Пред сѐ со полна бешика, сѐ друго е длц.Само so Sennheiser се оди до WC или можеме и со QCY?
Пред сѐ со полна бешика, сѐ друго е длц.Само so Sennheiser се оди до WC или можеме и со QCY?
Дај те молам, образложи малце како тоа некој плаќаат 25k за скинови. Знам деца се залетуваат по скинови и глупости ама 25к е сериозна сума. Како се стекнува ваков скин, освен нели да го купиш по неразумна цена.
Не е тачно, ножот или било кој скин може да се трејда, го продаваш на трет сајт или преку директна комуникација со купувачот кој ти плаќа како сакаш - кеш, на сметка, крипто итн., и после на стим му го праќаш преку Trade. На маркетот на стим макс се околу 1к до 2к евра како на скриншотот што го постирав.Ова е многу комплексна тематика, бидејќи за разлика од материјалните работи кои имаат вредност најчесто заради трудот и/или реткоста, кај виртуелните производи вредноста се создава фиктивно. На пример, Valve си прави скин за нож и вика овој ќе има 0,000001% drop rate, со што автоматски станува ултра скап заради „невалидна“ причина.
Е сега, цаката е што не може да се вадат парите од Steam, односно ако некој ти плати 25.000 евра за ножот, се што можеш ти е да ги трошиш во Steam парите, а дополнително Valve зема процент од двете страни (купувачот и продавачот) - што според мене е апсолутно непотребно зашто тие пари секако нивни се.
Веројатно после заработката е со продавање на акаунти, што значи дека ако вреди 25.000 евра многу е поверојатно некој да ти го продаде акаунтот за 10.000 евра отколку да го купи на маркет - зашто така ниту продавачот ниту купувачот добиваат некој бенефит. Педерска политика која сметам дека треба да се регулира поинаку, али тоа е тоа...
На Steam не можеш да продадеш ништо поскапо од 2000$, овие реткиве прескапи скинови ги продаваат на друг сајтОва е многу комплексна тематика, бидејќи за разлика од материјалните работи кои имаат вредност најчесто заради трудот и/или реткоста, кај виртуелните производи вредноста се создава фиктивно. На пример, Valve си прави скин за нож и вика овој ќе има 0,000001% drop rate, со што автоматски станува ултра скап заради „невалидна“ причина.
Е сега, цаката е што не може да се вадат парите од Steam, односно ако некој ти плати 25.000 евра за ножот, се што можеш ти е да ги трошиш во Steam парите, а дополнително Valve зема процент од двете страни (купувачот и продавачот) - што според мене е апсолутно непотребно зашто тие пари секако нивни се.
Веројатно после заработката е со продавање на акаунти, што значи дека ако вреди 25.000 евра многу е поверојатно некој да ти го продаде акаунтот за 10.000 евра отколку да го купи на маркет - зашто така ниту продавачот ниту купувачот добиваат некој бенефит. Педерска политика која сметам дека треба да се регулира поинаку, али тоа е тоа...
Не е тачно, ножот или било кој скин може да се трејда, го продаваш на трет сајт или преку директна комуникација со купувачот кој ти плаќа како сакаш - кеш, на сметка, крипто итн., и после на стим му го праќаш преку Trade. На маркетот на стим макс се околу 1к до 2к евра како на скриншотот што го постирав.
Не е масивно дрво, Egger иверка е - правена е по нарачка. Ако те интересираат бироа од масивно дрво - Login • Instagram овие ги знам што изработуваат.Масата од каде ја зема? Ми личи на масивно дрво.
Честито, колку време чекаше?Fractal Design Meshify 2, white, clear glass - конечно дојде, сега се чека уште РАМот да стигне.
Уште не сум стигнал каблите да ги пресредам
170тина евра со сè шипинг од computeruniverse (и уште 500 денари данок во Мк и 200 за handling во пошта).
Погледнете го атачментот 109156Погледнете го атачментот 109157Погледнете го атачментот 109159
Мислењето е автоматски споено:
А да, ги сменив кулерите на радијаторот и еден напред (чекам уште 2 да ми донесат од Анхоч пошто им беа на залиха по други градови) со Noctua NF-A14.
Фала. 17ти декември го нарачав, 18ти го шипнаа, 14ти јануари беше во Скопје, 24ти го пуштија од царина.Честито, колку време чекаше?
Што ти текнало 980 наместо 970ево?
Ваљда PCI-e 4.Што ти текнало 980 наместо 970ево?
Отидов и со таа цел да земам 970 ево плус, ми рекоа да почекам 4-5 дена, истиот одговор го добив и во Анхоч. А моето ссд го ставив во конфигурацијата кај брат ми, така да дај шта даш бев во таа ситуација.Што ти текнало 980 наместо 970ево?
Ваљда PCI-e 4.
Ова има логика.Отидов и со таа цел да земам 970 ево плус, ми рекоа да почекам 4-5 дена, истиот одговор го добив и во Анхоч. А моето ссд го ставив во конфигурацијата кај брат ми, така да дај шта даш бев во таа ситуација.
The truth is: И двете опции имаа потенцијална логикаТоа нема логика.Ова има логика.![]()
И јас исто го чекав за куќиштето преку братучед ми за Fractal Define R5 WindownedФала. 17ти декември го нарачав, 18ти го шипнаа, 14ти јануари беше во Скопје, 24ти го пуштија од царина.
980 е PCI-e 3.0 и користи HMB, 980 Pro е PCI-e 4.0 и има свој DRAM.Ваљда PCI-e 4.
здраво дружеФала. 17ти декември го нарачав, 18ти го шипнаа, 14ти јануари беше во Скопје, 24ти го пуштија од царина.