Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Склопување на компјутер во Сетек или Анхоч

blue.

Intern
9 април 2017
3
1
Поздрав дечки,

Планирам да склопувам компјутер во Сетек или Анхоч, според цената на компонентите околу 85000 ден.

Со брендови во предност е Сетек го има Asus, Kingston и Cooler Master и нивни голем избор.
За жал Анхоч нема некоја голема понуда, скромно со Gigabyte, Sharkoon, процесори и итн... послаб избор на мемории и мали залихи раштркани по сите продавници низ Македонија. И го надминува буџетот.

Анхоч е во предност со услугата, разбирање и професионален пристап. За разлика од Сетек.

И двете ми се 50-50

Какви се вашите искуства со склопување на конфигурации по порачка?
Дали има дополнителни плаќања за таква услуга?

Ми треба вашето мислење за конечна одлука!

Благодарам

Motiv8

Gaining Experience
11 јануари 2019
30
68
Како што рече Astro од секаде по нешто кај ти одговара цена бренд итн. како што гледам имаш пристоен буџет со кој што можеш да бираш. Поголемо замарање ама и поголем мерак оти се ќе ти биде како што си сакаш.

gamon

Practice makes perfect
15 септември 2014
1.571
1.859
orgrimar
искомбинирај и плати 2-3000 ден да ти го склопи некој про или земај се од едно место и да го склопат тие, гигабајт не е ништо полош од асус друго горе доле е исто

gOJDO

Illuminator
23 јануари 2008
10.921
18.503
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#5!: ..:^~~!7??JYYYYJJJJJJYYPG#&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Video card
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&5!. .^!?YPB&&@@@@@@@@@#B#@@@@@@@@@@&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Case
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&P7. :?5G#@@@@@&BGB@@@@@@@@PPP&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Mouse
@@@@@@@@@@@@@@@@@G7:.~. ^5@@@@@@@@&P5P#@@@@@@BPPG@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
@@@@@@@@@@@@@@#Y~~JG&@#Y^ .7G&@@@@@#PPPGB#BBP5PG&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Поздрав дечки,

Планирам да склопувам компјутер во Сетек или Анхоч, според цената на компонентите околу 85000 ден.

Со брендови во предност е Сетек го има Asus, Kingston и Cooler Master и нивни голем избор.
За жал Анхоч нема некоја голема понуда, скромно со Gigabyte, Sharkoon, процесори и итн... послаб избор на мемории и мали залихи раштркани по сите продавници низ Македонија. И го надминува буџетот.

Анхоч е во предност со услугата, разбирање и професионален пристап. За разлика од Сетек.

И двете ми се 50-50

Какви се вашите искуства со склопување на конфигурации по порачка?
Дали има дополнителни плаќања за таква услуга?

Ми треба вашето мислење за конечна одлука!

Благодарам
Да ти дадеме понуда и ние(Инсомниа ИТ Сервис)?

И доколку не знаеш што точно, да ти предложиме и ние конфигурација во согласност со потребите/желбите и буџетот?

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.436
32.796
roka.mk
Јас би одел со варијантата insomnia.mk. И мирно би спиел пошто знам дека нема да треба да се ебаам со овие курајбериве ако ми затреба сервис во гарантен рок.

Размисли.

Chiller

On your way to fame
8 март 2012
1.205
791
Скопје Аеродром
Сме имале и уште една добра фирма освен анхоч и сетек.. insomnia.mk
Искрено првпат слушам, но добро е да се знае. @gOJDO дали можам да те контактирам доколку ми се потребни комјутерски делови / компјутери?

gOJDO

Illuminator
23 јануари 2008
10.921
18.503
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Сме имале и уште една добра фирма освен анхоч и сетек.. insomnia.mk
Искрено првпат слушам, но добро е да се знае. @gOJDO дали можам да те контактирам доколку ми се потребни комјутерски делови / компјутери?
sekako

architect

Unstoppable
27 ноември 2008
2.556
3.721
Скопје
architect's setup  
Processor & Cooler
i7 9700k Coffe Lake / NZXT Kraken x62
Motherboard
ASRock Z390 Pro4
Storage
SSD Samsung M.2 970 EVO 250 GB / 850 EVO 250 GB / WD EZEX 1TB
PSU
Corsair HX750i 80 Plus Platinum
RAM
G.SKILL TRIDENT Z RGB 2x 8GB ddr4 3000 mhz
Video card
Asus Rog Strix Gaming RТX 3070 O8G 8GB DDR6
Case
NZXT H500i black/red
Mouse
Logitech G Pro X Superlight white / Logitech G502 RGB / Deskpad Corsair MM350 PRO XL
Keyboard
ROG STRIX SCOPE NX TKL Moonlight white
Audio
Logitech Z625 2.1 THX Speaker / Logitech G335 White
Monitor
LG 27GL850-B
OS
Windows 11 x64
+1 за @gOJDO и insomnia.mk

no_retreat

Practice makes perfect
22 јануари 2011
579
1.331
no_retreat's setup  
Processor & Cooler
intel core i7 14700kf w/ NZXT KRAKEN 280mm AIO Liquid Cooler with LCD Display
Motherboard
Gigabyte Aorus Elite AX Z790 Black
Storage
Samsung 970 Evo 2tb
PSU
Corsair HX 1200i Platinum
RAM
2x16gb DDR G-Skill Trident Z5 ARGB 6000mhz cl30
Video card
RTX 4070 ti Super MSI Ventus 3X
Case
NZXT H9 Flow Black
Mouse
Logitech G Pro X Black
Keyboard
Keychron Q3 modded with Lime Green Switch and Glorious GPBT Black Ash Dye Keycaps
Audio
Logitech G733 wireless
Monitor
Samsung Neo G8 32" 240hz UHD MiniLED + QLED Panel
OS
windows 11 pro
Те молам земи го мојов совет, не купувај апсолутно ништо од брендот CoolerMaster, буквално све што купив од овој бренд се расипа за 1 месец, тоа вклучува AIO 4200den, кулери за куќиште HALO v2 140mm x2kom 1350ден/ком, gaming chair CoolerMaster Caliber R3 15500ден,
На AIO пумпата рикна (за ова ме рефундираа), кај кулерите едниот кулер престана да врти и на двата кулери се одлепија 8те гумички кој што служат за намалување на вибрациите (за ова треба во понеделник да одам кај нив во сервис), столчето почна да крцка точно после 1 месец, нормално користено 75кг тежина. Користено е по макс 4 часа на ден (за ова несакаат да прифатат рекламација под изговор дека таков е механизмот кај сите calibre модели и неможат ништо да сменат).

Astro

Illuminator
20 јуни 2012
9.766
15.405
Те молам земи го мојов совет, не купувај апсолутно ништо од брендот CoolerMaster, буквално све што купив од овој бренд се расипа за 1 месец, тоа вклучува AIO 4200den, кулери за куќиште HALO v2 140mm x2kom 1350ден/ком, gaming chair CoolerMaster Caliber R3 15500ден,
На AIO пумпата рикна (за ова ме рефундираа), кај кулерите едниот кулер престана да врти и на двата кулери се одлепија 8те гумички кој што служат за намалување на вибрациите (за ова треба во понеделник да одам кај нив во сервис), столчето почна да крцка точно после 1 месец, нормално користено 75кг тежина. Користено е по макс 4 часа на ден (за ова несакаат да прифатат рекламација под изговор дека таков е механизмот кај сите calibre модели и неможат ништо да сменат).
Земи бела маст во боца под притисок и прсни маааалку таму каде што има движење и ќе престане трајно.
Јас така со ново возило купено од салон имав рекламација, ми се правеа паметни идиотите во сервис нормално било кај „најдобрите седишта за кола во светот“.
На следниот сервис ме прашаа: Еј нели имаше проблем со седиштата како го среди? Како на ***** ви што ја средив, ете така го средив (со извинение до читателите).

Pane24

Mariovec
31 октомври 2012
6.415
7.515
Скопје
www.facebook.com
Земи бела маст во боца под притисок и прсни маааалку таму каде што има движење и ќе престане трајно.
Јас така со ново возило купено од салон имав рекламација, ми се правеа паметни идиотите во сервис нормално било кај „најдобрите седишта за кола во светот“.
На следниот сервис ме прашаа: Еј нели имаше проблем со седиштата како го среди? Како на ***** ви што ја средив, ете така го средив (со извинение до читателите).
Ти брату старееш..

• Ми се допаѓа
Реакции: Mao

no_retreat

Practice makes perfect
22 јануари 2011
579
1.331
no_retreat's setup  
Processor & Cooler
intel core i7 14700kf w/ NZXT KRAKEN 280mm AIO Liquid Cooler with LCD Display
Motherboard
Gigabyte Aorus Elite AX Z790 Black
Storage
Samsung 970 Evo 2tb
PSU
Corsair HX 1200i Platinum
RAM
2x16gb DDR G-Skill Trident Z5 ARGB 6000mhz cl30
Video card
RTX 4070 ti Super MSI Ventus 3X
Case
NZXT H9 Flow Black
Mouse
Logitech G Pro X Black
Keyboard
Keychron Q3 modded with Lime Green Switch and Glorious GPBT Black Ash Dye Keycaps
Audio
Logitech G733 wireless
Monitor
Samsung Neo G8 32" 240hz UHD MiniLED + QLED Panel
OS
windows 11 pro
Фала на совет, спремен сум да зимам ново столче и покрај тоа што имам веќе ново само заради крцкањето, новово столче го заменив со старото само заради тоа што старото веќе крцкаше,
Ќе пробам уште денеска да го "подмачкам"

blue.

Intern
9 април 2017
3
1
Да ти дадеме понуда и ние(Инсомниа ИТ Сервис)?

И доколку не знаеш што точно, да ти предложиме и ние конфигурација во согласност со потребите/желбите и буџетот?
Благодарам на понудата, ја разгледав страната и ќе ве имам во предвид.

Astro

Illuminator
20 јуни 2012
9.766
15.405
Каква е таа бела маст во боца под притисок? Слика барем?
Ваква братче, имаш во Хубо, 300 денари беше ако не се лажам: Bela mast – ABG Tim
Мислењето е автоматски споено:

Фала на совет, спремен сум да зимам ново столче и покрај тоа што имам веќе ново само заради крцкањето, новово столче го заменив со старото само заради тоа што старото веќе крцкаше,
Ќе пробам уште денеска да го "подмачкам"
Не бе батка нов стол, оди семи ваква маст, има цевче напред тенко, кратко прснеш само под различен агол и тераш. Оваа е густа маст, се нанесува еднаш само и се трга само со одмастувач, антикорозивна е па ќе спречи понатамошно крцкање.
Мислењето е автоматски споено:

Најпаметна варијанта ти е Инсомниа ако не си подготвен сам да склопуваш.

gOJDO

Illuminator
23 јануари 2008
10.921
18.503
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
Веб продавницата е во фаза на изработка и не е излистано се она кое што може да го понудиме. Затоа најдобро е да ме контактирате за конкретна понуда на ПП овде или на 075 437-061, Кирил.

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
49.368
Мислења
1.010.354
Членови
36.676
Најнов член
Kazanizam

ит маркет