Стани премиум член, добиј куп бенефити и поддржи ја работата на IT.mk!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Се бара човек за поправка на дрон

Mercilesss

Gaining Experience
20 февруари 2023
224
156
Здраво, како што гласи насловот. Се бара човек што има солидно искуство со поправка на дронови.

Дронот при летање беше оштетен со тоа што Gimbal Roll Arm Lower Bracket (или како и да се вика не ме фаќајте за збор) беше скршена. Замена беше порачана и стигна пред неколку дена со тоа што јас и колега го отворивме и ја заменивме. При повторно вклучување на дронот испадна дека рачето или Gimble Roll Arm не се правилно вртеше и појавуваше error-i на телефонот.

Drone : DJI AIR 2S
Drone Model: DA2SUE1

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
5.285
16.126
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS

petkotrajko

Practice makes perfect
16 јуни 2017
1.091
1.144
Моментално сум презафатен со работа на партикуларниот акцелератор во ЦЕРН па немам баш време да се посветам на поправање на дрон...
Аман па од вас, то научниците шо работате на то колајдеро за бркајне бИзони, ве снема, чиниш црна дупка ве голтна!

Испратено од телефоно

Mercilesss

Gaining Experience
20 февруари 2023
224
156
Ај доста неприкладни коментари, постов ми дава вајбс на оној на дечкото со Рајзен процесорот што го продаваше пола година. Доколку има некој што може да го среди нека пише, секако си плаќам соодветно

petkotrajko

Practice makes perfect
16 јуни 2017
1.091
1.144
Ај доста неприкладни коментари, постов ми дава вајбс на оној на дечкото со Рајзен процесорот што го продаваше пола година. Доколку има некој што може да го среди нека пише, секако си плаќам соодветно
Ај немој да си толку "безмилосен"...
Сепак, со коментариве ти ја држиме темава жива и погоре во хиерархијата на "свежи" коментари.
А од друга страна, ти сам го започна ова, тагирајќи го Октар.
Зошто?
Тоа беше прикладно?

Испратено од телефоно

Mercilesss

Gaining Experience
20 февруари 2023
224
156
Сепак, со коментариве ти ја држиме темава жива и погоре во хиерархијата на "свежи" коментари.
Точно, а Октар беше тагнат зошто гледам има многу коментари на постови за дронови, не од аспект на хумор. Нажалост изгледа само работи на партикуларниот акцелератор во ЦЕРН и нема многу време за дроновиве.

hipo

Practice makes perfect
27 јануари 2011
1.781
1.660
sistrum.mk
Замена беше порачана и стигна пред неколку дена со тоа што јас и колега го отворивме и ја заменивме. При повторно вклучување на дронот испадна дека рачето или Gimble Roll Arm не се правилно вртеше и појавуваше error-i на телефонот
По мене оваа е најголемиот проблем на дронот.

petkotrajko

Practice makes perfect
16 јуни 2017
1.091
1.144
Да можеби, али тешко се наоѓа сервисер, така да штачеш.
Да не е потребно некој вид на флешување на фирмверот (или повторно вчитување/реинсталација на софтверот?), со цел за да го прифати новиот хардвер (кој можеби има друг сериски број, па тоа го буни остатокот од уредот, па исфрла ерори)?
Ова го кажувам по аналогија од виндоус машини, каде некогаш при надградба се случува да побара драјвер или па дури и преинсталација на цел виндоус.

Испратено од телефоно

Mercilesss

Gaining Experience
20 февруари 2023
224
156
Да не е потребно некој вид на флешување на фирмверот (или повторно вчитување/реинсталација на софтверот?), со цел за да го прифати новиот хардвер (кој можеби има друг сериски број, па тоа го буни остатокот од уредот, па исфрла ерори)?
Ова го кажувам по аналогија од виндоус машини, каде некогаш при надградба се случува да побара драјвер или па дури и преинсталација на цел виндоус.

Испратено од телефоно
Најверојатно да, изгледа кога се менуваа некој дел, мора и матична да се смени поради тоа што се сврзани сериските кодови па после да се прави калибрација. Тоа е мислење на човеков кој беше препорачан од друг член од форумот. Ќе го однесам овие денови па ќе пишам што поточно.
Мислењето е автоматски споено:

Веќе најдов еден, али ако не бидне ништо ке го побарам. Фала ти.

Nikola100

Unstoppable
30 септември 2019
3.567
3.527
Скопје
Опа ?
Уствари не си ти крив...

Нови мислења

Последни Теми

Онлајн членови

Статистика

Теми
45.663
Мислења
946.880
Членови
34.140