- Ја почнал/а темата
- #10,801
psyside
Rising Star
- 4 септември 2008
- 27,851
- 28,787
psyside's setup
- Processor & Cooler
- Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
- Motherboard
- Asrock B450 HDV
- Storage
- 970 EV0 Plus 500GB
- PSU
- Evga 750W BQ
- RAM
- 2x8GB Hyper X [email protected] 3200
- Video card
- Asus RTX Dual EVO 2060 Super
- Case
- CM Masterbox E500 with ODD
- Mouse
- Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
- Keyboard
- Logitech G910
- Monitor
- Asus PA328Q Pro Art
- OS
- WIN 10 Pro X64
Мој пријател премина од GT210 на GT1030, презадоволен е.Си зедов Samsung A21s во Телеком. Сега за сега топ телефон. Јас не сум тип што се замара многу дали има најака камера, дали е стаклен, најнов модел или што ти ја не знам таму какви врв спецификации.
Битно ми е да е брз и да тера батерија повеќе при користење апликации претежно Јутјуб, Фејсбук, Инстаграм, Google Chrome да посетувам форуми..
Предходно имав Samsung J5 2016 и го користев некаде околу 6 години. 2019 и сега 2020 почна да откажува да се празни батеријата брзо. Доста го оштетив од паѓање, дури и батеријата гледам се оштетила. Среќа дојде ред да се менува договор па се подновив пред крај година.
Ова не ти го кажувам за да те навредам, да ти го омаловажам изборот или било што, но тоа што си користел спор уред, не го прави новиот кој е многу побрз од спориот брз, во твојот случај да така делува ама не е брз телефон....сепак според тоа што не напиша дека J5 2016 ти бил спор овој ќе ти биде топ (за твоја потреба)
Лично за долготрајна употреба не би допрел ништо што нема најмалце A75-ки како големи јадра, и најмалце 2 од нив.