Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Разлика?

DeeJay

Intern
16 април 2007
5
0
К750 купен во Грција и К750 купен во Македонија...
2 Другарчиња зедоа исти телефони...но различно Мени...
Се скинаа од карање...што е разликата меѓу нив...
Едниов го зеде од VodaFone а другиот Germanos...
Дај кажете не можам повеке да ги трпам....

Ismet

Intern
7 април 2007
250
4
К750 купен во Грција и К750 купен во Македонија...
2 Другарчиња зедоа исти телефони...но различно Мени...
Се скинаа од карање...што е разликата меѓу нив...
Едниов го зеде од VodaFone а другиот Germanos...
Дај кажете не можам повеке да ги трпам....

DeeJay кажи им на твоите другарчиња да не се караат бидејќи генерално нема никаква разлика која едниот телефон би го направила подобар од другиот ;) .
Телефоните купени од Germanos имаат оригинален SonyEricsson софтвер кој нема никакви модификации во себе, а пак телефоните кои се купени од Vodafone конкретно од Грција имаат модифициран софтвер кој е потполно функционален исто како и оригиналниот.
Генерално модификациите се во некои икони на менито кои се заменети со логото на Vodafone, како и дефаулт темата и уште некои ситни модификации.
Уште една варијанта е можна за различните мениа на двата телефони.
Имено SonyEricsson K750i може да се флешува со софтверот на SonyEricsson W800i па така менито и се друго би изгледало како на W800i.
Се надевам дека го решив проблемот :D .

strizlow800

Intern
30 октомври 2007
4
0
www.semkd.tk
Brat. Grckite K750ki a voedno i SITE sony ericssoni se Vodafone branded. T.e. Imaat custom menu icons od vodafone namesto originalnite od SE, predefinirani profili za internet i mms bez moznost za dodavanje tvoi...SO eden zbor, grckiot k750 e VODAFONE BRANDED. Taka da spored mene makedonskiot e GENUINE Sony ericsson :D hahahaha. Toa isto taka moze da se sredi dvata da bidat isti za 10 min se prai. Samo debranding treba. Flashing firmware i gotovo, ke si dobijat tvoite dva drugari isti telefoni ;)

Нови мислења

Последни Теми

Онлајн членови

Статистика

Теми
49.068
Мислења
1.005.164
Членови
36.673
Најнов член
gogins