Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Resident Evil 4

Nipsta

Intern
17 февруари 2012
54
26
Здраво дечки,
Имам проблем со RE4 римејкот кракната од Empress. Играта се иклучува и за 3сек се гаси. Не појавува никаков ерор. Ја преинсталирав неколку пати пробав и со други кракови пак исто. Дали знаете што би можело да биде?

Ulrezaj

On your way to fame
20 јуни 2012
436
703
Охрид
Ulrezaj's setup  
Processor & Cooler
Intel I9 - 9900k / NZXT Kraken X62
Motherboard
Gigabyte z390 Aorus Master
Storage
Samsung 860 Evo 250 GB / 3TB Toshiba
PSU
Cooler Master V850
RAM
16GB Kingston HyperX Predator 3200Mhz
Video card
ASUS ROG STRIX RTX 2070Super
Case
Asus TUF GT501
Mouse
Razer Mamba Tournament Edition
Keyboard
Razer Blackwidow Ultimate Stealth
Monitor
Alienware AW2518H
OS
Windows 10 64bit
Купи оригинална и инсталирај ја… до тоа ќе да е :)

И

Избришан член 42370

Гостин
Здраво
Купи оригинална и инсталирај ја… до тоа ќе да е :)

Здраво. Да не му ја тупаш може? Човекот културно си праша прашање и од негови причини решил да оди со пиратска верзија и побара помош. Ако можеш помогни, ако не, продолжи си со денот без вакви глупави реплики.

Здраво дечки,
Имам проблем со RE4 римејкот кракната од Empress. Играта се иклучува и за 3сек се гаси. Не појавува никаков ерор. Ја преинсталирав неколку пати пробав и со други кракови пак исто. Дали знаете што би можело да биде?

Здраво. За каква конфигурација прво станува збор? Драјвери последна верзија на графичка?
Достапен е crackfix, имаше одредени конфигурации засегнати од тој проблем што го опиша. Доколку немаш пробано со него, пробај.
Само тие 2 кракови се достапни, првиот од EMPRESS во ISO-то и кракфиксот. Ако си симнал некој друг освем тие 2, лажни се.
Исто, која верзија на Windows е користиш?

gOJDO

Illuminator
23 јануари 2008
10.928
18.544
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#5!: ..:^~~!7??JYYYYJJJJJJYYPG#&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Video card
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&5!. .^!?YPB&&@@@@@@@@@#B#@@@@@@@@@@&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Case
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&P7. :?5G#@@@@@&BGB@@@@@@@@PPP&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Mouse
@@@@@@@@@@@@@@@@@G7:.~. ^5@@@@@@@@&P5P#@@@@@@BPPG@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
@@@@@@@@@@@@@@#Y~~JG&@#Y^ .7G&@@@@@#PPPGB#BBP5PG&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Здраво дечки,
Јас ја имам симнмато од Zamunda со EMPRESS и функционира без проблем, со мал недостаток: не ги памти подесувањата на графичките детали за играта и морам на секое вклучување да ги подесувам.
Пробај симни ја на ново од различен извор, значи не крак, туку комплетно цела игра симни ја па пробај на ново. Воедно кога ставаш краци, изгаси ги дефендерите и против-вирозите.

BTW, прептпоставувам дека имаш доволно моќна конфиуграција за да можеш да ја играш. Поточно претпоставувам дека не ти се гаси затоа што немаш соодветен хардвер.

Nipsta

Intern
17 февруари 2012
54
26
Здраво

Здраво. Да не му ја тупаш може? Човекот културно си праша прашање и од негови причини решил да оди со пиратска верзија и побара помош. Ако можеш помогни, ако не, продолжи си со денот без вакви глупави реплики.

Здраво. За каква конфигурација прво станува збор? Драјвери последна верзија на графичка?
Достапен е crackfix, имаше одредени конфигурации засегнати од тој проблем што го опиша. Доколку немаш пробано со него, пробај.
Само тие 2 кракови се достапни, првиот од EMPRESS во ISO-то и кракфиксот. Ако си симнал некој друг освем тие 2, лажни се.
Исто, која верзија на Windows е користиш?
Здраво.

Кракот го користам од ISO фајлот. Пробав и со симнат кракфикс од Емпресс ама џабе.
Конфигурација:
i7 2600k
RAM 16GB
Radeon R9 390X 8GB Driver version 21.5.1 (2021) понови за оваа картица нема.
Windows 11

gOJDO

Illuminator
23 јануари 2008
10.928
18.544
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Здраво.

Кракот го користам од ISO фајлот. Пробав и со симнат кракфикс од Емпресс ама џабе.
Конфигурација:
i7 2600k
RAM 16GB
Windows 11
Многу веројанто е да не ти работи бидејќи процесорот кој го имаш не го задоволува потребниот минимум (Core i5 7500 или Ryzen 3 1200). Исто и графичката која релативно иако е помоќна од тоа што се бара е генерациски постара и нема потдршка за одредени технологии (AMD FSR). Како и да е и со тој минимум не знам како ќе изгледа гејмплејот со оглед на тоа дека играта е поприлично захтевна. На твое место јас не би се замарал воопшто да ја уклучам на таа машина.

Последна промена:

Fredy

Unstoppable
12 октомври 2014
1.194
3.175
Skopje
Fredy's setup  
Processor & Cooler
Intel I5 13500 /Noctua D14
Motherboard
Gigabyte B760 Gaming X DDR 5
Storage
970 evo plus 500gb + Kingston A2000 NvMe 1Tb + SSD Samsung 850 pro 256gb
PSU
EVGA SuperNova 750 G3
RAM
2x16GB DDR5 Kingston Fury Beast @6000Mhz
Video card
MSI 3080 Suprim
Case
NZXT s340 Elite
Mouse
Logitech G502 Proteus Spectrum
Keyboard
G.Skill Ripjaws KM780 RGB cherry mx brown
Audio
Sennheiser HD 518 + Kurzweil KS40A
Monitor
Asus RoG PG279Q 1440p 165Hz IPS
OS
Windows 11 Pro
Многу веројанто е да не ти работи бидејќи процесорот кој го имаш не го задоволува потребниот минимум (Core i5 7500 или Ryzen 3 1200). Исто и графичката која релативно иако е помоќна од тоа што се бара е генерациски постара и нема потдршка за одредени технологии (AMD FSR). Како и да е и со тој минимум не знам како ќе изгледа гејмплејот со оглед на тоа дека играта е поприлично захтевна. На твое место јас не би се замарал воопшто да ја уклучам на таа машина.

Автор на текстот од линков е бугар со име Стојан Овчаров.
Крај :D

Sent from my SM-G975U using Tapatalk

gOJDO

Illuminator
23 јануари 2008
10.928
18.544
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
Автор на текстот од линков е бугар со име Стојан Овчаров.
Крај :D

Sent from my SM-G975U using Tapatalk
RE4_req.jpg

Nipsta

Intern
17 февруари 2012
54
26

Процесорот нема врска тука а мислам дека и графичката ќе помине. Не јавува никаква грешка дека фали нешто. Така да нема везе ќе ја баталам пошо мислам дека проблемот е со виндоусот околу антивурусот…

Users

Intern
27 декември 2019
48
39
Во Event Viewer - Windows Logs - Application покажува ли логови зошто паднало?

DeJaVu

Practice makes perfect
21 ноември 2010
1.063
1.380
Скопје
Овде имаш понови драјвери за картицата - Amernime Zone - AMD 3rd Party Drivers
Тука да прочиташ што како се инсталира ако имаш забуни - https://forums.guru3d.com/threads/a...ry-remix-23-4-2-whql-omega-23-5-1-wip.436611/
За твојава треба "LEGACY GCN 1/2/3 ARCHITECTURE" драјверот.

Deki22

Gaining Experience
7 мај 2018
62
74
Јас ја имам симнмато од Zamunda со EMPRESS и функционира без проблем, со мал недостаток: не ги памти подесувањата на графичките детали за играта и морам на секое вклучување да ги подесувам.
Пробај симни ја на ново од различен извор, значи не крак, туку комплетно цела игра симни ја па пробај на ново. Воедно кога ставаш краци, изгаси ги дефендерите и против-вирозите.

BTW, прептпоставувам дека имаш доволно моќна конфиуграција за да можеш да ја играш. Поточно претпоставувам дека не ти се гаси затоа што немаш соодветен хардвер.
значи то било работата од EMPRESS пошо истиот проблем со графичките подесувања и кај мене на секое ново влегување во играта не ги памти
а на секое се отепвав барање save changes:ROFLMAO:

Нови мислења

Последни Теми

Онлајн членови

Статистика

Теми
49.453
Мислења
1.011.924
Членови
36.680
Најнов член