Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Риверсофт - искуства

mihovkris

Unstoppable
1 јуни 2016
3.929
3.501
Неготино
Не верувам дека некој многу купува во Риверсофт, ама ајде гледам уште за оваа продавница нема тема :D

Гледајќи механичка тастатура, откога рикна Genesis Thor 300 TKL, разгледав Redragon тастатури по препорака на другар. Едино место каде што успеав да најдам голема количина беше Риверсофт.
Ја бендисав Redragon K596 Vishnu 2.4G Wireless/Wired RGB прво бидеќи можеш да си ја користиш и на Type-C кабел, и бежично (2 часа со пуштено RGB, 8 - 9 без).

Ја нарачав онлајн некаде на 20 јуни, ми стигна дома на 23 јуни. Човекот фино ми ја достави пред порта.
Си ја земав дома, и гледам од едната страна на кутијата, лепенката направена партали. Ајде викам ништо страшно, може била на излог па ја пакувале.
Ја отварам тастатурата, ја местам, пуштам wireless и гледам тастатурата не свети. Ајде викам празна е, нема врска. Ставам Type-C кабелот, тастатурата светнува, работи перфектно, ама сијаличката за батерија свети плаво место црвено, што значи е полна.
Ја оставив така 4 - 5 саати, го вадам кабелот, инстантно изгаси.

Оттука пишувам на фб страната на Риверсофт, го кажувам проблемот, ми викаат врати ја, ќе видиме што и е. Ја носам во сабота, 23ти во Кавадарци, ми викаат дечкото од ИТ не е тука, ќе биде проверена во понеделник.
Понеделник сабајле самите ми пишуваат дека тастатурата е во ред на кабел, но на батерија не работи никако (најверојатно стоена тастатура, батеријата рикната скрос). Ми викаат ваква нема, ќе треба да нарачуваме. Побарав да си одберам друга (Redragon Ratri K595), ми дадоа без проблем.
Ми викаат во Кавадарци ја немаме оваа тука, ќе ја нарачаме да стигне во понеделник (3ти јули). До 3ти јули уште 2 пати ми пишаа самите на фб дали средивме работа.

Се нарача тастатурата, стигна понеделник, им пишувам јас, ми рекоа дека немале комбе за дистрибуција, односно се расипало при носење роба и дека тастатурата ќе стигне во среда (денес).
Денес самите во 13:05 ми пишаа дека тастатурата стигна и да си ја подигнам во Кавадарци. Бидејќи беше 300 денари поскапа, прашав дали да доплатам во салонот, ми рекоа дека нема никаква потреба од доплата, дека ќе ми ја дадат по иста цена како претходната што сум ја купил.

Си отидов денес во Кавадарци, ја земав, и продавачот ми рече друг пат за лоши работи веќе да не се гледаме :D

Генерално интересно и убаво искуство со Риверсофт. Првпат нарачав/купив нешто од кај нив и постапија супер.

Дали некој друг нешто купил од таму и има некое можеби поинакво искуство?

kirev

Guru
31 мај 2010
8.023
6.466
Што ти кажаа, зошто била лепенката искината?

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.505
13.428
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Нели беше дека некој го зел само името...

cgfreak

On your way to fame
1 октомври 2010
474
654
Дома
Така е, струмичани го работат бизнисот.
А не беа Струмичани од сам почеток? Бидејќи дечкото што беше директор во Струмица 2007/8 е директор мислам и денес (бар го имам видено во продавница пред две години, лично се потруди да ми најде полнач за лаптоп). Тогаш мислам имаа салони само Струмица и Скопје (на крај на Рузвелтова).

Инаку од тогашен Риверсофт имам земено лаптоп MSI 2008-ма и монитор LG 2010-та. Се сеќавам дека имав проблеми со лаптопот, ама не се сеќавам што. Без проблеми со сервис и услуга и тогаш.

Сега само полнач еден и точаче детско :)

Последна промена:

Astro

Illuminator
20 јуни 2012
9.682
15.252
Беа јаки и кога рокнаа ги испозаглавија добавувачите кои парите или робата никогаш не си ја добија.
А во исто време собираа понуди и состанчеа да имплементираат SAP или Dynamics :LOL:
Пример за хаотична паника со недостаток на бизнис ресурси.

Mercilesss

Gaining Experience
20 февруари 2023
354
288
Гледам на нивниот сајт нема ништо залихи скоро од периферија. Или само идење директ у продавница?
Во продавница директ .. во Штип имаат голем салон, на два ката со посебен Гејминг дел. Али со цени некогаш се како да си купил уред од А1

OneTwo

Intern
29 август 2019
23
33
Не е мое, ама мислам дека е somewhat релевантно на темава :)

Пс. Се извинувам за пиши-бриши, имав извесни „технички проблеми“ со принтскриновите

Атачменти

• river1.jpg
    river1.jpg
    115,2 KB · Прегледи: 88
  • river3.jpg
    river3.jpg
    456 KB · Прегледи: 89
Последна промена:

Psycore

Модератор
12 ноември 2013
1.062
1.417
Скопје
Disclaimer: Full рекла-казала кафанска прича ми е инфово и извинете политика што спомнувам.

Риверсофт работеше доста јако во свое време. Беше една од најдобрите. Пред 5 до 10 години или лицето СМ или ЗЗ, сакаа да инвестираат во фирмава па да делат 50:50. Риверсофт одбија. Си добија третман како што добиваа сите што ќе ги одбијат. Проблеми > Инспекции > Затварање > Стечај > Oткуп од други газди. Тогаш најверјатно се затвори во Скопје дуќанот. Моментално како што е приказната е дека Riversoft е на ЗЗ или некој негов човек. Дуќанот физички не е толку битен, главен профит на фирмава е од тендерчиња и набавки за државни цели или директно преку оваа фирма или преку мајка фирма што го врши увозот.

Ако има струмичани нека кажат дали е точно.

Chiller

On your way to fame
8 март 2012
1.135
715
Скопје Аеродром
Disclaimer: Full рекла-казала кафанска прича ми е инфово и извинете политика што спомнувам.

Риверсофт работеше доста јако во свое време. Беше една од најдобрите. Пред 5 до 10 години или лицето СМ или ЗЗ, сакаа да инвестираат во фирмава па да делат 50:50. Риверсофт одбија. Си добија третман како што добиваа сите што ќе ги одбијат. Проблеми > Инспекции > Затварање > Стечај > Oткуп од други газди. Тогаш најверјатно се затвори во Скопје дуќанот. Моментално како што е приказната е дека Riversoft е на ЗЗ или некој негов човек. Дуќанот физички не е толку битен, главен профит на фирмава е од тендерчиња и набавки за државни цели или директно преку оваа фирма или преку мајка фирма што го врши увозот.

Ако има струмичани нека кажат дали е точно.
Не е точно! Не сум од струмица, ама оргиналниот сопственик си го продаде затоа што сакаше да продаде софтвер на НРБМ па му требаа пари. НРБМ после го одјеба и така....

Mercilesss

Gaining Experience
20 февруари 2023
354
288
Не е точно! Не сум од струмица, ама оргиналниот сопственик си го продаде затоа што сакаше да продаде софтвер на НРБМ па му требаа пари. НРБМ после го одјеба и така....
Можеби и двајцата имате само делче од сложувалката.. он топик - струмичани -- ги вработиа во новиот салон во струмица неколку месеци додека беше утовар-истовар процес па ги одјебаа без да ги платат или барем не целосно ... Точно или не? Малце ми е sus целата политика нивна

Chiller

On your way to fame
8 март 2012
1.135
715
Скопје Аеродром
Можеби и двајцата имате само делче од сложувалката.. он топик - струмичани -- ги вработиа во новиот салон во струмица неколку месеци додека беше утовар-истовар процес па ги одјебаа без да ги платат или барем не целосно ... Точно или не? Малце ми е sus целата политика нивна
Само знам дека првиот сопственик е десна рака на инвестиции овде од бугари, спа центри, деловни објекти и т.н.

Snaga

Gaining Experience
2 јануари 2015
72
70
Памтам дека ми го начукаа овие одамна. Као земен лаптоп од кај нив а не платен, па тужба до чале, па на извршител. Плати некои 60-70к пред десетина години за ништо. Имаше земено хард диск од кај нив но платен на лице место, они напраиле некоја фора, татко ми неќеше да се замара и така.

Astro

Illuminator
20 јуни 2012
9.682
15.252
Полуточно и делумно. После се пребација на шемата со наводни медицински апарати што се испорачуваат по клиники а никој не ги видел, таа лесна шема.

maci

On your way to fame
2 април 2008
3.293
883
точно е дека се струмичани,врзани со Вице.
Сега за сега еден фигурира,им се заеба проектот копија на оној во Србија кога донираат за дом,една плавуша кога им градеше на социјални случаеви...па и тука требаше да биде истиот проект ама не излезе нешто.

имаат влезено со многу пари во белата техника,увозници се на Vox за МК.

stojatoni

Intern
3 декември 2012
78
48
Miami, Florida
точно е дека се струмичани,врзани со Вице.
Сега за сега еден фигурира,им се заеба проектот копија на оној во Србија кога донираат за дом,една плавуша кога им градеше на социјални случаеви...па и тука требаше да биде истиот проект ама не излезе нешто.

имаат влезено со многу пари во белата техника,увозници се на Vox за МК.
Јас колку што знам газдите отишле во Австралија. Колку е точно поима немам. Знам само дека отворија после неколку години откако се затвори оној правиот Риверсофт.

Се навратив назад. Тоа беа времиња. Позади Буњаковец имаа дуќан, а долу магацин кој беше крцато полн до горе. Во тоа време секој втор дом имаше LG монитор.

Ова сега е мизерија.
Грев е да го вреѓаат името на риверсофт.

Роба мизерија.
Од Vox поголемо ѓубре немам видено. Купив телевизор од А1.
Квалитет отпад.
Веројатно тоа српско ѓубре може да пројде по места како нашите мали градчиња, куманово, кавадарци, струмица.

Вака би ги споредил Риверсофт оној порано и сега.

Од Порано
311008712_6257299984286213_2628950914948759978_n.jpg

А Ова е новиот Риверсофт
katica-janeva-1.jpg

Astro

Illuminator
20 јуни 2012
9.682
15.252
Јас колку што знам газдите отишле во Австралија. Колку е точно поима немам. Знам само дека отворија после неколку години откако се затвори оној правиот Риверсофт.

Се навратив назад. Тоа беа времиња. Позади Буњаковец имаа дуќан, а долу магацин кој беше крцато полн до горе. Во тоа време секој втор дом имаше LG монитор.

Ова сега е мизерија.
Грев е да го вреѓаат името на риверсофт.

Роба мизерија.
Од Vox поголемо ѓубре немам видено. Купив телевизор од А1.
Квалитет отпад.
Веројатно тоа српско ѓубре може да пројде по места како нашите мали градчиња, куманово, кавадарци, струмица.

Вака би ги споредил Риверсофт оној порано и сега.

Од Порано
311008712_6257299984286213_2628950914948759978_n.jpg

А Ова е новиот Риверсофт
katica-janeva-1.jpg
И порано не беше Риверсофт како на сликана. Далеку од тоа.
Би рекол повеќе наликуваше на:
jessica-simpson-02-5-ab34e35742cb42d29ce5f0a4b081e0af.jpg

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
48.639
Мислења
998.284
Членови
36.592
Најнов член