Pane24
Mariovec
Шпедиција е тоа за над 800е.Па нели вкупен износ до 800 евра не се царини кај нас?
Шпедиција е тоа за над 800е.Па нели вкупен износ до 800 евра не се царини кај нас?
Турив едно јаже, ќе земам во иднина оние подебелите зошто се загрева па да не ми се скине и целата тежина наеднаш да падне доле.![]()
Nvidia - Генерална дискусија
Ngreedia wtf :( View: https://www.youtube.com/watch?v=1CazEXejPCU Зошто воопшото направија таква глупост nvidia so 1030 ddr4 не знам..едноставно кретени.forum.it.mk
Со здравје да ја користиш. Трпат баѓи undervolt да знајш, мојата 3080 е на 1950 MHz со 0.93v (поќе од фабрички оти нема thermal throttling), и 1830 на 0.83v. Слободно експериментирај си и најди добар сетап, ќе добиеш перформанси тро поќе и постабилни и воедно ќе намалиш потрошувачка и темепратура за едно 5 до 10 степени.EVGA GeForce RTX 3070 Ti FTW3 ULTRA од Computer universe. Задоволен од CU, за две недели од нарачка стигна графичката, дополнителното „премиум“ пакување само немаше благе везе, во кутијата имаше набутано обична хартија, нишо посебно не се потрудиле.
Ме бендиса како изгледа моделов, после неколку Gigabyte и Asus графички, прв пат да земам EVGA.
Како што веќе пишал NecrotoX, во Анхоч има од тие GPU holder-и, јас земав два еден обичен и еден RGB за кај џуниор. Гето модот веќе е аут, сега сум со верифицирана потпора.Турив едно јаже, ќе земам во иднина оние подебелите зошто се загрева па да не ми се скине и целата тежина наеднаш да падне доле.
Ја врзав за една дупка од долниот дел на картичката зошто не можев од напред бидејќи ќе се сплеткаше во вентилаторот.
Изгледа глупаво ама бар не криви.
Кога слушнав дека постојат држачи за 100 евра ми се слоши.
Како што веќе пишал NecrotoX, во Анхоч има од тие GPU holder-и, јас земав два еден обичен и еден RGB за кај џуниор. Гето модот веќе е аут, сега сум со верифицирана потпора.
Само да напоменам дека тој посочениот горе може да се подигне повеќе, како за куќиште што нема затворен дел за напојување. Другите два со RGB не се развлекуваат по висина.
Турив едно јаже, ќе земам во иднина оние подебелите зошто се загрева па да не ми се скине и целата тежина наеднаш да падне доле.
Ја врзав за една дупка од долниот дел на картичката зошто не можев од напред бидејќи ќе се сплеткаше во вентилаторот.
Изгледа глупаво ама бар не криви.
Кога слушнав дека постојат држачи за 100 евра ми се слоши.
100 Euros more for no performance difference or 5% at most. Во игри како Кантер или Вало баш поспор можи да е ради поголем latency и воедно response time. I ain't payin' no early adopters tax.Why not DDR5?
Ептен празно е без а и огромна графичка е претешка. Додуша нема голем саг ама преферирам ич да нема.Мое мислење холдерот за графичката ја расипува целата естетика во куќиштето![]()
Фигура некоја ставиЕптен празно е без а и огромна графичка е претешка. Додуша нема голем саг ама преферирам ич да нема.
А дефинитивно немаше да клам од оние вертикалните испраените држачи како к*р шо личат, pardon my french.
Зашто со овој сетап збориме за игри како Кантер или Valorant?Во игри како Кантер или Вало баш поспор можи да е ради поголем latency и воедно response time. I ain't payin' no early adopters tax.
Како пример ги земав дека DDR5 не вреди во моментот. Не играм воошто нови AAA игри (ќе мислите манат сум), ама за sim racing ми е мене. Assetto Corsa, Assetto Corsa Competizione, iRacing. Од FPS играм Apex најмногу и некогаш Valo, зато ги спомнав, ама во глобала за сим е ригот.Зашто со овој сетап збориме за игри како Кантер или Valorant?
Пут путује. Иде ал се не виде.
Со здравје да си се служиш - ама што си купил 700W напојување - за 3050ката ?Да се пофалам за повеќе работи шо се подновив у текот на оваа година.
NVME Kingston A2000 500GB од анхоч 3500 ден пред 4-5 месеца.
Пред месец и нешто од жирафа Zotac RTX 3050 OC 17000 ден.
Пред 2-3 недели втор HDD Toshiba 2TB половен со 50 раб дена 1800 ден.
Пред 4 дена напојување Cooler Master MWE 700 wat од @Deksa 3000 ден.
И вчера Deepcool Gammaxx 400 V2 Blue , Анхоч 1290 ден.
Живели
Погледнете го атачментот 113556
Уз пат у Скопје, се јавив на 2-3 огласа и за 3000 ден се исплатеше.Со здравје да си се служиш - ама што си купил 700W напојување - за 3050ката ?![]()
Баш го имаше денес на попуст у Mi StoreHuawei Mate View GT 34" од Анхоч
Ако некој бара евтин 1440p ultrawide со одлична слика го препорачувам.
П.С. игнор на каблеот што виси, испадна дека треба подолг за да не виси вака
Погледнете го атачментот 113853
Не е истиот, тој што го гледаш е на Xiaomi, јес да и тој не е лош.Баш го имаше денес на попуст у Mi Store
Mi Curved Gaming Monitor 34 EU