Samsung A71
Искрено сум изненаден и не ни очекував дека овој телефон ке добие 13-ка годинава.
Браво за Samsung.
![]()
Да го имам на С20. Функционира прилично добро, сега за сега. Кај мене е прво кога ќе влезеш во Widgets, а после продолжуваат по азбучен ред.Дечки, го имате Smart suggestion widget на вашите телефони?
Конкретно на A52s
Документиран е во Update log ама никаде не се појавува
Го нема кај мене (A52s)Да го имам на С20. Функционира прилично добро, сега за сега. Кај мене е прво кога ќе влезеш во Widgets, а после продолжуваат по азбучен ред.
Уште е рано, но Да, UI е респонсивен и побрзо ми ги отвара апликациите кој стојат во позадина, пример Вибер, Мессенгер, Мапс... што може и да е од што го рестартирав телефонот, и немаат кеширано многу до сега.Абе остај што си изненаЃен, него кажи ок ли е или се успори телефонот?![]()
Мислам дека нема да има за S20 FE.Мене сеуште не ми е пристигнат update на S20FE
Невозжожно е тоа,да има на а51,а да нема на поновите модели.Мислам дека нема да има за S20 FE.
Исто сум на а52с, кај мене го нема. Вчера апдејтирав.
Њет. А71
Исто сум на а52с, кај мене го нема. Вчера апдејтирав.
Изгледа нема ни да го има. Сега пред малку нурав по интернетЊет. А71
Уште сум на 4.1 :/
Maintenance Mode will be rolled out to “select models” of Samsung’s Galaxy phones running One UI 5. With that, the first devices to see the new mode will be Galaxy S22 phones. Samsung will continue expanding the lineup that can make use of this new feature, with the rollout continuing into 2023.
Update 57 [Nov. 22, 2022; 17:29]: Samsung has started One UI 5 rollout for the Galaxy A71 in Europe. The first country to receive it is Poland, and it is expected to reach more countries in the coming days.
Мавав "Download and install" кога пиша тука некој дека му стигнало за А71, ама кај мене нема уште. Телеком.@Маша
![]()
Samsung One UI 5.0 (Android 13) update and bugs tracker (cont. updated)
A cont. updated page about Samsung's One UI 5.0 update release; eligible/supported devices; bugs, issues, & workarounds; and new features.piunikaweb.com
Според мене не е доволно испеглана апликацијата и сите фичрс што ги нуди.Мислам дека батеријата е подобрена ама не ставам рака во жар затоа што денес е облачен и тмурен ден па осветлувањето на екранот е минимално.
Погледнете го атачментот 119803
btw
Phone Link и Link to Windows повторно ми се понашаат. Сега на drag&drop компјутеров ми вели "we run into an issue"
Ми иде да си пукам во стомак. Какво issue бе све ти *бам. Ни лог ни бутур
Открив дека вака прави само на скриншоти. Со обични слики не е такаСпоред мене не е доволно испеглана апликацијата и сите фичрс што ги нуди.
Хм, пошто скриншотите се .png (барем во виндоусо), дали то значи дека форматот/компресијата предизвикува проблем?Открив дека вака прави само на скриншоти. Со обични слики не е така
Ела биди паметен
Screenspreso пробај и намести си јпг.Открив дека вака прави само на скриншоти. Со обични слики не е така
Ела биди паметен
Во ред ова ама овдека проблемот е со Link to WindowsScreenspreso пробај и намести си јпг.
НеХм, пошто скриншотите се .png (барем во виндоусо), дали то значи дека форматот/компресијата предизвикува проблем?
Испратено од телефоно.
Following up,Уште е рано, но Да, UI е респонсивен и побрзо ми ги отвара апликациите кој стојат во позадина, пример Вибер, Мессенгер, Мапс... што може и да е од што го рестартирав телефонот, и немаат кеширано многу до сега.
Морам да напоменам даке веднаш исклучив Рам Плус опцијата.
Following up,
После недела дена користење, Андроид 13 на Самсунг А71, телефонот е малку побрз, но и за прв пат почна да подзакочува/замрзнува од време на време, а и неколку апликации краш-наа.
Messenger прави проблем најчесто, пример камерата не ја вклучува од прва, и тастатурата автоматски не се губи, па мора ротација на екранот да направам.
Ова со тастатурата се појави и на неколку апликации. Користам default-ната тастатура на Самсунг.
Search на Settings е побавно отколку што беше, дефинитивно.
Некој нотификации кој беа исклучени почнаа пак да се појавуваат, и доста од пермисиите на апликации се изгубија, т.е. после update треба пак да давам пермисии на скоро секоја апликација.
Приметив мала разлика во камерата, т.е. во зумирањето, во стилот на по ефективно зумира, пример отвараш камера и одма зумира и застанува, за разлика од предходно кога 2-3 пати зумираше или се мислеше што да зумира. Оваа промена придонесува чат пат да не зумира точно, особено ако сакаш да сликаш нешто одблиску. Полесно е да сликаш од подалеку и да сечеш слика отпосле отколку да се обидеш мануелно да зумираш одблизу.
Ми се изгубија некој поднесувања, пример вибрирање при допир на екран го има, но не и на lock screen кога треба да внесам пин. За мене добредојдена промена, но чудно како отеднаш престана да работи.
И така.
Ова му е последна Андроид верзија на овој телефон, така да ке нема вакви проблеми во иднина![]()
Прво се чека да се појават апдејти за сите апликации и евентуални подобрувања во UI - то и потоа го ресетираш. Исто, да се подзачисти мемориската од сите фолдери и кешови кои овој ги има ставено.Од 1 на друга верзија на андроид најдобро е да се направи чиста инсталација, или барем, wipe cache partition (или индивидуално на апликации кои праат фрка)
Исто и јас носам по едно литро Мотул за џипот на попо', и си апдејтувам без формат. Ако треба формат и се на ново да се сетира, отиде јабана Онеплусов.Јас носам кило масло екстра вцрква и не сум имал проблем до сега за надградба на Андроид (без чистење кешој и ресетирање)