Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Сајтови за купување телефон

peetar

Intern
14 јануари 2023
7
0
Здраво дечки

Ми треба македонски сајт на кој можам да купам телефон ( нормално по поефтина цена од Анхоч, Сетек...) Како на пример што се Мобеликс и сл. Но да има опција за онлајн плаќање со картичка.

Најдов јас еден добар (clevershop, smartshop...) и бев радознал дали има слични некои кои нудат опција за онлине плаќање и добра цена како мобилара

Напомена: Сајтовите на мобиларите како што се мобеликс, ледиком немаат опција за плаќање со картичка па затоа барам алтернатива.

Поздрав

petkotrajko

Unstoppable
16 јуни 2017
1.872
2.045
Здраво дечки

Ми треба македонски сајт на кој можам да купам телефон ( нормално по поефтина цена од Анхоч, Сетек...) Како на пример што се Мобеликс и сл. Но да има опција за онлајн плаќање со картичка.

Најдов јас еден добар (clevershop, smartshop...) и бев радознал дали има слични некои кои нудат опција за онлине плаќање и добра цена како мобилара

Напомена: Сајтовите на мобиларите како што се мобеликс, ледиком немаат опција за плаќање со картичка па затоа барам алтернатива.

Поздрав
Се шири муабет оту ледиком не давале фискална, а не па онлајно ќе си купел со картичка...

Испратено од телефоно.

peetar

Intern
14 јануари 2023
7
0
Се шири муабет оту ледиком не давале фискална, а не па онлајно ќе си купел со картичка...

Испратено од телефоно.
хахахахах да да знам. Очигледно е зошто нема таква опција. Затоа барам алтернатива.

DarthJe5us

Unstoppable
2 јануари 2012
2.829
2.206
Јави им се да ти пратат по карго и извади ги парите на банкомат?

peetar

Intern
14 јануари 2023
7
0
Јави им се да ти пратат по карго и извади ги парите на банкомат?
да да :) но проблемот е што земам плата на странска дебитна картичка... па ако вадам кеш од банкомат... телефонот ќе го платам 20 проценти повеќе.( поради огромните провизии кои ќе ги платам при подигање на готовина ) Додека аку пазарам онлине или на терминалче во продавница провизијата е минимална скоро па неосетна

DarthJe5us

Unstoppable
2 јануари 2012
2.829
2.206
да да :) но проблемот е што земам плата на странска дебитна картичка... па ако вадам кеш од банкомат... телефонот ќе го платам 20 проценти повеќе.( поради огромните провизии кои ќе ги платам при подигање на готовина ) Додека аку пазарам онлине или на терминалче во продавница провизијата е минимална скоро па неосетна
Можеш и во мобеликс со картичка ама ќе ти пресметаат ДДВ на цената.

Futurelakimens

Practice makes perfect
12 април 2017
1.908
1.250
Здраво дечки

Поздрав
Mobelix е поефтин најверојатно за тоа што избегнуваат даноци, така да нема логика да има онлајн плаќање. Ако платиш со картичка (или фактура), би ти ставиле +18% на цената, али со картичка нема можност.

TylerMkD

Guru
7 ноември 2014
4.472
9.488
Значи темава е технички како двојно да се оштети државава со данокот и давачки (персонални и на фирма).

gokica

Модератор
13 јуни 2009
9.606
13.126
Ефтин телефон не можеш да купиш никаде со картичка. Само кеш.

gloria borger

On your way to fame
10 мај 2018
445
833
херцажа

psyside

Rising Star
4 септември 2008
30.334
31.579
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Последна промена:

StalkeR

Guru
5 декември 2009
5.482
6.675
Последен пат кога пазарев во Ледиком галантерија, платив со картица не направија проблеми ништо.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Snow :)

Gaining Experience
27 април 2013
109
177
За што маркет се iPhone телефоните во Mobelix? Поточно 14 Pro Max.
Ме дупат од телеком 2 месеци скоро, ќе стигне, ќе стигне... да идам као човек да си купам од Mobelix?

Fidan

Gaining Experience
18 април 2017
142
148
За што маркет се iPhone телефоните во Mobelix? Поточно 14 Pro Max.
Ме дупат од телеком 2 месеци скоро, ќе стигне, ќе стигне... да идам као човек да си купам од Mobelix?
Знам дека можеш да провериш на веќе активиран уред преку модел и сериал број. Па према тие буквите и бројките имаше табела кој за каде е, дали е рефабришед, заменет... Незнам како да провериш на неактивиран уред. Али ако до сега не бил активиран, значи нов, не би требало да имаш никаков проблем, имаш интернационална гаранција 12 месеци.

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
48.484
Мислења
995.706
Членови
36.487
Најнов член
ak1_

ит маркет