- Ја почнал/а темата
filipvselena
Gaining Experience
- 7 април 2007
- 2,799
- 76
Имам еден сериозен проблем со стартување на системот.Овој проблем ми се појави 2 пати овој ден.Еве ќе го споменам првиот случај а е потполно идентичен со вториот случај.Вака,нормало наутро го вклучив компјутерот и земав да пишувам една е-маил порака.Пишував пишував и одеднаш компјутерот смрзна не реагираше.пробав да го откочам али никако не реагираше.и го ресетирав компјутерот мислејќи дека тоа ќе го реши проблемот.Арно ама го рестартирав се појави сликата онаа од матичната плоча со логото на интел тоа е нормало и после тоа требаше да се стартува подигнувањето на Виндоузот али тоа не се случи.Имаше еден црн екран и потоа ми се појави пораката да го рестартирам компјутерот и да одберам boot device да го подигне системот или ако не да внесам бутабилно цеде.Го рестартирав компјутерот и пробав да задржам на Ф8 да одберам boot device али само ми ги прикажа 2 та цеде рома,флопи(кое го немам али сепак стоеше и порано) али Хард дискот никаде го немаше.Како некој да го избришал или како да не постои.Влегов во Биосот да пробам да подесам boot device priority али и тогаш хард дискот го немаше.безуспешно се обидував да го подогнам Виндоузот али не успевав.Го изгасив компјутерот,го оставив 5 мин да се излади и кога го вклучив се пушти нормално.Еве пред малку слушав музика и пофторно компјутерот се рестартираше и истото сценарио.Знае ли некој како да го средам ова.Секоја помош е добродојдена!!!!
lachko2::tazhen::tazhen::tazhen: