Што ќе ти е?Бидејки до крајот на годинава ќе излезат 5090 картици - а јас ќе купам таква - ја отварам оваа тема за да може тука да споделуваме искуства
Погледнете го атачментот 137289
Извор
Инвестиција . Имам шанси да ја набавам од Америка дирекно и верувам дека со такви перформанси ни за 10год нема да мора да сменам друга. 4090 испадна по перформанси неочекувано супериорни . 5090 30% максимум да е подобра - нема да има игра што нема да се врти на 4К 120-144фпс . И најдобро е уште веднаш кога ќе излезе нов квалитетен производ - тогаш да купиш. 4090 никогаш нема да падне на цена - а 5090 откако ќе ги разграбаат - само нагоре може да оди цената.. Ако успее лицето од УСА да грабне една (да резервира да порача ) .Што ќе ти е?
Не е флекс. Сфатив дека што поскоро ќе купиш нова топ-тир картица - подолго ќе ја користиш - помалку проблеми (нема да ти фали ни ДЛСС ни РТ ни висок фрејмрејт во игри) и нема да има потреба да надградуваш а богами и многу побрзо може да ја продадеш ако решиш тоа ..Weird flex but ok
Зашто тогаш сите не купуваат 4090-ки?Не е флекс. Сфатив дека што поскоро ќе купиш нова топ-тир картица - подолго ќе ја користиш - помалку проблеми (нема да ти фали ни ДЛСС ни РТ ни висок фрејмрејт во игри) и нема да има потреба да надградуваш а богами и многу побрзо може да ја продадеш ако решиш тоа ..
Ај не мрси МрсилесНе знам зошто али кога видов Никола100 и RTX5090 едно до друго, добив некаков weird tingling feeling дека ќе почнуваш тема за копање крипто со 10х 5090ки кои можеш да ги набавиш по дилерска цена.(само од твој човек, не даваш контакти)
Можеби ќе се потрудат зелениве да стават квалитетни приклучоци овој пат од почеток.n3 z3maj razbraf dekagi topele konektorite
hehe
pozzz
Со DDR7 - 100% ќе е 512 битна . Само тешко ќе биде да се набави - се претпоставува дека многу брзо залихите ќе исчезнат .. Што гејмери - што скалпери ..
Дискутабилно. 5 сигурно.Инвестиција . Имам шанси да ја набавам од Америка дирекно и верувам дека со такви перформанси ни за 10год нема да мора да сменам друга.
Точно4090 испадна по перформанси неочекувано супериорни .
Би требало да е точно и ова.5090 30% максимум да е подобра - нема да има игра што нема да се врти на 4К 120-144фпс .
Многу грешно.И најдобро е уште веднаш кога ќе излезе нов квалитетен производ - тогаш да купиш.
Ќе падне. Вака и за 3090 се збореше ама не верувам толку ниско дека ќе оди 4090 anytime soon.4090 никогаш нема да падне на цена
Дискутабилно. Секакви периоди ќе има.- а 5090 откако ќе ги разграбаат - само нагоре може да оди цената..
Може картите што идеа со виндовс порано(solitaire мислам беа) да ги врти оваа на 8к 120 хз ама незнам дали ги има на таа резолуција и со тој фремрејт да ги играм.Со 7090 можно е некои игри да не ти работат на 8k 120hz. Земи си RTX HD7990 за да гејмаш без проблеми.
Ова е веќе искочено, ама тешко да го најдете, се е распродадено.
Погледнете го атачментот 137390
Може картите што идеа со виндовс порано(solitaire мислам беа) да ги врти оваа на 8к 120 хз ама незнам дали ги има на таа резолуција и со тој фремрејт да ги играм.
Јбг не сме сите толку јако потковани со знаење ко никола100ка...
Sent from my SM-S918B using Tapatalk