- Ја почнал/а темата
Разгледај ги советите овде: http://it.com.mk/forum/showthread.php?t=719
Пред некое врме, Electron постави слично прашање![]()
Бидејќи темата е многу слична, би можел да ги искористиш советите напишани таму. Тоа ми беше зборотТе сфакам, и ти благодарам на помошта........ама јас несакам да направам некоја посебна програма,јас сакам само да почнам да учам програмски јазик чисто од интерес затоа што ме интересира,а не да направам некој подвик додека приказната за дечкото од твојонаведената тема е друга,инаку ај ако мозе некој да ми даде линк за Download на Pascal.
Со Pascal неверувам дека ќе можеш да направиш нешто што е модерно, ќе научиш програмирање ама сепак пак ќе треба да ги учиш референците на помодерните јазици како PHP и C за да скроиш нешто што би било од користАко планираш да бидеш сериозен, секако порано или покасно ќе сакаш да се префрлиш на C/C++.
Во секој случај, јас би ти препорачал PHP & Ruby <- Одлични се и за почетници![]()
visual basic su#$S!!! Poarno zemi perl ili neznam so.. fortran .. samo nem da te lazel gjavol VB, oti.. nema idnina.. iako kaj nas vo MK se koristi toa.. ama ako sakas nekade na strana da ides ? sto kje praes.. samo kje te prasat:Kakov paskal zemi uci visula basic.Mislam deka e po lesen od c++ ili bilo koj drug pr. jazik.
Intel: Do you know C/C++/ASM
You: No, No, I know VB!
Intel: Huh? Are you from the 19 century ?! OUT!
Не е тежок ако имаш претходно искуство, ама ако си noob...Ne e nogu tezok C#. i plus so nego mozes da programiras i vo ASP.NET