Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

смена на начин на логирање

Статус
Затворена за нови мислења.

kic_pp

Intern
6 мај 2007
30
0
Здраво,
имам огромен проблем со логирањето во мојот акаунт на Виндовсот.
Компјутерот го користиме 3 и имаме 3 акаунти.
Некој ми го дознал пасвордот и ми го сменил.

Ми кажаа дека со смена на начинот на логирање на корисниците и со пишување administrator ќе можам да се логирам и да ја сменам лозинката од мојот акаунт.
Ако знаете Ве молам да ми кажете побрзо, бидејќи сите документи ми се важни.

filipvselena

Gaining Experience
7 април 2007
2.924
183
Mnogu tesko e ova.Probaj vaka.Vlezi vo drug akaunt(administrator) i vaka ke napravis.Daj mi go e-mailot da ti pratam edno programce so koj bi trebalo da si go vratis passwordot.Ne sum go probal ali vikaat deka raboti

D

DimitarMK

Гостин
Ќе го уклучиш Windows у Safe Mode.Ако на Администратор нема пасс,решемн проблем.Во јусер акаунтс ќе го најдеш твојот и ќе смениш пасс.

kic_pp

Intern
6 мај 2007
30
0
Вака,

Кога се ботува Виндовсот, се јавуваат сите 3 акаунти, сите се со пасворд.
Мојот акаунт беше заштитен, арно ама некој од двајцава го дознал пасвордот и го сменил. А пошто двајцата се во странство на семинар и немаат пристап до интернет, за да им пишам мејл, јас неможам да си се логирам.
А сите документи ми се ептен важни
=================
Ми велеа дека со приотискање на неколку копчиња, се сменува начинот на логирање и требало да напишам administrator и од контрол панел да ги избришам пасс-от на корисникот.

StenmarC

Intern
16 април 2007
716
13
stenmarc.blog.com.mk
е како да го уклучам у сејф моде

Штом го уклучиш компјутерот притисни F8 (или притискај повеќе пати) и ќе ти се појави мени од кое ќе одбереш Safe Mode. Ќе ти се подигне Виндовс со бедна резолуција (800х600) и преку контрол панел, во јузер акаунтс ќе си пристапиш на твојот јузер и ќе пробаш да го смениш пассвордот. Ако не можеш, преку сејф мод пребаци си ги сите документи и креирај си нов јузер

filipvselena

Gaining Experience
7 април 2007
2.924
183
Epa da sega edinstven nacin ti e da se obides so safemode.Inace tie 'dvajca ke gi narecam tvoi kolegi ili prijateli' se krajno bezobrazni,nesovesni i na nekoj nacin idioti.Sto ako na primer rabotis za nekoja gigant kompanija i rabotis so isklucitelno vazni informacii i oni da se poigraat so tebe ti go smenile passwordot.Stvarno neznam sto da ti kazam,stvarno se krajno bezobrazni.Moj sovet ti smeni im gi i nivnite passwordi,so nekoj tezok zbor ili izbrisi im gi akauntite pa napravi im Limited accaunt.Pa da gi vidam.Pozdrav

D

Администратор
31 март 2007
3.982
4.147
www.aqtos.com
Epa da sega edinstven nacin ti e da se obides so safemode.Inace tie 'dvajca ke gi narecam tvoi kolegi ili prijateli' se krajno bezobrazni,nesovesni i na nekoj nacin idioti.Sto ako na primer rabotis za nekoja gigant kompanija i rabotis so isklucitelno vazni informacii i oni da se poigraat so tebe ti go smenile passwordot.Stvarno neznam sto da ti kazam,stvarno se krajno bezobrazni.Moj sovet ti smeni im gi i nivnite passwordi,so nekoj tezok zbor ili izbrisi im gi akauntite pa napravi im Limited accaunt.Pa da gi vidam.Pozdrav

"Eye for eye makes the whole world go blind."

Првин, има начини за враќање на лозинка, и доколку се работи за некој гигант и слично си имаат тие свои протоколи и регулативи. И не, не е единствениот начин за враќање на лозинка во сејф мод.

LiquidWorm

Администратор
26 март 2007
2.674
194
www.zeroscience.mk
Kic_pp

Кога ќе дојдеш до изборот на корисничките акаунти (значи пред да влезеш)
Притискаш: Ctrl+Alt+Del два пати. (ти излегува да специфизираш корисничо име и лозинка)
Пишуваш: Administrator (за User Name), би требало да нема лозинка.
И притискаш ENTER
Кога ќе влезеш, десен клик на My Computer > Manage.
Одиш во: Local Users and Groups > Users.
Од десната страна ги имаш излистано корисничките имиња.
Десен клик на твоето корисночко име > Set Password и ставаш лозинка.

Се надевам дека ќе завршиш работа, ако не, извести не што си направил и до каде си стигнал. ;)

filipvselena

Gaining Experience
7 април 2007
2.924
183
"Eye for eye makes the whole world go blind."

Првин, има начини за враќање на лозинка, и доколку се работи за некој гигант и слично си имаат тие свои протоколи и регулативи. И не, не е единствениот начин за враќање на лозинка во сејф мод.

Toa za gigant firma go davam samo kako primer,a za da se otkrie lozinkata postojat povise nacin i onie koi se legalni mislam bez koristenje na nedozvolen softver a i takvi.Sepak da ostaneme na legalniot nacin

kic_pp

Intern
6 мај 2007
30
0
Kic_pp

Кога ќе дојдеш до изборот на корисничките акаунти (значи пред да влезеш)
Притискаш: Ctrl+Alt+Del два пати. (ти излегува да специфизираш корисничо име и лозинка)
Пишуваш: Administrator (за User Name), би требало да нема лозинка.
И притискаш ENTER
Кога ќе влезеш, десен клик на My Computer > Manage.
Одиш во: Local Users and Groups > Users.
Од десната страна ги имаш излистано корисничките имиња.
Десен клик на твоето корисночко име > Set Password и ставаш лозинка.

Се надевам дека ќе завршиш работа, ако не, извести не што си направил и до каде си стигнал. ;)

Фала, многу.
И нив му ги сменив пасврдите, така да сега нека се стрижат

Уште еднаш, фала многу

filipvselena

Gaining Experience
7 април 2007
2.924
183
МНОГУ, МНОГУ, МНОГУ ЛОШО И КPАЈНО НЕПPОФЕСИОНАЛНО!

Ej ne e tolku loso.So ogled na toa sto tie mu napravile zbrka milo mi e sto i on gi zafrknal.Koj znae kolku griza na sovest imal covekov na koj mu go smenile passwordot,kolku se nerviral.Bas me interesira efektot od tie dvajca.Koj znae mozebi ke pobaraat i oni od nas pomos da si go najdat passwordot:rofl: :rofl: :rofl: .Mozebi e 'МНОГУ, МНОГУ, МНОГУ ЛОШО И КPАЈНО НЕПPОФЕСИОНАЛНО' ali neka vidat i oni sto e toa problem.Ponekogas so nekoi luge nema razbiracka.Nemozes da im ukazes so zbor.Zatoa postojat i drugi nacini.

alexo

Intern
23 април 2007
169
12
Stavi password na administrator pa togas ke treba malce poveke da se pomacat od toa co CTRL + ALT + DELETE

DynamicMK

премиум член
11 април 2007
1.646
196
а од кај знаете дека целава приказна е вистинита...
smels like lamer spirit...
„МНОГУ, МНОГУ, МНОГУ ЛОШО И КPАЈНО НЕПPОФЕСИОНАЛНО!“...
kic_pp требаше да го смениш само пассот на администратор... така сите ќе бевтe среќни

Статус
Затворена за нови мислења.

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
49.169
Мислења
1.007.280
Членови
36.674
Најнов член