget);
- Да биде релативно future-proof;
- Планирам да печатам све и свашта зависно од дневната инспирација, но строго не-комерцијално.
Како што ми делува, BambuLab е супериорниот избор, имајќи ја предвид и цената, секако, особено затоа што читам многу повеќе пофални зборови за истиот особено во однос на Creality.
Оттука, еве ми ги прашањата:
- Што мислите за изборот на X1C во однос на барањата погоре? Можеби имате посоодветен предлог?
- Дали имате идеја за начин на нарачка во Македонија? Цените на 3DHub се, искрено речено, смешно високи - но официјалната продавница на BambuLab нема опции за испорака кај нас;
- И последно, што би препорачале како додатоци кои би требало да се порачаат со принтерот, зависно од изборот? Секако би сакал AMS ако се купува BambuLab или Filament Dryer ако се оди на Creality.