Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Рецензија Рецензија за TP-Link Portable 3G/3.75G Wireless N Router

• Ја почнал/а темата tomi
  • Време на почнување

tomi

Sensei Модератор
16 април 2007
9.872
3.873
Скопје
Официјален линк - http://www.tp-link.com/en/products/details/?model=TL-MR3020#over

TP-Link е глобален провајдер на SOHO мрежните продукти и е NO.1 провајдер за Бежични и жичани уреди чиј продукти се застапени во 120 држави со 10 милиони клиенти. TP-LINKво произведува:

-ADSL, Рутери, Свичеви, IP Камери, Powerline Адаптери, Принт Сервери, Медиа конвертори и Нетворк адаптери за крајните корисници..

8392500232-TP-LINK%E5%87%BA%E8%B4%A7%E7%AC%AC%E4%B8%80(A4)-01111(1).jpg

Благодарение на МЕБИУС Компјутери кој се главни застапници за Р.Македонија TP-Link производите ни се достапни и на нас со цена прифатлива за секој.

Заборавете на проблемите и мачењето како со 1 3G усб стикче да ја поделите истата конекција на повеке преносни компјутери,телефони,таблети и слично. Ви го претставуваме TP-Link Portable 3GWireless N Router

Морам да напоменам дека кога го земав производов за рецензија гледајки ги неговите димензии кое е мало и може да се носи дури и во џеб, не верував многу во неговите квалитети, но тоа се докажа како многу моќно, наскоро ке дознаете зашто. Да почнеме од почеток. Спакувано е во мала минијатурна кутија која ги содржи следниве работи.
-Рутер
-Повер адаптер
-Ресурс ЦД
-Мануал
-Усб кабел
-Ентернет Слим Кабел

TPL-TL-MR3020_ContentsView.jpg

Рутерот на него ги има следниве работи
-Моде Свич ( Каде што местиме дали ке го користиме како 3G,Рутер или Акцес Поинт)

- 1 – Ентернет порт – Lan/Wan

- Мини усб-порт ( овој порт служи за напојување на рутерот. Можете да го напојувате со кабел од самиот лап топ или со Повер адаптерот кој следува со него.)

-3G Усб Порт (кој служи за да ставиме усб стикче за да направиме 3G конекција и истата после да можеме да ја шеруваме за повеке лап топи.)

-WPS/Ресет копче (кое служи за ресетирање на рутерот)

tl-mr3020_esquema.png

TPL-TL-MR3020-View.jpg

Што е она што го издвојува овој Рутер од сите други.

1. Димензиите – лесен и компактен, мал и функционален, ги има сите функции како сите обични и големи рутери. Лесен за пренесување од едно на друго место, димензиите му се толку мали што може да го ставите во палто,јакна,џеб,ташна.
Димензии 74 x 67 x22 mm

tp-link-portable-3g-3.75g-wireless-n-router-tl-mr3020-3-conew1-133301210534119.jpg
Подетални спецификации од овој рутер.

76412013.jpg

За крај она што сакам да го напоменам е дека дизајнот и изработката на ова рутерче е перфектно изработено, особено радосни ке бидат оние кој имаа Apple Machintosh преносни компјутери, пошто ке им се вклопи комплетно во дизајнот на лап топот и ке изгледаат идентични. Она што е за поздравување од TP-Link е он-лајнт емулаторот за овој рутер и за сите негови претходници. Слободно можете да се опуштите и да го разгледате се што тој опфаќа

Линк до емулаторот - http://www.tp-link.com/resources/simulator/TL-MR3020/index.htm

Позитивно
- Мали димензии лесно за пренесување
- Не му е потребно додатна струја, може да се напојува со струја од самиот лап-топ или компјутер преку усб кабел, но исто така има можност да се поврзе и на адаптер.
- Бела боја во комбинација со блага сива боја која остава убав впечаток
- Може да се користи било како 3G усб стикче не зависно од операторот

Негативно
- Нема :)

Бонус

Линк кој ви објаснува како да ја засилите Wireless мрежата за да фаќа на поголема далечина.
Напомена!!! Доколку ова го правите треба да иматре претходно презнавање од електроника и притоа ја губите гаранцијата на истиот произвот. Евентуалната штета паќа на ваш ризик.

Појачување на WIFI сигналот - За напредни корисници - http://www.sch-share.com/2012/05/membuat-antenna-external-tl-mr3020.html

Мебиус Компјутери обезбеди специјален попуст за сите читатели и членови на форумот на IT.COM.MK. За подетални информации обратете се на 02-3090-517 локал 101/102/103

Ви благодариме.

psyside

Rising Star
4 септември 2008
30.371
31.644
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Одлична и многу корисна рецензија...!!!

This!

Браво Томи, одлично сработено! фала и на Мебиус за фер потегот што го понудиле производот како производ за рецензија, не многу фирми во Македонија ја имаат оваа храброст и воља да направат ваков потег :cool:

tomi

Sensei Модератор
16 април 2007
9.872
3.873
Скопје
Разликата помегу горенаведениот прозивот односно TL-MR3020 и TL-MR3040 е во дополнителната батерија за напојување која го содржи 3040. Во него може да се вгради литиумска батерија од 2000mAh, која трае од 4-5 саати контиунирано работење. Све друго е исто. За жал овој продукт сеуште не ни е достапен но може ке го видиме во скоро време и кај нас. :)

lynx

Unstoppable
4 септември 2008
3.716
3.570
Во негативно јас би ставил што нема вграден HSDPA модем со SIM слот и мора да имаш дополнителен USB модем за да работи.

smole

Unbeatable
18 април 2007
3.853
4.534
Разликата помегу горенаведениот прозивот односно TL-MR3020 и TL-MR3040 е во дополнителната батерија за напојување која го содржи 3040. Во него може да се вгради литиумска батерија од 2000mAh, која трае од 4-5 саати контиунирано работење. Све друго е исто. За жал овој продукт сеуште не ни е достапен но може ке го видиме во скоро време и кај нас. :)

Фала за одговорот, јас сепак би го почекал 3040ката, она у џеб, таблетот пред мене, пиво до мене и гледам у море...

Во негативно јас би ставил што нема вграден HSDPA модем со SIM слот и мора да имаш дополнителен USB модем за да работи.

Али тогаш би рипнала и цената

Masterfan

Intern
1 јуни 2012
7
0
стварно очекував да е со вграден 3G модул, а која е цената на овој уред ?

tomi

Sensei Модератор
16 април 2007
9.872
3.873
Скопје
Околу 1600-1700 денари. За подетално јавете се во Мебиус да прашате колку е со попуст. Инаку ценовникот на Мебиус можете да го сименете на www.mebius.com.mk

zorandesign

Баниран/a
6 јуни 2007
1.618
689
И јас токму на тоа помислив...постојано мора да се бафтаме со тоа палено усб за 3Г.

Одлична рецензија Томи.

• Ми се допаѓа
Реакции: tomi

smole

Unbeatable
18 април 2007
3.853
4.534
Мебиус никогаш не ја донесоа TL-MR3040 (демек чекале CE серфитикат - лажеа бидејчи уредот си има такоц сертификат) па си ја купив од Amazon UK.

Супер е, ми го дели 3Г стикот преку вифи со повеќе уреди, а има и други опции - AP, WISP client. Батеријата држи 3-4 саати.

Топло го препорачувам.

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
48.639
Мислења
998.285
Членови
36.592
Најнов член
maikmckelvey