Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Смарт ѕвонче искуства

FiC DoGG

Practice makes perfect
17 април 2007
1.016
1.056
www.behance.net
FiC DoGG's setup  
Processor & Cooler
i7 2600k Noctua NH D14
Motherboard
Asus Sabertooth P67
Storage
840 pro 128GB + 500GB HDD + 1000GB HDD
PSU
CM Real Power 550W
RAM
2x4GB DDR3 1333
Video card
Gigabyte GTX 760 2GB
Case
CM Centurion 5
Mouse
A4tech X7
Monitor
2x Dell U2412m
OS
Windows 8.1 Pro
Здраво дечки, ме интересира дали некој има искуство со смарт ѕвончиња во македонија, по можност да се купи локално.
Гледав од Xiaomi едно, ама немам многу добро искуство со Xiaomi кога се во прашање камери, сите важни фукнции им се позади pay-wall.
Некаде на форумов читав за UniFi звонче, ако има некој да сподели искуство како е задоволен и како е со функции.
По можност да е со батерии за да не си го комплицирам животот ама не е dealbreaker и да е wired, и да има remote снимање или storage на мој сервер без subscription глупости.

Последна промена:

stefan_mkd

On your way to fame
18 март 2015
831
649
Генерално сите што ти нудат клаид сервис ке се позади paywall. That said, пази на кој ќе ги дадеш парите :)

xenon

אֶהְיֶה אֲשֶׁר אֶהְיֶה
15 јануари 2011
4.096
10.886
Skopje
xenon's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 9950X 16-core, 420mm Arctic Freezer
Motherboard
Asux X670E-E
Storage
8TB (1 x 980 PRO 2TB + 3Х KC3000) SSD / 2 x 8tb HDD
PSU
Antec 1300W Pro Platinum
RAM
64GB (2x32) DDR5 6000Mhz G.skill C30
Video card
Geforce 4080 Super
Case
Enthoo Primo - Phanteks
Mouse
Logitech MX Master 3
Keyboard
Logitech Craft
Audio
Asus Xonar STX, Adam A7x, Adam A3x, TC Electronic BMC-2 (DAC)
Monitor
42" OLED Asus Rog Swift PG42UQ
OS
Windows 11 Pro
клаид paywall that said. Броу нига јоу џизс краист.

На темата кога сме, земи си од Шаоими, добри се, не се плаќа за користење на MiHome сервисот.

shooter

Gaining Experience
2 март 2010
627
465
Ако најдеш од eufy, има модели кои доаѓаат со посебен уред за снимање локално.

Јас имам Reolink Doorbell, генерално сум задоволен од него, снима локално на сд картица, работи локално, едина маана коа исклучиш клауд опцијата не стигаат нотификации на телефон. Би требало да може да се подеси и на сервер како ајпи камера.

HardCorec

Unbeatable
4 ноември 2013
3.586
5.517
dominion.mk
HardCorec's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 12400F
Motherboard
Asus B85 Pro Gamer
Storage
SSD Kingston 2TB
PSU
Cooler Master B500
RAM
HyperX Beast 4x16gb
Video card
GTX 1660 Super
Case
Cooler Master HAF
Mouse
Asus Echelon
Keyboard
Cooler Master Storm
Monitor
Philips 276E
OS
Windows 10 Pro 64bit
Здраво дечки, ме интересира дали некој има искуство со смарт ѕвончиња во македонија, по можност да се купи локално.
Гледав од Xiaomi едно, ама немам многу добро искуство со Xiaomi кога се во прашање камери, сите важни фукнции им се позади pay-wall.
Некаде на форумов читав за UniFi звонче, ако има некој да сподели искуство како е задоволен и како е со функции.
По можност да е со батерии за да не си го комплицирам животот ама не е dealbreaker и да е wired, и да има remote снимање или storage на мој сервер без subscription глупости.
Прво користев Dahua DHI-VTO2311R-WP, одлично беше (го има локално да се купи), стварно немам лош збор, Audio/Video солидни (како за 2MP).
Моментално користам UniFi G4 Doorbell Pro, феноменално е, сензор, Audio/Video, совршено.

Мој предлог, земај G4 Doorbel, нема да згрешиш.

SiPy`

Unbeatable
23 јуни 2015
3.083
5.280
Ме интересира кои функции се позади pay-wall? Јас имам 2 камери и истите функционираат без проблем, сите функции ги користам.

Инаку имаш ваква понуда во Анхоч.

Taurus

Модератор
13 октомври 2007
2.563
1.459
dribbble.com
Taurus's setup  
Processor & Cooler
i5-2500K Quad 3.3GHz LGA 1155 6MB + Cooler Deepcool Gammaxx 200
Motherboard
Gigabyte Z68P-DS3
Storage
WD 1ТB SATA3 Caviar Black 7200rpm 64MB + SSD 2.5" Samsung 850 Evo 250GB
PSU
460W Gigabyte Superb Real Power
RAM
2x4GB DDR3 1866Mhz Kingston CL11 HyperX Genesis
Video card
Sapphire ATI PCX R9 270X 2GB GDDR5
Case
Gigabyte LUXO X140
Mouse
Zalman ZM-M300 Black
Keyboard
Sweex Illuminating
Audio
DeLux 2.1
Monitor
Dell UltraSharp U2311H 23" e-IPS
OS
Win 8.1
@FiC DoGG функции зад pay-wall? Имам доста Xiaomi паметни уреди, вклучувајќи и камера, ама ниеден уред нема функционалност за која треба да платам. Имам уреди кои за одредени функционалности им треба bridge, за да функционираат комплет, ама за ниеден уред досега не сум сретнал да треба да доплатам за функција.
Пример bridge кај мене е камерата, која не е стално активна. Па пример кога четката за заби треба да се полни, не добивам нотификации на телефон бидејќи тие одат преку/bridge на камерата, која во моментот е исклучена...

Нови мислења

Последни Теми

Онлајн членови

Статистика

Теми
48.485
Мислења
995.729
Членови
36.488
Најнов член
Dzoro