• Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Realtek High Definition Audio

frekky

Intern
11 ноември 2007
4
0
Имам проблем со драјверите за звучната а тоа е дека не може да се снима преку микрофон,т.е. во recording делот од volume control матрицата за микрофонот е запечатена односно не може да се контролира volum-от..Знам
дека проблемот е до драјверите дури и од интернет најдов понова верзија ама не работи...Дај помогнете,кажете некое решение..Фала

AMD_fan

Gaining Experience
10 ноември 2007
3.646
139
Дај кажи нешто повеќе за звучната картица: модел, колку канална е и сл.
На пример ако имаш 5.1 звучна картица и користиш 5.1 звучници тогаш микрофонот не можеш да го користиш. Ако подесиш да имаш микрофон, тогаш нема да имаш можност за 5.1 овзвучување. Тоа се подесува во Control panel. Ова само како пример ти го кажувам бидејќи и јас имам Реалтек 5.1.и имав сличен проблем. Погледни тука.
А за драјверите би ти препорачал еднаш да ги деинсталираш и потоа да ги инсталираш повторно. Моја препорака е да ги инсталираш драјверите од оригиналното ЦД, а исто така можеш и да ги симнеш од интернет.

Freak

Intern
9 јануари 2008
14
0
Спусти го Аида32 програма која што ти кажува кои драјвери ти фалат и види после точно кои драјвери ти требаат !!!!

M

Mr.Alien

Гостин
Пиши модел на плоча....од твојот пост можам да заклучам дека се работи за onboard решение, и дека проблемот е до драјверите.
Втора можност, отвори ја апликацијата (Sound Manager или како и да се вика). Види дали микрофонот е одштиклиран - ако е, штиклирај го и терај работа.
Исто така, десен клик на звучничето доле десно на таскбарот, избери Open Volume Control, и тука види дали е штиклиран микрофонот или не.
Потоа, пак со десен клик на истата икона од претходно, избери Adjust Audio Properties и види дали се е како што треба.

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
44.556
Мислења
926.075
Членови
33.172
Огласи
1.278
Најнов член