Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Што ако испиеш кока-кола?

Статус
Затворена за нови мислења.

D

Администратор
31 март 2007
3.982
4.147
www.aqtos.com
  • Во првите 10 минути: 10 лажички шеќер одеднаш го наплиснуваат твојот систем. Тоа е вкупно потребната количина шеќер за цел ден. Ти нема веднаш да добиеш нагон за повраќање од таа прекумерна блажина затоа што фосфорната киселина го намалува благиот вкус и ти остануваш смирен.
  • По 20 минути: Нивото на шеќер во твојот крвоток добива амплитуда, што предизвикува наплив на инсулин. Твојот џигер одговара на овие брзи промени со тоа што го претвора целиот шеќер кој му е на располагање во маснотии. А има поприлично шеќер на располагање во моментот.
  • По 40 минути: Завршува апсорбцијата на кафеинот. Зениците ти се шират и крвниот притисок ти расте, како што твојот џигер напластува с повеќе и повеќе шеќер во твојот крвоток. Аденозинските рецептори во твојот мозок сега веќе не можат да создаваат сензации на поспаност и ти си хај.
Продолжува: http://mislam.blogspot.com/2007/04/blog-post_14.html

Alek24

Intern
18 април 2007
83
0
Mislis deka e tocno ova cudo. Jas ima slusnato deka stvara zavisnost. Edno cupe vo Rusija mislam deka bese ja tuzi kompanijata i mu bara $ 100000 osteta za stvaranje zavisnost. Na etiketata ne pisi deka stvara zavisnost. Cudno ama vistinito

direktor.e

Intern
6 април 2007
608
4
Imase slucaj deka nekoe dete pocinalo od kombinacija na Koka-Kola i nekoja mentol bombona. Ako go najdam linkot, ke vi go napisam... Vo sekoj slucaj ima nesto...

A^1^T^E^A^M

Баниран/a
18 април 2007
393
2
brmbrm.blog.com.mk
Imase slucaj deka nekoe dete pocinalo od kombinacija na Koka-Kola i nekoja mentol bombona. Ako go najdam linkot, ke vi go napisam... Vo sekoj slucaj ima nesto...

епа сега сигурно нешто до неговиот организам било или па расипан бил сокот или бомбонот... ја скоро секој ден сум со иста комбинација дома :) кока-кола пред компјутер и ментол :)

D

DimitarMK

Гостин
Инаку мене за тоа со Кока-кола и Ментол ми стигна е-маил со павер поинт презентација.

Lightlord

Intern
6 април 2007
86
1
Да не ти стегнале некој тројан на тебе преку е-маил? :D

A^1^T^E^A^M

Баниран/a
18 април 2007
393
2
brmbrm.blog.com.mk
абе ости, ного јак желудник имам :rofl: :rofl: Хакерче пази му га, оти гума му е мајката... од тие е-маили преку глава ми е дојдено :)

D

DimitarMK

Гостин
не бе не е вирус,се гледаше на презентацијата дека некои студенти испробале т.е ставиле ментос бонбона во кока-кола од 2 литра и сокот почнал да се крева нагоре...Така некое дете во Бразил пиело кока-кола и потоа ментос бонбона и умрело...Ај ако го најдам тој фајлот ќе го ставам на RapidShare па да можете да го видите...

A^1^T^E^A^M

Баниран/a
18 април 2007
393
2
brmbrm.blog.com.mk
па нормално дека ке се крева, ментолот се раствара... како што ставаш шеќер и тогаш се надига :)

D

Администратор
31 март 2007
3.982
4.147
www.aqtos.com
M

Mr.Alien

Гостин
Добро клипче, а?

Разгледај подетално, има уште цел куп добри заебанции тука. А бе што да правиш, Coca Cola + Condom = се' е можно!!!!

D

DimitarMK

Гостин
Ако испиеш кока-кола ќе ти се пие уште! :LOL:

Статус
Затворена за нови мислења.

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
49.169
Мислења