Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Samsung паметни телефони - генерална дискусија

gremlin

Octogenarian/2
18 октомври 2009
2.890
2.459
Скопје
gremlin's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 5800X - CM ML240L V2
Motherboard
Asus TUF B550 Plus
Storage
Samsung 990 Pro 1TB
PSU
1000W Corsair RM1000i
RAM
16GB DDR4 Kingston Renegade 3600Mhz
Video card
Zotac Geforce RTX 3070Ti 8GB AMP Holo Extreeme
Case
CM H500 ARGB
Mouse
Logitech G703
Keyboard
SteelSeries TKL
Audio
Realtek
Monitor
27" Mi 2K 165Hz
OS
Windows 11 Pro 64Bit
Правев мало истражување последна недела/2, тешко да се најде подобар уред за 250е,

Јас мислев дека А35 е само препакован А54 но изгледа не било така овој има поголем екран и подобра заштита на стакло, едино камерата е подобра кај А54. За тие пари се согласувам, одличен уред.

Инаку на темава оваа година А56 најпосле ќе добие добар мејнстрим чипсет, ексинос но сепак со одлична конфигурација на јадрата (слично на снап 7+) и графичка на ниво на ексино 2200 што не е лошо искрено.

mihovkris

Unstoppable
1 јуни 2016
3.818
3.334
Неготино
Дечки, нареден месец од А1 треба да се зима телефон, по можност flagship.
Се мислам меѓу S24 и S24+.
Освен батерија и дисплеј меѓу двата, има ли некоја друга разлика?

gremlin

Octogenarian/2
18 октомври 2009
2.890
2.459
Скопје
gremlin's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 5800X - CM ML240L V2
Motherboard
Asus TUF B550 Plus
Storage
Samsung 990 Pro 1TB
PSU
1000W Corsair RM1000i
RAM
16GB DDR4 Kingston Renegade 3600Mhz
Video card
Zotac Geforce RTX 3070Ti 8GB AMP Holo Extreeme
Case
CM H500 ARGB
Mouse
Logitech G703
Keyboard
SteelSeries TKL
Audio
Realtek
Monitor
27" Mi 2K 165Hz
OS
Windows 11 Pro 64Bit
Дечки, нареден месец од А1 треба да се зима телефон, по можност flagship.
Се мислам меѓу S24 и S24+.
Освен батерија и дисплеј меѓу двата, има ли некоја друга разлика?
Јас би почекал со обнова уште еден месец, на 6-ти јануари излегува S25 серија со значително подобар хардвер и сите се со Снап 8 Елит нема ексинос и плус сето тоа за иста цена ... Ако мора да се избере секако 24+ ради рам, батерија, екран, ладење и сл.

Иванчо

On your way to fame
22 мај 2013
427
637
Resen, Resen, Macedonia
Дечки, скрин протектор на самсунг fold 4 за внатрешен екран, треба стручно лице да го смени, дали има таква фирма во
Скопје и од каде се се набавуваат дополнителни такви скрин протектори во случај тие да се оштетат?

SiPy`

Unbeatable
23 јуни 2015
3.083
5.280
Дечки, скрин протектор на самсунг fold 4 за внатрешен екран, треба стручно лице да го смени, дали има таква фирма во
Скопје и од каде се се набавуваат дополнителни такви скрин протектори во случај тие да се оштетат?
Никој не се нафаќа да го прави тоа.

Ron26

Practice makes perfect
4 мај 2019
1.203
1.545
Ликнал новиот S25 Ultra. Заоблен ќе биде и ќе го задржи пенкалото.

Ron26

Practice makes perfect
4 мај 2019
1.203
1.545
Наместено ми е Picture in picture за Јутјуб ама не ми ги дава така видеата кога ќе го смалам видеото. Знае некој зошто?

Телефонот ми е Samsung A25.

апликацијата јутуб ја заебаа скроз затоа. Ми се одгледаа и видеа и се. Отров со рекламите се, башка и со ова новава апликација каде го спушта нон стоп видеото и не можеш да се вратиш на страната.

KarajanN

Gaining Experience
2 јуни 2010
71
59
Би требало во овластен сервис да треба да можат да го сменат внатрешниот скрин протектор, колку што знам една промена е вклучена во гаранција.
Ако решиш да промениш во овластен сервис, би бил благодарен ако споделиш искуство.
Ме интересира бидејки кориспам Fold 6, но сеуште не сум имал проблем со скрин протекторот.

Иванчо

On your way to fame
22 мај 2013
427
637
Resen, Resen, Macedonia
Би требало во овластен сервис да треба да можат да го сменат внатрешниот скрин протектор, колку што знам една промена е вклучена во гаранција.
Ако решиш да промениш во овластен сервис, би бил благодарен ако споделиш искуство.
Ме интересира бидејки кориспам Fold 6, но сеуште не сум имал проблем со скрин протекторот.
Сакам да купам фолд 4 или 5ка кој ретко се наоѓа, но единствен проблем е што не сум запознаен со процедурата за протекторот. Утре ќе звонам во овластен сервис па ќе прашам...

Ron26

Practice makes perfect
4 мај 2019
1.203
1.545
Сакам да купам фолд 4 или 5ка кој ретко се наоѓа, но единствен проблем е што не сум запознаен со процедурата за протекторот. Утре ќе звонам во овластен сервис па ќе прашам...

зошто би го менел тој протектор? Тој е залепен и не треба да се мени, не е тоа обичен скрин протектор.

Скоти

Practice makes perfect
15 октомври 2013
1.026
1.701
Јас имав и 3ка и 5ка. Со тек на време се одлепува и го ваѓаш целиот и то је то.

Скоти

Practice makes perfect
15 октомври 2013
1.026
1.701
Тој не треба да се вади...само да побараш замена во Мобико. Пријатели прашуваа и не се нафатиле за промена.
Слободно се вади и ништо не му е на телефонот. Flip 3 го користев 1.5 година без тој протектор. Со тек на време тој протектор се вади сам од себе посебно на средина на екранот и се гледаат како меурчиња.
Така ми се деси кога го продавав Flip 5 и во консултација со една мобилара каде го продавав ми рекоа под итно да го извадам бидејќи може така да го оштети екранот.

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
48.147
Мислења
990.976
Членови
36.259
Најнов член
Minco
На врв Дно