Оверклок на 5600x со напон од 1.25 и фреквенција од 4,700mhz на сите јадра со Hyper 212 Cooler Master, во nzxt h5 flow куќиште. Резултатот е 11963 во Cinebench, температурата не дига повеќе од 62 степени и потрошувачка од околу 90W.
Повеќе ми одговара мануел пошто е постабилно и нонстоп е на таа фреквенција додека со пбо буста али некад и паѓа и има дропови во фпсПБО не ти се свиѓа ? Зошто мануелен оверклок кога можеш со ПБО да го клокнеш на 4850Мхц ?
Хмм.. Можно е - не сум пробал . Со ПБО сум тестирал еве скоро ФХ5 бенчмарк - стабилен ФПС имаше - рамна линија скоро 130ФПС . Не знам како би можело подобро од тоа..Повеќе ми одговара мануел пошто е постабилно и нонстоп е на таа фреквенција додека со пбо буста али некад и паѓа и има дропови во фпс
Абе рекла-казала е тоа Се.Јас исто така сум на ПБО ама би идел на мануел мислам дека е постабилно? што ќе кажат другите?
Јас многу не ги разбирам тие мануел работите, на пбо сум пробал 2-3мода има таму што да оптимизира, со тоа би можел да помогнамАбе рекла-казала е тоа Се.
Додека не се проба - да се направи еден тест со ПБО (еве како во ФХ5 што е на пример - или во Ф22 бенчмарк ) и после мануелен ОЦ истиот тест - па да се спореди.
Таман има сега излезено и нова алатка од Интел убава Intel PresentMon Intel® Arc™ Graphics – PresentMon – Intel Gaming Access со графици мониторинг и логирање на лаг, ФПС итн .. па да се види ..
Јас многу не ги разбирам тие мануел работите, на пбо сум пробал 2-3мода има таму што да оптимизира, со тоа би можел да помогнам
ж
Исто. Тестирав многу сетинзи - вклучувајки и PBO - 4850Мхц PPT=120W и највисок скор (за споредба) беше 12400 во CB23. Само така на максимум температурите до 80Ц.Јас најдобар перфоманс извадив на PBO + Curve Optimizer (All Cores), Control Mode Default
Преферирам мануелно, затоа што можам и волтажата да ја намалам, што е битно кај овие процесори за да не греат премногу. 5800X кај мене е all core оверклокуван и андерволтуван, не надминува 70 степени со Lucifer кулер од Deepcool.Јас исто така сум на ПБО ама би идел на мануел мислам дека е постабилно? што ќе кажат другите?
Би сакал да ми пуштиш инфо од тоа како го имаш мануелно клокнато за да пробам и јас.Преферирам мануелно, затоа што можам и волтажата да ја намалам, што е битно кај овие процесори за да не греат премногу. 5800X кај мене е all core оверклокуван и андерволтуван, не надминува 70 степени со Lucifer кулер од Deepcool.
Му се спремам да го лапувам летоска и да го фукнам 5.0GHz All core, ќе отворам тема тогаш како ќе оди работата.
Би сакал да ми пуштиш инфо од тоа како го имаш мануелно клокнато за да пробам и јас.
Ќе погледнам па ќе ти пишамБи сакал да ми пуштиш инфо од тоа како го имаш мануелно клокнато за да пробам и јас.
И јас сум со 5800Х баш ме интересира ова, јас немам пробано мануелно а со ПБО и curve optimizer на -20 приметив значително намалување на температури но нормално без да покачам други работи така да перформансите исти.Ќе погледнам па ќе ти пишам