Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Sigurnost so VPN

Master4e

Intern
11 мај 2007
242
9
Zdravo na site me nemase nekoe vreme posto Andrijeski me ocrni na golemo ama pa sam tuj.
Ako moze nekoj da mi kaze kolku mi e siguren kompjuterot od dilerite na VPN. T.E. da moze licnosta koja mi ima prikluceno Open VPN moze da mi vleze vo kompjuterot. :nesiguren:
Epten itno!

Ata

Intern
21 април 2007
418
15
Ne te razbiram bas sto sakas da kazes. Ako imas vospostaveno vpn konekcija so nekogo toga ili koristis SSH ili SSL , i dvete se izvonredno sigurni, i prakticno pravis tunel, tocka-tocka, megu tebe i drugiot, i nikoj od strana ne moze da ti nasteti.

Master4e

Intern
11 мај 2007
242
9
abe ne so nekogo tuku so cel grad. Znaes nekoj zeme linija od onnet i deli internet na sekoj vtor niz grad bezicno povrzuvanje so mrezni karti i ruteri. so ruterite moze da se povrze koj saka ama ako saka internet mora preku vpn do centrala. oni davat klucevi koj saka internet i to mislim. ama sakam da znam dali moze nekoj od korisnicite da mi vleze pa i gazdite

malku nejasno napsa neli? da malu poveke nejasno

Retardinjo

Баниран/a
16 јуни 2007
36
0
Zdravo na site me nemase nekoe vreme posto Andrijeski me ocrni na golemo ama pa sam tuj.
Ako moze nekoj da mi kaze kolku mi e siguren kompjuterot od dilerite na VPN. T.E. da moze licnosta koja mi ima prikluceno Open VPN moze da mi vleze vo kompjuterot. :nesiguren:
Epten itno!

nenko ne se brukaj..
VPN 4ever :bravo: ,Znam kako odi sve,na lice mesto gledam se kako raboti..
Inaku ne moze preku VPN nisto da ti napravat,a inaku ima i moznosti za dobra remote konekcija so vpn podrska..

Master4e

Intern
11 мај 2007
242
9
nenko ne se brukaj..
VPN 4ever :bravo: ,Znam kako odi sve,na lice mesto gledam se kako raboti..
Inaku ne moze preku VPN nisto da ti napravat,a inaku ima i moznosti za dobra remote konekcija so vpn podrska..

kiro (da bidemo kvit) nema obrakjanje na ime ke pises kako so sam pisan. i ne se brukam nauci ja tija raboti VPN konfiguriranje i pravenje klucevi odamna nemaj gajle. izrazi zelba i lekcija ke napisu.

leopard

Intern
13 март 2008
60
5
Има опасност! OpenVPN има можност од правење bridge конекција со друга конекција. Така да откако ке се конектираш на мрежата, и ако има некој натрапник може слободно со обичен IP скенер да те најде и да ти влезе во PC. сеа колку може зависи до тоа колку си заштитен. Инаку ако имаш ставено шеринг негде, може да влезе таму, и да брише или додаде (зависно дали имаш стравено фул шеринг)
Ако имаш ставено фул шеринг на некој од партициите може да додаде autorun фајл така да на следното вклучување на твојот компјутер може да ти вклуче (inject) програма како на пример тројан па да добие целосен пристап на твојот компјутер. =)
Ама сепак пак ке кажам. Зависно од тоа колку си заштитен ;)

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
49.334
Мислења
1.009.774
Членови
36.677
Најнов член
Kazanizam
На врв Дно